|
|
|
... keményítő
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen egy közepes méretű (33*20 cm) tepsi méretére nyújtjuk.
A tepsit kikenjük margarinnal, kilisztezzük és belefektetjük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme is a tepsi oldalán. Egy villával megszurkáljuk.
Az epret alaposan meg... |
2014-11-03 16:13:29 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
2 dl habtejszín
150 g joghurt (egy kis pohár)
3 db lapzselatin
2 kanál víz
elkészítés
Elkészítjük a piskótát. Kivajazzuk, és kilisztezzük a tepsit (én gyümölcskenyérformában sütöttem).
A tojást különválasztjuk. A tojásfehérjéből és a vízből lágy habot készítünk, majd kanalanként adagolva hozzárakjuk a cuk... |
|
2014-08-28 15:43:03 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolajat, és szépen hozzádolgozzuk darabonként a mangalicazsírt. Addig dagasztjuk, míg a kezünktől jól elválik a tészta, kellemesen lágy, rugalmas állagú legyen a végeredmény. A keverőtálat kilisztezzük, és benne hagyjuk kelni 60 percet, olajozott frissen tartó fóliával lefedve.
Amikor megkelt, lisztezett deszkára kiborítjuk, jól átdolgozzuk, és négy egyforma részre os... |
2013-09-01 19:30:40 |
|
|
|
|
|
|
... finomliszt
1 cs sütőpor
magozott meggy (ízlés szerint)
elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tepsit (kb. 20x25-öset) kivajazzuk, kilisztezzük.
A meggy kivételével az összes hozzávalót jól elkeverjük.
A tepsibe öntjük a masszát.
A tetejét bőven megszórjuk a magozott meggyel.
Forró sütőb... |
|
2013-07-26 21:33:10 |
|
|
|
|
|
|
... vajat gőz felett felolvasztjuk. Belekeverjük a konyakot, majd hűlni hagyjuk.
Közben papírral kibéleljük alul, majd kivajazunk egy 24 cm-es tortaformát és egy kanál kristálycukorral "kilisztezzük".
A csokihoz adjuk a cukrot és a tojás sárgáit egyenként.
A fehérjét habbá verjük és a mogyoróval felváltva belekeverjük a csokis masszába.
A tésztát beleöntjük a torta... |
|
2011-09-16 11:07:31 |
|
|
|
|
|
|
... joghurtos pohár finomliszt
1 cs sütőpor
magozott meggy(ízlés szerint)
elkészítés:
1.A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2.A tepsit (k.b. 20x25-cm) kivajazzuk, kilisztezzük.
3.A meggy kivételével az összes hozzávalót jól elkeverjük.
4.A tepsibe öntjük a masszát.
5.A tetejét bőven megszórjuk a magozott meggyel.
6.Forró sütőben (200 fo... |
2011-05-24 23:28:17 |
|
|
|
|
|
|
... sűrű masszát keverünk. Hozzáadjuk a reszelt almát, a kemény habbá vert tojásfehérjét, és lassan hozzátesszük a sütőport és a grízt, majd sima tésztát keverünk belőle.
Kikenjük, kilisztezzük a sütőformát és beletesszük a tésztát. A sütőt 240 C-ra hevítjük, és a formát belehelyezzük. Amikor a tészta felemelkedett, 180 C-ra visszavesszük a hőt, és a tésztát megsütjük. Még mele... |
2011-03-05 07:26:14 |
|
|
|
|
|
|
... tálalhatjuk.
Keszthelyi sonka
Középsűrűségű besamelt készítünk. Ha kihűlt, elkeverjük 2 db tojássárgájával, kevés rozmaringgal, sóval és a tojások kemény habjával. Egy tepsit megkenünk vajjal, kilisztezzük, és beleöntjük a besamelt, kisütjük. Közben személyenként 10 dkg sonkát finomra vágunk. Elkeverjük tejföllel, kevés finomra vágott petrezselyemmel. Mikor a... |
2011-01-13 21:45:45 |
|
|
|
|
|
|
... vízzel kenyértésztává dagasztjuk. Szintén langyos helyen, ruhával letakarva megkelesztjük. A megkelt tésztát két részre osztjuk és tepsiméretűre kinyújtjuk. A tepsit megkenjük olajjal, kilisztezzük, kibéleljük az egyik tésztával. A kolbászt karikákra vágjuk, a sonkát felkockázzuk, serpenyőben megpirítjuk és elosztjuk a tepsibe terített tésztán. A tészta másik felét méretre nyújtju... |
2010-09-26 18:38:39 |
|
|
|
|
|
|
... sűrű masszát keverünk. Hozzáadjuk a reszelt almát, a kemény habbá vert tojásfehérjét, és lassan hozzátesszük a sütőport és a grízt, majd sima tésztát keverünk belőle.
Kikenjük, kilisztezzük a sütőformát és beletesszük a tésztát. A sütőt 240 C-ra hevítjük, és a formát belehelyezzük. Amikor a tészta felemelkedett, 180 C-ra visszavesszük a hőt, és a tésztát megsütjük. Még mele... |
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|