Belépés
Karácsonyi mézeskalács kép
... szájú bögrét, majd a közepét kisebb karácsonyi formával lyukasszuk ki. (pl: csillag, szívecske, fenyőfa) A maradék tésztából hagyományos mézeskalácsot készítünk.

Kikent, kilisztezett tepsiben sütjük, közepesen forró sütőben.

A sütési munkálatok végeztével cukormázzal díszítjük a formákat. A tojásfehérjét keményre felverjük, majd 6 ek. kristálycukrot keverünk ...
2010-12-13 20:50:50
Narancsos piskóta
... belereszeljük két narancs sárga héját, belecsavarjuk a levét. Végül felváltva adogatjuk hozzá a kemény habbá vert három tojásfehérjét és 10 deka réteslisztet. Alaposan kizsírozott, kilisztezett püspökkenyérformában úgy sütjük, mint a piskótát, majd deszkára borítva hűtjük ki. Csak magában, felszeletelve is kitűnő, de ha két lapba vágjuk, és narancskrémmel töltjük, ünnepi tortaként...
2010-12-13 05:37:44
Narancsos napocska
... vágott vajat, és az egészet sima tésztává gyúrjuk. A fóliába csomagolt tésztát 1 órán át hűtőszekrényben pihentetjük. 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) felmelegítjük a sütőt. A tésztát kilisztezett deszkán adagonként kinyújtjuk és "napocskákat" szúrunk ki belőle. A lapokat sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, és 12 percig sütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni. A mázhoz a mangó sziru...
2010-12-13 05:37:21
Kefires lángos Éva módra
...

1 kg lisztet, 3 pohár kefirt, 3 tojást, 1 teáskanál sót és 1 kocka (= 5 dkg) élesztőt összegyúrunk. Két kilisztezett, vagy kiolajozott jókora nylonzacskóba tesszük (lazán, sok helyet hagyva, mert nagyon megnő!), és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap kinyújtjuk, tenyérnyire szaggatjuk, forró olajban megsütjük. (Nem lesz zsíros, nem szívja magába az olajat!)...
2010-12-12 18:31:31
Fahéjas sütik
... porcukor


Elkészítés módja: A tojást és a porcukrot verjük habosra, adjuk hozzá a lisztet és a fahéjat, majd az egészet alaposan keverjük újra össze. A masszát öntsük egy kivajazott és kilisztezett tepsibe. Elômelegített sütôben 180 °C-on süssük 20-25 percig. A süteményt még melegen szeleteljük fel, és szórjuk meg porcukorral.

...
2010-12-12 07:19:48
Pudingos tejfölös süti
... lépésként a pudingot főzzük meg, hogy mire a tésztát összeállítjuk, addigra a pudingunk ne legyen túlságosan forró.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a felét kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, a másik felébe kakaót keverünk, és rácsorgatjuk.
Ezután következik a málnás puding: kanalanként rakjuk a tésztára. Kicsit előmelegített sütőben kb. 180 fokon 15-20 pe...
2010-12-11 08:53:35
Szolnoki-torta
... 3 db egész tojás, 3 dl reszelt répa, 5 dkg dió, 5 dkg reszelt étcsokoládé

Elkészítés:

Az alapanyagokat fakanállal összekeverjük teljesen simára, majd kikent, kilisztezett tortaformába tesszük. Közepes sütőben (160 fokon) 50-55 percig sütjük. Eközben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta. Mikor kihűlt a torta, kettévágjuk, legegyszerűbben egy r...
2010-12-11 06:40:27
Londoni szelet
... lekvár (sárgabarackíz)

Elkészítés:

A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, a vajjal és a szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és a masszát az előre kilisztezett-kivajazott tepsiben vékonyan elterítjük. Ezután megkenjük sárgabaracklekvárral, és elkészítjük a tetejére a diós habot: a kristálycukorral felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, és hozzá...
2010-12-11 06:26:19
Mézes karácsonyfa
... felülete. A tésztából vágjunk egy kisebb darabot, és alaposan lisztezett deszkán két-három milliméter vékonyra nyújtsuk ki. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és vékonyan kizsírozott, kilisztezett tepsibe rakjuk. Közepesen forró sütőben sütjük, de vigyázni kell hogy meg ne égjen, mert nagyon gyorsan sül. A sütések között a tepsit nem kell újra bezsírozni, csak esetleg egy kics...
2010-12-10 19:59:27
A karácsonyfa alapja a mézeska
... felülete. A tésztából vágjunk egy kisebb darabot, és alaposan lisztezett deszkán két-három milliméter vékonyra nyújtsuk ki. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és vékonyan kizsírozott, kilisztezett tepsibe rakjuk. Közepesen forró sütőben sütjük, de vigyázni kell hogy meg ne égjen, mert nagyon gyorsan sül. A sütések között a tepsit nem kell újra bezsírozni, csak esetleg egy kics...
2010-12-10 19:05:19
1 2 3 ..........................84 85 86 ..............128 129 ..............170 171 172 
Címkék: karácsonyfa alapja, közepét kisebb, maradék tésztából, sütési munkálatok, tojásfehérjét keményre, kemény habbá, egészet sima, fóliába csomagolt, tésztát kilisztezett, lapokat sütőpapírral, tésztát hagyjuk, mangó sziru, hűtőben pihentetjük, porcukrot verjük, egészet alaposan, masszát öntsük, pudingot főzzük, tésztát összeállítjuk, tészta hozzávalóit, felét kizsírozott, másik felébe, málnás puding, alapanyagokat fakanállal, sütő ajtaját, tojássárgáját kikeverjük, diós habot, kristálycukorral felverjük, tojásfehérjét kemény, tésztából vágjunk, kisebb darabot, sütések között, kristálycukorral, legegyszerűbben, hűtőszekrényben, kristálycukrot, narancskrémmel, összekeverjük, összeállítjuk, tojásfehérjét, belecsavarjuk, belereszeljük, felmelegítjük, alapanyagokat, sárgabarackíz, tojássárgáját, mézeskalácsot, felszeletelve, előmelegített, nylonzacskóba, kilisztezett, réteslisztet, kiszaggatjuk, tortaformába, rácsorgatjuk, összegyúrunk, sütőpapírral, hozzávalóit, sütőlemezre, pihentetjük, kanalanként, cukormázzal,
© 2013 TVN.HU Kft.