Belépés
Máglyarakás
... kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliával
eldolgozzuk, a fehérjét félretesszük. A sárgáját ráöntjük a kiflikre,
alaposan összekeverjük velük.
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és vékony cikkekre vágjuk,
majd egy serpenyőben vajon párolni kezdjük pár percig. Meghintjük
a fahéjjal és két evőkanál cukorral.
Egy közepes jénait kivajazunk...
2022-09-08 08:34:14
Hideg szilvakrémleves habgaluskával
... -bóbita

1.. A citromot megmossuk, 2 kisujjnyi sárga héjat vékonyan levágunk róla, levét kinyomjuk és átszűrjük. 4 nagyobb szem szilvát félreteszünk a díszítéshez, a többit megmossuk, kimagozzuk, vékony kisebb darabokra vágjuk.

2. A cukrot felforrósított lábasba szórjuk, folyamatosan kevergetve világosbarnára pirítjuk, (ha megég, keserű lesz tőle az étel!), az...
2019-11-06 13:24:29
Rumos szilvakrémleves
... szilva
1 citrom
4 dl joghurt
2 ek rumaroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromot is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. ...
2019-08-13 09:12:02
Túrós szilvatorta
... tortaformát, és kibéleljük a tésztával úgy, hogy a peremére is jusson. Rásimítjuk a túrós tölteléket.

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A feleket vékonyabb szeletekre vágjuk, és kirakjuk vele a torta tetejét. A sütőben kb. 50 percig sütjük.

Csak akkor szeleteljük, ha kihűlt. Citromhéjjal, mentalevelekkel d...
2018-11-04 16:35:20
Almás szilvaleves
... pudingpor
1,5 l víz
2 kk fahéj
4 csapott ek cukor
2 csomag vaníliás cukor


Elkészítés

Az almát meghámozzuk, a szilvát kimagozzuk, majd kisebb kockákra vágjuk mindkettőt.
Az gyümölcsöket egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és vaníliás cukrot, majd felforraljuk....
2018-09-17 23:52:03
Rumos szilvakrémleves
... citrom ami bió
4 dl joghurt
2 ek rum - aroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. K...
2018-09-11 21:09:01
Mézes-barackos csirkenyárs
... méz
2 evőkanál olívaolaj
4 őszibarack vagy nektarin
1 teáskanál őrölt rozmaring
só, bors
Elkészítés: A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk. A barackot megmossuk, kimagozzuk, ezt is felkockázzuk.
A páchoz a mézet, a citrom levét, az olajat és a rozmaringot egy tálban összekeverjük, beleforgatjuk először a húst, majd a barackot is, és fél órát pihente...
2018-09-09 16:47:36
AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT 2.
... 150g tejszín, 200 g joghurt, kevés cukor, citromlé

Az őszibarackot megmossuk, forrásba levő vízbe mártjuk, hideg vízzel hirtelen leöblítjük, a héját lehúzzuk, félbevágjuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk.
A mézet egy edényben felforrósítjuk, a negyedekre vágott őszibarackot a fahéjjal és a citromhéjjal együtt beletesszük, lezárt edényben felforraljuk, 5-10 percig ...
2018-08-27 18:43:39
Töklekvár
...
Hozzávalók: 2 kg főzőtök, 2 db (bio) citrom, 1,25 kg kristálycukor, 1,5 dl 10%-os ecet, 6 szegfűszeg.
A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a húsát apróra reszeljük. Öntünk alá fél dl vizet, és a szegfűszeggel együtt feltesszük főzni.
A cukrot egy másik lábasba öntjük, adunk hozzá ecetet és másfél deci vizet. Addig forraljuk, amíg mézszerű folyadékot kapunk....
2018-08-09 11:45:13
Anyóstekercs
... egyenletesen rákenjük a kiterített tésztára. Feltekerjük mint a bejglit, és 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A túrót és tojással villával áttörjük, a cukorral alaposan elkeverjük. A tekercseket két részre szétosztjuk, és kinyújtjuk. Az egyikre rászórjuk a meggyet, és az ő...
2018-08-08 12:06:29
1 2 3 ..............................94 95 ...............141 142 ..............187 188 189 
Címkék: AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT, fehérjét félretesszük, sárgáját ráöntjük, almákat meghámozzuk, serpenyőben vajon, közepes jénait, citromot megmossuk, többit megmossuk, cukrot felforrósított, szilvát megmossuk, nagy fazékba, szilvához adjuk, túrós tölteléket, szilvákat megmossuk, feleket vékonyabb, torta tetejét, almát meghámozzuk, szilvát kimagozzuk, fazékba tesszük, csirkemellet falatnyi, barackot megmossuk, citrom levét, tálban összekeverjük, őszibarackot megmossuk, héját lehúzzuk, edényben felforrósítjuk, negyedekre vágott, citromhéjjal együtt, tököt meghámozzuk, húsát apróra, szegfűszeggel együtt, másik lábasba, kiterített tésztára, tepsit kibéleljük, meggyet megmossuk, cukorral alaposan, egyikre rászórjuk, mentalevelekkel, szilvakrémleves, kettéválasztjuk, felforrósított, lecsepegtetjük, felforrósítjuk, világosbarnára, szegfűszeggel, habgaluskával, összekeverjük, előmelegítjük, beleforgatjuk, felkarikázzuk, kristálycukor, folyamatosan, felforraljuk, őszibarackot, sütőpapírral, citromhéjjal,
© 2013 TVN.HU Kft.