|
|
|
... szájú bögrét, majd a közepét kisebb karácsonyi formával lyukasszuk ki. (pl: csillag, szívecske, fenyőfa) A maradék tésztából hagyományos mézeskalácsot készítünk.
Kikent, kilisztezett tepsiben sütjük, közepesen forró sütőben.
A sütési munkálatok végeztével cukormázzal díszítjük a formákat. A tojásfehérjét keményre felverjük, majd 6 ek. kristálycukrot keverünk ... |
2010-12-13 20:50:50 |
|
|
|
|
|
|
... belereszeljük két narancs sárga héját, belecsavarjuk a levét. Végül felváltva adogatjuk hozzá a kemény habbá vert három tojásfehérjét és 10 deka réteslisztet. Alaposan kizsírozott, kilisztezett püspökkenyérformában úgy sütjük, mint a piskótát, majd deszkára borítva hűtjük ki. Csak magában, felszeletelve is kitűnő, de ha két lapba vágjuk, és narancskrémmel töltjük, ünnepi tortaként... |
|
2010-12-13 05:37:44 |
|
|
|
|
|
|
... vágott vajat, és az egészet sima tésztává gyúrjuk. A fóliába csomagolt tésztát 1 órán át hűtőszekrényben pihentetjük. 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) felmelegítjük a sütőt. A tésztát kilisztezett deszkán adagonként kinyújtjuk és "napocskákat" szúrunk ki belőle. A lapokat sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, és 12 percig sütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni. A mázhoz a mangó sziru... |
2010-12-13 05:37:21 |
|
|
|
|
|
|
...
1 kg lisztet, 3 pohár kefirt, 3 tojást, 1 teáskanál sót és 1 kocka (= 5 dkg) élesztőt összegyúrunk. Két kilisztezett, vagy kiolajozott jókora nylonzacskóba tesszük (lazán, sok helyet hagyva, mert nagyon megnő!), és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap kinyújtjuk, tenyérnyire szaggatjuk, forró olajban megsütjük. (Nem lesz zsíros, nem szívja magába az olajat!)... |
|
2010-12-12 18:31:31 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor
Elkészítés módja: A tojást és a porcukrot verjük habosra, adjuk hozzá a lisztet és a fahéjat, majd az egészet alaposan keverjük újra össze. A masszát öntsük egy kivajazott és kilisztezett tepsibe. Elômelegített sütôben 180 °C-on süssük 20-25 percig. A süteményt még melegen szeleteljük fel, és szórjuk meg porcukorral.
... |
|
2010-12-12 07:19:48 |
|
|
|
|
|
|
... lépésként a pudingot főzzük meg, hogy mire a tésztát összeállítjuk, addigra a pudingunk ne legyen túlságosan forró.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a felét kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, a másik felébe kakaót keverünk, és rácsorgatjuk.
Ezután következik a málnás puding: kanalanként rakjuk a tésztára. Kicsit előmelegített sütőben kb. 180 fokon 15-20 pe... |
2010-12-11 08:53:35 |
|
|
|
|
|
|
... 3 db egész tojás, 3 dl reszelt répa, 5 dkg dió, 5 dkg reszelt étcsokoládé
Elkészítés:
Az alapanyagokat fakanállal összekeverjük teljesen simára, majd kikent, kilisztezett tortaformába tesszük. Közepes sütőben (160 fokon) 50-55 percig sütjük. Eközben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta. Mikor kihűlt a torta, kettévágjuk, legegyszerűbben egy r... |
2010-12-11 06:40:27 |
|
|
|
|
|
|
... lekvár (sárgabarackíz)
Elkészítés:
A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, a vajjal és a szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és a masszát az előre kilisztezett-kivajazott tepsiben vékonyan elterítjük. Ezután megkenjük sárgabaracklekvárral, és elkészítjük a tetejére a diós habot: a kristálycukorral felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, és hozzá... |
2010-12-11 06:26:19 |
|
|
|
|
|
|
... felülete. A tésztából vágjunk egy kisebb darabot, és alaposan lisztezett deszkán két-három milliméter vékonyra nyújtsuk ki. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és vékonyan kizsírozott, kilisztezett tepsibe rakjuk. Közepesen forró sütőben sütjük, de vigyázni kell hogy meg ne égjen, mert nagyon gyorsan sül. A sütések között a tepsit nem kell újra bezsírozni, csak esetleg egy kics... |
2010-12-10 19:59:27 |
|
|
|
|
|
|
... felülete. A tésztából vágjunk egy kisebb darabot, és alaposan lisztezett deszkán két-három milliméter vékonyra nyújtsuk ki. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és vékonyan kizsírozott, kilisztezett tepsibe rakjuk. Közepesen forró sütőben sütjük, de vigyázni kell hogy meg ne égjen, mert nagyon gyorsan sül. A sütések között a tepsit nem kell újra bezsírozni, csak esetleg egy kics... |
2010-12-10 19:05:19 |
|
|
|
|