|
|
|
...
Amit a borról illik tudni az Uraknak , de a Hölgyeknek sem árt ha tudják !
A borivás tízparancsolata
1. Bort sohase igyál éhgyomorra! Ivás előtt édességet ne egyél!
2. Jobban esik a bor, ha közben eszegetsz.
3. Ivás közben használd ki mind az öt érzékszerved: Gyönyörködj a bor színében, élvezd a bor ízét, zamatát, illatát, a poha... |
|
2015-10-26 18:01:02 |
|
|
|
|
|
|
Túlvagyunk a karácsonyon, előttünk a farsangi időszak, hideg van, a disznóvágásból kikeveredett fülek, farkak, csülkök tökéletes helyet kapnak egy-egy nagy tál kocsonyában.
A házilag készítendő kocsonya nem olyan nagy ördöngösség. Bár ha valaki Dobos C. József szakácskönyve (1881) alapján szeretne kocsonyát készíteni, akkor nem is lenne olyan egyszerű. Dobos szerint ... |
2014-01-14 18:02:19 |
|
|
|
|
|
|
A nyulat megtisztítjuk, megmossuk, a húsos részeket - a combokat, a lapockát és a gerincet - kicsontozzuk. A színhúst félretesszük, a többit a csontokkal együtt a megtisztított zöldségekkel, a vöröshagymával és a fokhagymával 4 l vízben feltesszük főni. Sóval és szemes bors... |
|
2013-03-29 16:23:44 |
|
|
|
|
|
|
. . . az Uraknak, de a Hölgyeknek sem árt ha tudják !
A borivás tíz parancsolata
1. Bort sohase igyál éhgyomorra! Ivás előtt édességet ne egyél!
2. Jobban esik a bor, ha közben eszegetsz.
3. Iv... |
|
2013-01-14 06:40:48 |
|
|
|
|
|
|
Az Uraknak , de a Hölgyeknek sem árt ha tudják !
A borivás tíz parancsolata
1. Bort sohase igyál éhgyomorra! Ivás előtt édességet ne egyél!
2. Jobban esik a bor, ha közben eszegetsz.
3. Ivás közben használd ki mind az öt érzékszerved: Gyönyörködj a bor színében, élvezd a bor ízét, zamatát, illatát, a poharak csengését!
4. A bo... |
2011-08-06 00:12:11 |
|
|
|
|
|
|
Szőlő dzsem mézzel
Elkészítése: A kívánt mennyiségû, vastag héjú szőlőt mosás után szemezzük le, és az átválogatott szemekből nyomkodjuk ki a kocsonyát, a héját pedig tegyük félre. Utána öntsük a gyümölcspépet egy ismert ûrtartalmú zománcozott lábasba, és közepes lángon, lefedve, forraljuk legalább 10 percig, majd ezt a szétesett, magvas ma... |
2011-01-28 09:59:21 |
|
|
|
|
|
|
A házilag készítendő kocsonya nem olyan nagy ördöngösség. Bár ha valaki Dobos C. József szakácskönyve (1881) alapján szeretne kocsonyát készíteni, akkor nem is lenne olyan egyszerű. Dobos szerint a kocsonyába kell nyúlhús, borjúláb, tyúk, sonka és ökörhús.
Manapság viszont ennél egyszerűbb hozzávalókból készül a kocsonya. S még nagyon azon sem kell gondolkozni, mit is ve... |
2011-01-07 20:13:44 |
|
|
|
|
|
|
Pontykocsonya
Hozzávalók:
1 ponty (kb. 1,5 kg), 2 kiskanál só, 1-1 mokkáskanál pirospaprika , és darált cseresznyepaprika, 1-1 nagyobb vöröshagyma, , sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél csokor zellerzöld, 3 gerezd fokhagyma, 4 dkg zselatinpor, 2 tojásfehérje, a díszítéshez: paprika, paradicsom, petrezselyem
1. A pontyot megti... |
2010-12-09 16:37:14 |
|
|
|
|