|
|
|
... liszt
2,5 dkg olvasztott vaj
100 ml. tej
125 ml. víz
1 db tojás
1 kiskanál cukor
Elkészítése :
Keverjük össze a cukrot, a tojást, és a tejet, majd kisadagokban keverjük hozzá a lisztet.
Lassanként adjuk hozzá a vizet, és az olvasztott vajat.
Sütés előtt 10 percig pihentessük a tésztát és a forró francia palacsinta sütőn süssük meg... |
2017-02-24 13:39:09 |
|
|
|
|
|
|
... tojáshabhoz hozzácsorgatjuk a tojássárgáját és alaposan összekeverjük (akár robotgéppel is lehet). Amikor az egész jó habos, óvatosan hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet. Kisadagokban adjuk hozzá a lisztet, és nem is keverjük, inkább habverő segítségével hozzá forgatjuk.
Sütőpapírral bélet kb. 20x30 cm-es tepsibe öntjük a masszát, és 160 fokosra előmelegített sütőben... |
|
2017-01-29 13:17:57 |
|
|
|
|
|
|
... tejszínt főképpen a gyümölcsételekhez használjuk. Ezekkel az étel nemesebb, tartalmasabb lesz.
* A folyadékot (tej, tejszín, tejfel, víz) a liszthez fokozatosan, kisadagokban adagoljuk, hogy a liszt ne csomósodjon össze. Azután a tejszínsűrűségűre kevert masszát szűrőn keresztül öntsük a forrásban lévő ételhez. Felforrásig k... |
2009-05-02 17:35:25 |
|
|
|
|