|
|
|
... edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba.
Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük.
Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámoz... |
2011-09-24 23:09:04 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma
* 10 dkg liszt
* 2 ek só
elkészítés
1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk.
2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk.
3. Ha forró az olaj, akkor a hússzeleteket mindkét oldalukon lisztbe forgatjuk, és a serpenyőb... |
|
2011-09-22 14:26:04 |
|
|
|
|
|
|
Kapros-baconos túróval töltött csirkemell
A csirkemell filéket vastagabb szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és kicsit megsózzuk.
A szeletelt bacont centis csíkokra vágjuk, és serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. Addig a túrót sózzuk, borsozzuk és apróra vágott kaporral ízesítjük... |
2011-09-21 13:56:50 |
|
|
|
|
|
|
... kipróbálni!
Lecsós hússzeletek
Hozzávalók: 10 szelet tarja, olaj, só, sertéssült fűszerkeverék, 4 hagyma, 5 paprika, 10 paradicsom
Elkészítés:
1.) A húst megmossuk, kiklopfoljuk, és minden szelet mindkét oldalát sózzuk és fűszerezzük. Kevés olajon néhány perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd egy jénaiba rétegezzük.
2.) A hagymát meg... |
|
2011-09-12 20:37:16 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom,
-2 vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma
-1 cs.csavart tészta, vagy csiga tészta.
Elkészítés:
A csirkemellet falatnyi kiskockára vágjuk, de előbb kissé kiklopfoljuk.Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk lisztbe. Kevés forró olajon átsütjük, olyan lesz, mintha panírozva lenne. Kiszedjük, melegen tartjuk. Mártáshoz az apróra ... |
|
2011-09-12 10:12:32 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma
4 dl tej
só
20 dkg finom liszt
őrölt fekete bors
étolaj
1 teás kanál pirospaprika
Elkészítés:
Előkészítés: A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát lereszeljük vagy fokhagymanyomón átnyomjuk és a tejbe keverjük. A húst a fokhagymás tejbe áztatjuk egy napra.
Elkészítés: A karajt lecsepegtet... |
2011-09-05 08:54:48 |
|
|
|
|
|
|
... db szűzpecsenye
30 dkg darált hús
15 dkg füstölt szalonna
só
bors
fokhagyma
Elkészítés:
A szűzpecsenyét hosszában félig bevágjuk, majd kiklopfoljuk hogy egy nagy szeletet kapjunk.
A szalonnát apró kockára vágjuk,majd a darált hússal sóval borssal fokhagymával összekeverjük.
A masszát a hússzeletre kenjük összegöngyöljük és m... |
2011-09-01 08:00:08 |
|
|
|
|
|
|
... rizst. Felöntjük hét dl vízzel, ízlés szerint sózzuk, felforraljuk, maximum kétszer átkeverjük, lefedjük, és betesszük a sütőbe. Mire a hús elkészül, a rizs is megpuhul. A hússzeleteket kiklopfoljuk, és lisztben átforgatjuk. Serpenyőben két decinyi étolajon mindkét oldalán átsütjük. Másik edénybe áttesszük, három deci vizet öntünk alá, őrölt borssal, sóval, és apróra vágott fokhag... |
2011-08-28 18:29:31 |
|
|
|
|
|
|
... bundában
Hozzávalók
* 1 kg karaj
* 5 db közepes krumpli
* 3 db tojás
* 10 dkg liszt
* só
Elkészítés:
1. A húst kiklopfoljuk, és besózzuk.
2. A krumplit meghámozzuk, és lereszeljük a hagymareszelőn, majd besózzuk.
3. Egy kicsit állni hagyjuk a krumplit, majd kinyomkodjuk a levé... |
2011-08-26 20:28:08 |
|
|
|
|
|
|
... 1/2 kg sertéskaraj
30 dkg gomba
3 szál újhagyma
só
bors
napraforgó olaj
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd 15-20 perce állni hagyjuk.
Elkészítjük a gombás ragut. Ehhez a gombát és az újhagymát apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben megpirítjuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletess... |
2011-08-25 14:43:35 |
|
|
|
|