Belépés
Tapolcai palacsintával töltött rétes
... liszt
2,5 dkg olvasztott vaj
100 ml. tej
125 ml. víz
1 db tojás
1 kiskanál cukor

Elkészítése :
Keverjük össze a cukrot, a tojást, és a tejet, majd kisadagokban keverjük hozzá a lisztet.
Lassanként adjuk hozzá a vizet, és az olvasztott vajat.
Sütés előtt 10 percig pihentessük a tésztát és a forró francia palacsinta sütőn süssük meg...
2017-02-24 13:39:09
Vizes piskóta Csokimártással
... tojáshabhoz hozzácsorgatjuk a tojássárgáját és alaposan összekeverjük (akár robotgéppel is lehet). Amikor az egész jó habos, óvatosan hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet. Kisadagokban adjuk hozzá a lisztet, és nem is keverjük, inkább habverő segítségével hozzá forgatjuk.
Sütőpapírral bélet kb. 20x30 cm-es tepsibe öntjük a masszát, és 160 fokosra előmelegített sütőben...
2017-01-29 13:17:57
habarási tippek!
... tejszínt főképpen a gyümölcsételekhez használjuk. Ezekkel az étel nemesebb, tartalmasabb lesz.
* A folyadékot (tej, tejszín, tejfel, víz) a liszthez fokozatosan, kisadagokban adagoljuk, hogy a liszt ne csomósodjon össze. Azután a tejszínsűrűségűre kevert masszát szűrőn keresztül öntsük a forrásban lévő ételhez. Felforrásig k...
2009-05-02 17:35:25
1 
Címkék: olvasztott vajat, forró francia, sütőporral elkevert, gyümölcsételekhez használjuk, étel nemesebb, liszthez fokozatosan, forrásban lév&otilde, hozzácsorgatjuk, csokimártással, palacsintával, összekeverjük, előmelegített, tojássárgáját, segítségével, kisadagokban, sütőpapírral, tartalmasabb, felforrásig, elkészítése, tojáshabhoz, pihentessük, csomósodjon, fokozatosan, robotgéppel, lassanként, folyadékot, olvasztott, használjuk, palacsinta, sütőporral, adagoljuk, keresztül, forrásban, forgatjuk, keverjük, habarási, kiskanál, tejszíns, alaposan, liszthez, tejszínt, tapolcai, elkevert, óvatosan, nemesebb, francia, piskóta, töltött, lisztet, habverő, tejszín, tepsibe, sütőben, ezekkel, masszát, fokosra, ételhez, tésztát, tippek, amikor, tejfel, otilde, cukrot, tojást, képpen, öntsük, kevert, süssük, öntjük, inkább, azután,
© 2013 TVN.HU Kft.