|
|
|
... cukorral, a mézzel és a tejjel, s jó gyúrható tésztát készítünk. Simára kidolgozzuk, és három cipót formálunk. Pihentetés után tepsi nagyságúra kinyújtjuk a cipókat, kizsírozott, kilisztezett tepsiben három lapot sütünk, amelyeket megkenjük a következő krémmel: hidegen összekeverjük a tejet a liszttel, gőz fölött vagy kis lángon sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és összekeverjük a po... |
2010-12-07 14:38:17 |
|
|
|
|
|
|
... pihentetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót, és alaposan összekeverjük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a tölte... |
|
2010-12-07 14:37:02 |
|
|
|
|
|
|
... étcsokoládé
Tészta
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettéosztjuk a tésztát. A felét betesszük a mélyhűtőbe, és megvárjuk, míg megfagy. A másik felét kinyújtva egy kivajazott-
kilisztezett, 25 × 35 cm-es tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk a lecsepegtetett, kimagozott meggyel.
Krém
A krémhez a tojásfehérjéket a cukorral ke... |
2010-12-07 14:08:37 |
|
|
|
|
|
|
... fahéjat, a reszelt citromhéjat és jól eldolgozzuk.A meghámozott, felkockázott almát a masszába tesszük, és a kemény habbá vert 5 tojás fehérjét lazán a tésztához kev... |
|
2010-12-07 13:11:24 |
|
|
|
|
|
|
... porcukorral habverő segítségével habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és a dióval összek... |
|
2010-12-06 21:04:13 |
|
|
|
|
|
|
... megdagasztjuk. Dagasztás közben még adunk hozzá 1-2 kanál tejfölt, nagyon simára, de gyengébbre dagasztjuk, mint más kelt tésztát. Ha már hólyagos, és az edény falától is kezd elválmi, öntsük kilisztezett gyúródeszkára, 2-3 cipóba gyúrjuk ki. Nyújtófával kicsit ellapítjuk. Tetejüket langyos zsírral megkenjük, meleg helyiségben letakarva pihentetjük kb. 35-40 percig. A konyhaasztal... |
2010-12-06 20:11:44 |
|
|
|
|
|
|
... megdagasztjuk. Dagasztás közben még adunk hozzá 1-2 kanál tejfölt, nagyon simára, de gyengébbre dagasztjuk, mint más kelt tésztát. Ha már hólyagos, és az edény falától is kezd elválmi, öntsük kilisztezett gyúródeszkára, 2-3 cipóba gyúrjuk ki. Nyújtófával kicsit ellapítjuk. Tetejüket langyos zsírral megkenjük, meleg helyiségben letakarva pihentetjük kb. 35-40 percig. A konyhaasztal... |
2010-12-06 20:11:15 |
|
|
|
|
|
|
... teljesen ki nem hűlt. Egy másik tálban a tojások sárgáját 2 dkg cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a búzadarát, a darált diót meg a fűszereket, végül a mézes habot. Vajjal kikent, kilisztezett formába töltjük, és előmelegített sütőben lassú tűznél kb. fél órát sütjük. Ha kihűlt, tálra borítjuk. A 20 dkg kristálycukrot kevergetve aranysárgára hevítjük, és egyenletesen a torta tetej... |
2010-12-06 19:48:21 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a tojás sárgáját, a cukor mennyiség felét, a fűszereket, citromhéjat, az egészből habot verünk. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, a tejet, puha masszává kavarjuk. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, a masszát megkenjük barackdzsemmel. A cukor másik felével, a tojásfehérjével habot verünk, beleszórjuk a vágott gyümölcsöket s egyenletesen ráhelyezzük a dzsemre. Lassú ... |
2010-12-06 19:11:43 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpor, 1 citrom reszelt héja.
Elkészítés:
A tojást a cukorral és a sütőporral habosra keverjük, majd beletesszük a diót, a citromhéjat, a tejet, a lisztet.... |
2010-12-06 05:09:34 |
|
|
|
|