|
|
|
... karaj
Hozzávalók:
6 szelet karaj
fél kg brokkoli
3 dl tejszín
só
bors
ételízesítő
majoránna
oregánó
Elkészítés:
A karajszeleteket papírvékonyra klopfoljuk, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával és oregánóval. A brokkolit kis fácskákra törjük, egy tálban ráöntjük a tejszínt, és mikróban pár perc alatt f... |
2009-02-03 22:32:07 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál curry, 1 csokor friss korianderlevél, 2 dl tejszín, só, bors
Elkészítése:
Hártyázzuk le a szűzpecsenyét, majd vágjuk kisujjnyi vastag szeletekre. Kissé klopfoljuk meg, majd daráljunk rá borsot, és ízesítsük sóval. Tépkedhetünk rá friss kakukkfűleveleket is. Csorgassuk meg olívaolajjal, és pár órára tegyük a hűtőbe.
Az ananászt hámozzuk meg... |
|
2009-02-01 17:41:45 |
|
|
|
|
|
|
... karaj
Hozzávalók:
6 szelet karaj
fél kg brokkoli
3 dl tejszín
só
bors
ételízesítő
majoránna
oregánó
Elkészítés:
A karajszeleteket papírvékonyra klopfoljuk, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával és oregánóval. A brokkolit kis fácskákra törjük, egy tálban ráöntjük a tejszínt, és mikróban pár perc alatt f... |
2009-02-01 08:32:07 |
|
|
|
|
|
|
... rizzsel
Bécsi szelet-hozzávalók: 30 dkg borjúcomb, só, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj (vagy zsír), díszítés: citrom
A borjúcombból levágott, kb. 15 dkg-os szeletet vékonyra klopfoljuk, bevagdossuk és megsózzuk. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró zsiradékban rövid idő alatt megsütjük. Citromkarikával vagy - cikkel díszítve fémtálra hely... |
|
2009-01-08 11:40:33 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, kevés zsiradék, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 25 dkg gomba, 1 pohár tejföl, 1 dl tejszín, só, egy evőkanál pirospaprika, egy púpos evőkanál liszt
Elkészítése: A húst klopfoljuk ki, sózzuk, és mind a két oldalát lisztbe mártva, kevés zsiradékon süssük meg szép pirosra, és tegyük félre. A zsiradékban, amiben a húst sütöttük, pirítsuk meg üvegesre az apró kocká... |
|
2009-01-08 11:37:14 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- natúr kocka medvesajt
- bacon szalonna
- só, bors
- 2 dl tejszin
- vaj
A csirkemellfilét felszeleteljük. vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kettévágott medvesajtot a közepére rakunk és a húst kis batyuba tekerjük. Bacon szalonnával betekerjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük... |
2008-12-21 23:57:08 |
|
|
|
|
|
|
... (egyenként kb.12 dkg),
3 szelet sonka (kb. 5-6 dkg),
12 dkg szeletelt sajt (6-12 szelet),
2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd tegyünk rá 1-1 szelet sonkát és 1-2 szelet sajtot.
Tekerjük fel és tegyük oket egy hoálló tálba hajtással lefelé.
A tasak tartalmát keverjük el a tejszínnel, kanalazzuk ... |
2008-12-17 18:16:11 |
|
|
|
|
|
|
... étrendben szereplő receptek 1 személyre készültek
Rizs 60g
Zöldborsó 20g
Olaj 8g
Petrezselyemzöld, só ízlés szerint
A pulykamellet megmossuk, klopfoljuk, sózzuk. A sajtot lereszeljük és a margarinnal és a fűszerekkel masszát, készítünk belőle, a klopfolt húsra helyezzük, majd összegöngyöljük. Az összegöngyölt húsokat szójalisztbe, tejjel fe... |
2008-12-08 16:51:39 |
|
|
|
|
|
|
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a... |
2008-12-01 23:28:49 |
|
|
|
|
|
|
... tálba tesszük és 2 percig 500 W-on melegítjük. A lereszelt
vöröshagymát, a megtisztított, apró kockákra vágott gombával 6 percig 500 W-on
pároljuk. A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, megfűszerezzük és 5 percig 500
W-on sütjük, majd a tálat kivesszük és a húsokat megfordítva, megfűszerezve
további 5 percig 500 W-on sütjük. Ezután a hússzeletekre simítjuk a gom... |
2008-12-01 22:55:50 |
|
|
|
|