Belépés
Krémes zserbó
... cukorral, a mézzel és a tejjel, s jó gyúrható tésztát készítünk. Simára kidolgozzuk, és három cipót formálunk. Pihentetés után tepsi nagyságúra kinyújtjuk a cipókat, kizsírozott, kilisztezett tepsiben három lapot sütünk, amelyeket megkenjük a következő krémmel: hidegen összekeverjük a tejet a liszttel, gőz fölött vagy kis lángon sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és összekeverjük a po...
2010-12-07 14:38:17
Almás zserbó
... pihentetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót, és alaposan összekeverjük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a tölte...
2010-12-07 14:37:02
Kókuszos meggyes kocka
... étcsokoládé

Tészta
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettéosztjuk a tésztát. A felét betesszük a mélyhűtőbe, és megvárjuk, míg megfagy. A másik felét kinyújtva egy kivajazott-
kilisztezett, 25 × 35 cm-es tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk a lecsepegtetett, kimagozott meggyel.

Krém
A krémhez a tojásfehérjéket a cukorral ke...
2010-12-07 14:08:37
Almatorta fahéjmártással
... fahéjat, a reszelt citromhéjat és jól eldolgozzuk.A meghámozott, felkockázott almát a masszába tesszük, és a kemény habbá vert 5 tojás fehérjét lazán a tésztához kev...
2010-12-07 13:11:24
mézes süti
... porcukorral habverő segítségével habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és a dióval összek...
2010-12-06 21:04:13
Kelt rétes
... megdagasztjuk. Dagasztás közben még adunk hozzá 1-2 kanál tejfölt, nagyon simára, de gyengébbre dagasztjuk, mint más kelt tésztát. Ha már hólyagos, és az edény falától is kezd elválmi, öntsük kilisztezett gyúródeszkára, 2-3 cipóba gyúrjuk ki. Nyújtófával kicsit ellapítjuk. Tetejüket langyos zsírral megkenjük, meleg helyiségben letakarva pihentetjük kb. 35-40 percig. A konyhaasztal...
2010-12-06 20:11:44
Kelt rétes
... megdagasztjuk. Dagasztás közben még adunk hozzá 1-2 kanál tejfölt, nagyon simára, de gyengébbre dagasztjuk, mint más kelt tésztát. Ha már hólyagos, és az edény falától is kezd elválmi, öntsük kilisztezett gyúródeszkára, 2-3 cipóba gyúrjuk ki. Nyújtófával kicsit ellapítjuk. Tetejüket langyos zsírral megkenjük, meleg helyiségben letakarva pihentetjük kb. 35-40 percig. A konyhaasztal...
2010-12-06 20:11:15
Méztorta
... teljesen ki nem hűlt. Egy másik tálban a tojások sárgáját 2 dkg cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a búzadarát, a darált diót meg a fűszereket, végül a mézes habot. Vajjal kikent, kilisztezett formába töltjük, és előmelegített sütőben lassú tűznél kb. fél órát sütjük. Ha kihűlt, tálra borítjuk. A 20 dkg kristálycukrot kevergetve aranysárgára hevítjük, és egyenletesen a torta tetej...
2010-12-06 19:48:21
Gyümölcsös háromszög
... hozzáadjuk a tojás sárgáját, a cukor mennyiség felét, a fűszereket, citromhéjat, az egészből habot verünk. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, a tejet, puha masszává kavarjuk. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, a masszát megkenjük barackdzsemmel. A cukor másik felével, a tojásfehérjével habot verünk, beleszórjuk a vágott gyümölcsöket s egyenletesen ráhelyezzük a dzsemre. Lassú ...
2010-12-06 19:11:43
Poharas piskóta
... sütőpor, 1 citrom reszelt héja.
Elkészítés:
A tojást a cukorral és a sütőporral habosra keverjük, majd beletesszük a diót, a citromhéjat, a tejet, a lisztet....
2010-12-06 05:09:34
1 2 3 ..........................85 86 87 88 .............128 129 ..............170 171 172 
Címkék: következő krémmel, almát megmossuk, porcukorral elkevert, egyik cipót, lekvár felével, töltelék felét, másik kinyújtott, maradék lekvárral, hozzávalókat összegyúrjuk, felét betesszük, másik felét, reszelt citromhéjat, masszába tesszük, kemény habbá, dióval összek, edény falától, másik tálban, tojások sárgáját, darált diót, mézes habot, torta tetej, tojás sárgáját, cukor mennyiség, egészből habot, masszát megkenjük, cukor másik, tojásfehérjével habot, vágott gyümölcsöket, sütőporral habosra, tojásfehérjével, baracklekvárral, tojásfehérjéket, fahéjmártással, barackdzsemmel, kristálycukrot, lecsepegtetett, megdagasztjuk, gyúródeszkára, összekeverjük, elegyengetjük, előmelegített, egyenletesen, hozzávalókat, kilisztezett, felkockázott, kettéosztjuk, segítségével, összegyúrjuk, aranysárgára, konyhaasztal, gyümölcsöket, étcsokoládé, ráhelyezzük, meghámozzuk, lereszeljük, porcukorral, ráhalmozzuk, beleszórjuk, kizsírozott, meghámozott, nyújtófával, beletesszük, kidolgozzuk, helyiségben, pihentetjük, citromhéjat, eldolgozzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.