|
|
|
... tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához .
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetej... |
2023-03-02 09:48:25 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
22 dkg liszt
3 dkg holland kakaópor
2,5 tk. sütőpor
1 dl langyos víz
1 dl étolaj
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a tortaformát kivajazzuk-kilisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük. Mostanában csak az aljára szoktam papírt tenni, az oldalát pedig formaleválasztó spray-vel fújom be.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a... |
2022-12-03 19:10:43 |
|
|
|
|
|
|
... kilenc részre osztjuk, mert három, háromszálas kalácsot fogunk belőle készíteni. Ha elkészültünk a felosztással, felgömbölyítjük őket, aztán letakarva tovább pihentetjük a tésztát.
Kivajazzuk a sütőformákat, a tésztákból a pihentetés után kalácsot fonunk. Ha ebben a folyamatban segítségre szorulsz, akkor itt megnézhetetd, hogy kell kalácsot fonni. Ha ezzel is elkészültünk, b... |
|
2021-04-03 08:58:17 |
|
|
|
|
|
|
... tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük.
A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt is hozzáadjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. Baconnel kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak. Beleöntjük a húsos masszát, majd a lelógó szalonnákat ráhajtjuk. (Esetleg ha nem fedi teljesen, akkor még tehe... |
|
2020-09-04 14:22:21 |
|
|
|
|
|
|
... héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük. Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a gyümölcsöt. A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük.Hűtőben tároljuk.... |
2020-04-08 22:56:49 |
|
|
|
|
|
|
... ízlés szerint a levét. Ha a
túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas
keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük.
Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a
gyümölcsöt. A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük
és a tortára öntj... |
2019-12-25 09:21:18 |
|
|
|
|
|
|
... sóval, a borssal, a petrezselyemmel,
10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a
sajtos-tejfölös masszához .
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük
szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát
kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.
Hossz... |
2019-12-21 10:33:42 |
|
|
|
|
|
|
... töltelék, ne potyogjon ki, míg begöngyöjük a baconnal. A karajszelet egyik felét ráhajtjuk a másikra, megtűzzük hústűvel és becsomagoljuk a két bacon csíkba.
A cseréptálat kivajazzuk, a maradék vajat felolvasztjuk, friss kakukkfűvel ízesítjük, meg egy kis szalonna kockákkal, és addig sütöttjük, amíg jó félig átsül. Ekkor hozzáadjuk az összevágott zöldhagymát és együtt s... |
2019-06-19 10:47:15 |
|
|
|
|
|
|
... kikenéshez.
Elkészítés:
Baloldal: A tejfölt, tojást, sajtot, lisztet, sót, borsot, petrezselymet összekeverjük, egy picit sózzuk a csirkét is, összekeverjük. Picit kivajazzuk az őzgerincformákat (2 db) úgy béleljük a baconnel, hogy kilógjon a két oldalán. Elosztjuk a formákba, majd ráhajtjuk a szalonnát, tepsibe tesszük, mert kicsöpöghet a kisülő zsiradék. El... |
2018-11-09 19:43:13 |
|
|
|
|