Belépés
ENSZ-közgyűlés - Szijjártó: a lehető legmélyebb és legátfogóbb szabadkereskedelmi megállapodásra kell törekedni
... nyilatkozva elmondta, a rendkívül baráti hangulatú megbeszélésen elsősorban a Brexittel kapcsolatos kérdéseket tekintették át.
Úgy vélte, hogy "a helyzet most nem áll jól a kilépési tárgyalások eredményes lezárása szempontjából, hiszen az idő rohan, és egyelőre, sajnos, nem úgy tűnik, mintha öles léptekkel haladnánk a megoldás irányába".
Magyarországnak az az érdeke, ho...
2018-09-26 10:42:25
Brexit - Liberális Demokraták: a Brexit megállítható és meg is kell állítani
... bejelentése után két évvel szűnik meg, akkor is, ha addig nem születik megállapodás a távozás feltételrendszeréről. Az 50. cikk szerint a tagállamok konszenzussal dönthetnek ugyan a kilépési tárgyalások meghosszabbításáról, de ennek lehetősége eddig nem merült fel.
A Liberális Demokraták vezetője keddi kongresszusi beszédében mindazonáltal kijelentette: óriási azoknak a száma...
2018-09-18 19:45:01
Brexit - Munkáspárti tisztviselő: a Labour nem szavazza meg a Brexit-megállapodást
... EU-tagságról 2016-ban tartott - a kilépést pártolók által szűk, 51,9 százalékos többséggel megnyert - népszavazás eredményét, és kiléptetné Nagy-Britanniát az Európai Unióból, de a kilépési tárgyalások meghosszabbítását szeretné elérni az EU-nál.
A jelenlegi helyzet alapján a brit EU-tagság 2019. március 29-én szűnik meg.
A Financial Times hangsúlyozza, hogy az alsóházi ...
2018-09-14 15:31:57
Brexit - A brit szakszervezetek újabb népszavazást akarnak
...
Frances O'Grady a TUC éves kongresszusának nyitónapján a BBC televíziónak nyilatkozva kijelentette: a szövetség azt is szorgalmazza, hogy a brit kormány érje el az EU-val folyó tárgyalások meghosszabbítását, mivel fogy az idő, és "katasztrofális" hatása lenne, ha Nagy-Britannia megállapodás nélkül "zuhanna ki" az Európai Unióból.
Hozzátette: üzeni Theresa May miniszterel...
2018-09-09 15:32:55
Brexit - Brexit-miniszter: Nagy-Britannia felkészül a megegyezéses és a megegyezés nélküli Brexitre is
... lehetőségét.
A munkáspárti politikus kétségbe vonta, hogy elérhető-e megállapodás a kilépési feltételekről, tekintettel arra,...
2018-09-04 22:22:39
Brexit - Brexit-ügyi miniszter: "látótávolságban" a megállapodás az EU-val
...
Dominic Raab ugyanakkor a brit parlament felső kamarája, a Lordok Háza EU-ügyi bizottságának szerdai meghallgatásán utalást tett annak lehetőségére is, hogy a tárgyalások túlcsúszhatnak az unió által októberre kitűzött befejezési határidőn.
Raab a felsőházi szakbizottság előtt úgy fogalmazott: a brit fél ambiciózusan, gyakorlatias módon és energikusan készül a tárgyaláss...
2018-08-29 19:03:47
Brexit - A megállapodás nélküli Brexit veszélyére figyelmeztetett az ír külügyminiszter
... mellett Írországot is.
Simon Coveney hozzátette: nem hiszi, hogy a brit tagság végül megállapodás nélkül szűnik meg. Jelezte, amennyiben a brit kormány indítványozná a kilépési tárgyalások meghosszabbítását, az ír kormány támogatná ezt. A határidőt viszont csak akkor lehet kitolni, ha arra egy "észszerű megállapodás" elérése reményében lenne szükség.
Az ír külügyminiszte...
2018-07-25 14:00:06
Brexit - Theresa May fogja vezetni a kilépési tárgyalásokat brit részről
...
A kormányfői hivatalban működő különleges kabinet az elmúlt hónapokban már egyre jelentősebb szerepet játszott a Brexit-tárgyalásokon, a mostani bejelentés pedig hivatalossá tette ezt.
A miniszterelnök közölte, hogy az európai uniós tagság megszűnésének folyamatát felügyelő minisztérium (DExEU) élén álló miniszter, a nemrég kinevezett Dominic Raab a helyetteseként fog e...
2018-07-24 17:41:50
Brexit - A britek többsége elutasítja Theresa May kormányfő tervét a Brexitről
... Sunday Times című vasárnapi lap számára készített felméréséből kiderült: a szavazópolgárok többsége a külügyminiszteri tisztségről két hete lemondó Boris Johnsonra bízná a kilépési tárgyalásokat, és őt látnák a legszívesebben a Konzervatív Párt élén a legközelebbi parlamenti választásokon.
A megkérdezettek mindössze 16 százaléka vélekedett úgy, hogy Theresa May megfelelően ké...
2018-07-22 19:16:01
Brexit - Theresa May: maradtak nézeteltérések London és az EU között az észak-írországi határellenőrzés ügyében
... úgynevezett fehér könyvet ad ki javaslatairól.
A brit miniszterelnök közölte: az EU-csúcson egyetértés volt abban, hogy sürgősen fel kell gyorsítani a kilépési feltételekről folyó tárgyalásokat.
A kihelyezett chequersi kabinetülésre mély megosztottság közepette készül a brit kormány. A Konzervatív Párt élesen EU-szkeptikus szárnyának prominens képviselői ugyanis azt köve...
2018-07-02 21:22:49
1 2 3 ...15 16 .22 23 ..29 30 31 
Címkék: Liberális Demokraták, Theresa May, Európai Unióból, Financial Times, Frances, Dominic Raab, Lordok Háza EU-ügyi, Simon Coveney, Sunday Times, Boris Johnsonra, Konzervatív Párt, lehető legmélyebb, brit szakszervezetek, megegyezés nélküli, megállapodás nélküli, kilépési tárgyalásokat, britek többsége, észak-írországi határellenőrzés, rendkívül baráti, helyzet most, kilépési tárgyalások, megoldás irányába, tagállamok konszenzussal, kilépést pártolók, jelenlegi helyzet, brit EU-tagság, brit kormány, munkáspárti politikus, kilépési feltételekről, brit parlament, tárgyalások túlcsúszhatnak, unió által, felsőházi szakbizottság, brit tagság, határidőt viszont, kormányfői hivatalban, elmúlt hónapokban, mostani bejelentés, miniszterelnök közölte, európai uniós, nemrég kinevezett, szavazópolgárok többsége, külügyminiszteri tisztségről, legközelebbi parlamenti, megkérdezettek mindössze, brit miniszterelnök, kihelyezett chequersi, külügyminiszteri, látótávolságban, figyelmeztetett, magyarországnak,
© 2013 TVN.HU Kft.