|
|
|
... sárgarépa
•60 g zöldborsó
•2 evőkanál ketchup
•3 evőkanál olaj
•1 csipet só
•1 csipet bors
Elkészítés módja: A húst enyhén klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk meg. Kenjük meg ketchuppal, és tegyük rá a szalonnaszeleteket. Vágjuk kockára a sajtot és a sárgarépát, keverjük hozzá a zöldborsót, majd tegyük ezeke... |
2010-10-06 21:44:26 |
|
|
|
|
|
|
... padlizsánt hosszában 0,5 cm-es szeletekre vágjuk. 6 nagyobb szeletet megkenünk olívaolajjal, és előmelegített grillserpenyőben megsütjük mindkét oldalát.
2. A tarjaszeleteket gyengén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és zúzott fokhagymával bedörzsöljük.
3. A hússzeletekre fektetünk 1-1 grillezett padlizsánt, amelyre juhtúrót szórunk, és együtt feltekerjük, majd szalon... |
|
2010-10-01 20:56:47 |
|
|
|
|
|
|
... kis csirkemell, só, fehér bors, olaj, liszt, gyümölcs.
Elkészítése: A melleket lebőrözzük, és a húst úgy fejtjük le a csontról, hogy egyben maradjon. A vastagabb részeknél kissé klopfoljuk, majd sóval, borssal fűszerezzük. Ha a mellek felső részén a két csúcsot kissé aláhajtjuk, szívformát kapunk. A húsokat lisztbe forgatjuk, és kevés olajban, teflon serpenyőben fedő alatt ké... |
2010-09-15 20:13:08 |
|
|
|
|
|
|
... bors
• 1 kiskanál liszt
• 1 csipet só
• 5 db gerezd fokhagyma
• 50 dkg tarja vagy karaj
Elkészítés módja: A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk be, és kicsit hagyjuk állni. Közben a fokhagymagerezdeket nyomjuk át. A húst borsozzuk meg, alaposan kenjük be a fokhagymával, majd lisztben forgassuk meg. Forró, bő olajban... |
|
2010-09-15 18:55:35 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem, 20 dkg mozzarella sajt, só, őrölt bors.
Elkészítése: A kicsontozott csirkemelleket hosszában vágjuk ketté, hogy egészen vékony szeleteket kapjunk, de még ezeket is klopfoljuk két celofán között mintegy fél centi vastagságúra, enyhén sózzuk meg, és mindkét oldalán süssük ki a vaj és az olaj forró keverékében. A szétnyomott fokhagymát, a finomra vágott petrezselym... |
|
2010-09-08 19:19:25 |
|
|
|
|
|
|
... kis csirkemell, só, fehér bors, olaj, liszt, gyümölcs.
Elkészítése: A melleket lebőrözzük, és a húst úgy fejtjük le a csontról, hogy egyben maradjon. A vastagabb részeknél kissé klopfoljuk, majd sóval, borssal fűszerezzük. Ha a mellek felső részén a két csúcsot kissé aláhajtjuk, szívformát kapunk. A húsokat lisztbe forgatjuk, és kevés olajban, teflon serpenyőben fedő alatt ké... |
2010-09-08 18:40:48 |
|
|
|
|
|
|
... olajat egy tálba tesszük és 2 percig 500 W-on melegítjük. A lereszelt vöröshagymát, a megtisztított, apró kockákra vágott gombával 6 percig 500 W-on pároljuk. A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, megfűszerezzük és 5 percig 500 W-on sütjük, majd a tálat kivesszük és a húsokat megfordítva, megfűszerezve további 5 percig 500 W-on sütjük. Ezután a hússzeletekre simítjuk a gombapépet, ... |
2010-09-01 20:42:41 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt kakukkfű
* 1 teáskanál majoranna
* 1 evőkanál liszt
* zsír/olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. A húst felszeleteljük, sózzuk, klopfoljuk, majd zsíradékban a szeleteket készre sütjük. A húst félretesszük, melegen tartjuk.
2. A sütésből visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát.
3. Hozzáadjuk a... |
2010-09-01 15:55:14 |
|
|
|
|
|
|
... bors, sütéshez olaj
A sertéskarajt négy darabra vágjuk. Úgy, ahogyan a fent említett böllér, szúrjuk fel a bordákat. Nylon zacskóval takarjuk le, és húsverő kalapáccsal óvatosan klopfoljuk meg. Így egy nagy, tölteni való bordát kapunk, amit majd a töltelékkel töltsünk meg. A töltelékhez a bácskai hurkát húsvillával törjük meg, főtt langyos rizzsel és a fűszerekkel jól keverj... |
2010-09-01 06:07:15 |
|
|
|
|
|
|
... sárgabarack (édesebb fajta, de ne túl puha), 4 szelet karaván sajt, bazsalikom pesto
A csirkemelleket tisztítsuk meg, majd vágjuk mindegyik felet kettőbe.
Kicsit klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra.
Sózzuk, borsozzuk, majd az olíva olajon süssük elő minden oldalukat.
Közben melegítsük fel a sütőt 220 fokra.
Az elősütött csirkemelleket tegyük egy ... |
2010-08-19 05:30:47 |
|
|
|
|