|
|
|
... egyenként kinyújtjuk, olajjal lekenjük, és a kívánt töltelékkel megtöltjük, feltekerjük, tepsibe helyezzük, mindegyik rudat olajjal lekenjük és megsütjük. Amikor szép piros, akkor kész.
Kivesszük a sütőből, kicsit megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk, kicsit megnyomkodjuk. 10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.
#3004
2012. június 25. 07:58... |
2010-12-03 21:03:05 |
|
|
|
|
|
|
... meghámozzuk, apróra felkockázzuk. A húst megmossuk, szárazra törölgetjük, és 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a húst, 2-3 percig pirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. A zsiradékba dobjuk a hagymát, a zöldségeket, a zöldpaprikát és a zöldborsót, néhány percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, belenyomjuk a ... |
|
2010-11-04 09:38:05 |
|
|
|
|
|
|
... szódabikarbónát, az olvadt vajat, a cukrot, 1 tojást és a csipet sót összegyúrjuk tésztává.
2. A tésztát kinyújtjuk és a piteforma alját kibéleljük.
3. 10 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből.
4. A sütőtököt, 1 tojást, a mézet és fűszereket összekeverjük.
5. Az elősütött pitetészta közepére öntjük a tölteléket és egyenletesen eloszlatjuk.
... |
2010-11-01 11:00:31 |
|
|
|
|
|
|
... A húst sózzuk és jól beborsozzuk, a vajon mind két oldalát hirtelen megsütjük (kb. 2-2 perc alatt) majd közepes lángon kb. 15 percig sütjük. Tehetünk rá fedőt is. Amikor megsült a hús, kivesszük az edényből (melegen tartjuk) és a visszamardt vajon készítjük el a szőlős mártást. A szőlőszemeket félbe vágjuk - aki nem kedveli, kiszedheti a magját - és beletesszük a hússütésből marad... |
|
2010-10-30 12:28:40 |
|
|
|
|
|
|
... pongyola pitypang). Vízzel felöntjük és kb. 1/2 óra hosszat főzzük, szükség szerint a folyadékot pótoljuk, közben sózzuk és kevés törött borsot hintünk rá. Tálalás előtt a ,,zöldséget" kivesszük a levesből.
Bakszakállsaláta I. A megmosott, megtisztított bakszakállhajtásokat apró darabokra vágjuk, citromlével, apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, olajjal összek... |
|
2010-10-28 09:50:14 |
|
|
|
|
|
|
... úgyis kisül belőle, viszont így a töltelék puha marad. A hurkához valókat jól meg kell főzni, csak a májat nem, azt 4-5 helyen bevágjuk, így tesszük a lébe. Ha megkékül, már nem vérzik, kivesszük és melegen ledaráljuk, 1-2 kanál zsiradékot ráteszünk az abáló léből és kézzel jól összeverjük.
Ha már mindent kiszedtünk az abálóból, a zsírját leszedjük egy fazékba, ebbe te... |
2010-10-24 10:28:09 |
|
|
|
|
|
|
... a fűszereket.
4. Beletesszük a körmöket és felöntjük vízzel, nem kell, hogy teljesen ellepje.
5. Megfőzzük annyira, hogy ki tudjuk szedni a csontokat belőle.
6. Kivesszük a fazékból, tálcára rakjuk és várunk kicsit, hogy meghűljön, de fontos, hogy melegen csontozzuk ki.
7. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk,olajban kisütjük.
8. Nem... |
2010-10-18 20:46:42 |
|
|
|
|
|
|
... tésztán.
6. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük.
7. Közben kemény habbá verjük a 2 tojás fehérjét, beleforgatjuk a porcukrot, beletesszük a limoncellot. Kivesszük a süteményt, és a tetejére nyomózsák segítségével, vagy egyszerűen kiskanállal kis csókokat pettyezünk.
8. Visszatoljuk a sütőbe, és további 5-10 percig sütjük, amíg a te... |
2010-10-16 12:45:44 |
|
|
|
|
|
|
... tésztán.
6. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük.
7. Közben kemény habbá verjük a 2 tojás fehérjét, beleforgatjuk a porcukrot, beletesszük a limoncellot. Kivesszük a süteményt, és a tetejére nyomózsák segítségével, vagy egyszerűen kiskanállal kis csókokat pettyezünk.
8. Visszatoljuk a sütőbe, és további 5-10 percig sütjük, amíg a te... |
2010-10-15 22:27:21 |
|
|
|
|
|
|
... gépsonka
Elkészítése: A hust kikloffoljuk, befüszerezzük grill-és sült csirke füszerkeverékkel (fontos hogy kotányi mert a többivel nem vált be. ) Főzőmargarinnal gyorsan átsütjük, a hust kivesszük, és ebben a zsiradékban dinsztelünk apróra vágott 1 fej hagymát. Üveges gombát dobunk bele, (1ü. ) és füszerezzük grill-és sültcsirke füszerrel (óvatosan) ha megpárolódott a végén ... |
2010-10-11 21:07:06 |
|
|
|
|