|
|
|
... 1/4 kiló vajból, 1/4 kiló czukorból, 1/4 kiló forrázott darabolt mandulából 5-6 tojás sárgájával tésztát gyurunk, jól kidolgozzuk ˝ centi vastagra nyujtjuk tetszés szerinti formákra kiszagatjuk, tojással megkenjük hámozott vagdalt mandulával meghintjük és megsütjük. (Sokáig elál)"
Mandulás - pité:
"A nyujtódeszkára teszünk 25 dkg lisztet és ezt kétfelé osztju... |
2018-04-13 10:36:48 |
|
|
|
|
|
|
... az 5 tojás kemény habja.
HÓLABDA
20dgr margarin 3 evő kanál porcukor 3 tojássárgája 40 dgr liszt 1 sütőpor 2 evő kanál tejföl. Ezt összegyúrjuk és pogácsa szagatoval kiszagatjuk. 3 tojásfehérjét fölverjük habnak hozzá adunk 20 dgr porcukrot 25 dgr darált diót egy kevés lekvárt összekeverjük a kiszagatott formákra kis halmokat rakunk és ugy sütjük lekvárral össze r... |
|
2016-09-28 09:29:02 |
|
|
|
|
|
|
... az 5 tojás kemény habja.
HÓLABDA
20dgr margarin 3 evő kanál porcukor 3 tojássárgája 40 dgr liszt 1 sütőpor 2 evő kanál tejföl. Ezt összegyúrjuk és pogácsa szagatoval kiszagatjuk. 3 tojásfehérjét fölverjük habnak hozzá adunk 20 dgr porcukrot 25 dgr darált diót egy kevés lekvárt összekeverjük a kiszagatott formákra kis halmokat rakunk és ugy sütjük lekvárral össze r... |
2016-02-27 19:59:47 |
|
|
|
|
|
|
....35dkg líszt 5dkg zsír 20dkg darált tepertő 1 tejfől 2dl 2dkg élesztő pici tej Az élesztőt pici cukorral és a kis tejjel felfutatjuk. Ha már jó ezeket össze gyútrjuk, kb fél órát pihentetjük, és utána kiszagatjuk. Tetejét tojással megkenjük... |
|
2011-02-17 12:05:00 |
|
|
|
|
|
|
... bors
A begyúrt tésztát pihentetni a hűtőben egy-két órát
Utánna kinyújtani másfél-két újnyi vastagra a tésztát, bekockázni a tetejét késsel, és kis méretű pogác... |
|
2010-12-04 15:17:42 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
48 dkg liszt, 21 dkg fagyos zsír, 1/2 evőkanál só, 1 tojás,1 sütőpor, 2 dl tejfel.
Elkészítés:
Ezt mind jól összegyúrjuk. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsavágóval kiszagatjuk, tetejüket késsel recésre bevágjuk, tojássárgájával bekenjük. Közepes tűznél egyenletesen megsütjük.
Váncza Süteményes Könyv
hephay ... |
2010-11-19 18:19:12 |
|
|
|
|
|
|
... az 5 tojás kemény habja.
HÓLABDA
20dgr margarin 3 evő kanál porcukor 3 tojássárgája 40 dgr liszt 1 sütőpor 2 evő kanál tejföl. Ezt összegyúrjuk és pogácsa szagatoval kiszagatjuk. 3 tojásfehérjét fölverjük habnak hozzá adunk 20 dgr porcukrot 25 dgr darált diót egy kevés lekvárt összekeverjük a kiszagatott formákra kis halmokat rakunk és ugy sütjük lekvárral össze r... |
2009-06-15 20:35:12 |
|
|
|
|
|
|
... harmadát behajtjuk leseperjük a lisztet és a másik harmadot ráhajtjuk , letakarjuk és kb 20 percig pihentetjük . A tésztát újra kinyújtjuk kb 1.5-2 cm vastagra , pogácsa szagatóval kiszagatjuk , a tetejét megkenjük tojássárgájával és megszórjuk sajttal . A pogácsákat egy tepsibe teszük egymástól kb 2 cm távolságra , majd langyos helyen kb 20 percig kelesztjük . A sütőt előmelegítj... |
2009-03-19 21:38:53 |
|
|
|
|
|
|
... elmorzsoljuk vele a vajat, hozzáadjuk a tojásokat és alaposan kidolgozzuk.
Lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk és recés peremű kerek formával (kb. 8 cm átmérőjű) kiszagatjuk. A korongok közepére egy halmocska lekvárt púpozunk, félbehajtjuk és a széleket jól lenyomkodjuk. Egymástól tisztes távolságra sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük őket és mérséke... |
2009-02-03 15:14:09 |
|
|
|
|