Belépés
Tejszínes brokkolival töltött
... karaj

Hozzávalók:

6 szelet karaj
fél kg brokkoli
3 dl tejszín

bors
ételízesítő
majoránna
oregánó

Elkészítés:

A karajszeleteket papírvékonyra klopfoljuk, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával és oregánóval. A brokkolit kis fácskákra törjük, egy tálban ráöntjük a tejszínt, és mikróban pár perc alatt f...
2009-02-03 22:32:07
curry!
... evőkanál curry, 1 csokor friss korianderlevél, 2 dl tejszín, só, bors

Elkészítése:

Hártyázzuk le a szűzpecsenyét, majd vágjuk kisujjnyi vastag szeletekre. Kissé klopfoljuk meg, majd daráljunk rá borsot, és ízesítsük sóval. Tépkedhetünk rá friss kakukkfűleveleket is. Csorgassuk meg olívaolajjal, és pár órára tegyük a hűtőbe.

Az ananászt hámozzuk meg...
2009-02-01 17:41:45
Tejszínes brokkolival töltött
... karaj

Hozzávalók:

6 szelet karaj
fél kg brokkoli
3 dl tejszín

bors
ételízesítő
majoránna
oregánó

Elkészítés:

A karajszeleteket papírvékonyra klopfoljuk, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával és oregánóval. A brokkolit kis fácskákra törjük, egy tálban ráöntjük a tejszínt, és mikróban pár perc alatt f...
2009-02-01 08:32:07
Bécsi szelet krumplival
... rizzsel
Bécsi szelet-hozzávalók: 30 dkg borjúcomb, só, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj (vagy zsír), díszítés: citrom
A borjúcombból levágott, kb. 15 dkg-os szeletet vékonyra klopfoljuk, bevagdossuk és megsózzuk. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró zsiradékban rövid idő alatt megsütjük. Citromkarikával vagy - cikkel díszítve fémtálra hely...
2009-01-08 11:40:33
Bakonyi sertésborda
... vöröshagyma, kevés zsiradék, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 25 dkg gomba, 1 pohár tejföl, 1 dl tejszín, só, egy evőkanál pirospaprika, egy púpos evőkanál liszt
Elkészítése: A húst klopfoljuk ki, sózzuk, és mind a két oldalát lisztbe mártva, kevés zsiradékon süssük meg szép pirosra, és tegyük félre. A zsiradékban, amiben a húst sütöttük, pirítsuk meg üvegesre az apró kocká...
2009-01-08 11:37:14
Medvés husi
...

Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- natúr kocka medvesajt
- bacon szalonna
- só, bors
- 2 dl tejszin
- vaj

A csirkemellfilét felszeleteljük. vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kettévágott medvesajtot a közepére rakunk és a húst kis batyuba tekerjük. Bacon szalonnával betekerjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük...
2008-12-21 23:57:08
Sajtos hústekercsek
... (egyenként kb.12 dkg),
3 szelet sonka (kb. 5-6 dkg),
12 dkg szeletelt sajt (6-12 szelet),
2 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd tegyünk rá 1-1 szelet sonkát és 1-2 szelet sajtot.
Tekerjük fel és tegyük oket egy hoálló tálba hajtással lefelé.
A tasak tartalmát keverjük el a tejszínnel, kanalazzuk ...
2008-12-17 18:16:11
Rizi-bizi
... étrendben szereplő receptek 1 személyre készültek

Rizs 60g
Zöldborsó 20g
Olaj 8g
Petrezselyemzöld, só ízlés szerint

A pulykamellet megmossuk, klopfoljuk, sózzuk. A sajtot lereszeljük és a margarinnal és a fűszerekkel masszát, készítünk belőle, a klopfolt húsra helyezzük, majd összegöngyöljük. Az összegöngyölt húsokat szójalisztbe, tejjel fe...
2008-12-08 16:51:39
Sertéshúsos ételek
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a...
2008-12-01 23:28:49
Mikróhullámos receptek
... tálba tesszük és 2 percig 500 W-on melegítjük. A lereszelt
vöröshagymát, a megtisztított, apró kockákra vágott gombával 6 percig 500 W-on
pároljuk. A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, megfűszerezzük és 5 percig 500
W-on sütjük, majd a tálat kivesszük és a húsokat megfordítva, megfűszerezve
további 5 percig 500 W-on sütjük. Ezután a hússzeletekre simítjuk a gom...
2008-12-01 22:55:50
1 2 3 ....16 17 ..24 25 .30 31 32 33 
Címkék: SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK, karajszeleteket papírvékonyra, tálban ráöntjük, ananászt hámozzuk, borjúcombból levágott, evőkanál pirospaprika, púpos evőkanál, húst klopfoljuk, húst sütöttük, apró kocká, csirkemellfilét felszeleteljük, kettévágott medvesajtot, közepére rakunk, tepsibe egymás, hússzeleteket klopfoljuk, hoálló tálba, tasak tartalmát, pulykamellet megmossuk, sajtot lereszeljük, fűszerekkel masszát, klopfolt húsra, összegöngyölt húsokat, erősen sózott, túlontúl sötét, hússzeleteket vékonyra, tálat kivesszük, húsokat megfordítva, hússzeletekre simítjuk, petrezselyemzöld, citromkarikával, összegöngyöljük, karajszeleteket, csirkemellfilét, felszeleteljük, csirkemellfilé, megfűszerezzük, zsemlemorzsába, korianderlevél, összegöngyölt, mikróhullámos, hússzeleteket, megfűszerezve, szűzpecsenyét, papírvékonyra, hússzeletekre, megtisztított, olívaolajjal, frissítésére, vöröshagymát, majoránnával, hústekercsek, tépkedhetünk, zsemlemorzsa, szójalisztbe, pulykamellet, pirospaprika, sertéshúsból,
© 2013 TVN.HU Kft.