Belépés
Szilveszteri menűajánlat
Szilveszteri menűajánlat

Szilveszteri menűajánlat:

Reggeli: Vajas pirítós kaviárral és lilahagymával
Előétel: Kocsonya
Főétel: Malacpecsenye párolt káposztával, burgonyagombóccal
Desszert: Gyors sós-sajtos aprósütemény, méteres kalács
Vacsora: Tatár bifsztek pirítóssal
Éjfélre: Főtt virsli mustárral, tormával, hidegtál, hozzávaló sa...
2017-12-31 01:50:37
A borivás tízparancsolata
...
Amit a borról illik tudni az Uraknak , de a Hölgyeknek sem árt ha tudják !

A borivás tízparancsolata

1. Bort sohase igyál éhgyomorra! Ivás előtt édességet ne egyél!

2. Jobban esik a bor, ha közben eszegetsz.

3. Ivás közben használd ki mind az öt érzékszerved: Gyönyörködj a bor színében, élvezd a bor ízét, zamatát, illatát, a poha...
2015-10-26 18:01:02
Téli hungarikum: a kocsonya
Túlvagyunk a karácsonyon, előttünk a farsangi időszak, hideg van, a disznóvágásból kikeveredett fülek, farkak, csülkök tökéletes helyet kapnak egy-egy nagy tál kocsonyában.
A házilag készítendő kocsonya nem olyan nagy ördöngösség. Bár ha valaki Dobos C. József szakácskönyve (1881) alapján szeretne kocsonyát készíteni, akkor nem is lenne olyan egyszerű. Dobos szerint ...
2014-01-14 18:02:19
Nyúlkocsonya receptje -Vidék íze !!!


A nyulat megtisztítjuk, megmossuk, a húsos részeket - a combokat, a lapockát és a gerincet - kicsontozzuk. A színhúst félretesszük, a többit a csontokkal együtt a megtisztított zöldségekkel, a vöröshagymával és a fokhagymával 4 l vízben feltesszük főni. Sóval és szemes bors...
2013-03-29 16:23:44
Amit a borról illik tudni . . .


. . . az Uraknak, de a Hölgyeknek sem árt ha tudják !



A borivás tíz parancsolata

1. Bort sohase igyál éhgyomorra! Ivás előtt édességet ne egyél!

2. Jobban esik a bor, ha közben eszegetsz.

3. Iv...
2013-01-14 06:40:48
A borról
Az Uraknak , de a Hölgyeknek sem árt ha tudják !

A borivás tíz parancsolata

1. Bort sohase igyál éhgyomorra! Ivás előtt édességet ne egyél!

2. Jobban esik a bor, ha közben eszegetsz.

3. Ivás közben használd ki mind az öt érzékszerved: Gyönyörködj a bor színében, élvezd a bor ízét, zamatát, illatát, a poharak csengését!

4. A bo...
2011-08-06 00:12:11
Szöllõ dzsem mézzel
Szőlő dzsem mézzel


Elkészítése: A kívánt mennyiségû, vastag héjú szőlőt mosás után szemezzük le, és az átválogatott szemekből nyomkodjuk ki a kocsonyát, a héját pedig tegyük félre. Utána öntsük a gyümölcspépet egy ismert ûrtartalmú zománcozott lábasba, és közepes lángon, lefedve, forraljuk legalább 10 percig, majd ezt a szétesett, magvas ma...
2011-01-28 09:59:21
Téli hungarikum: a kocsonya
A házilag készítendő kocsonya nem olyan nagy ördöngösség. Bár ha valaki Dobos C. József szakácskönyve (1881) alapján szeretne kocsonyát készíteni, akkor nem is lenne olyan egyszerű. Dobos szerint a kocsonyába kell nyúlhús, borjúláb, tyúk, sonka és ökörhús.

Manapság viszont ennél egyszerűbb hozzávalókból készül a kocsonya. S még nagyon azon sem kell gondolkozni, mit is ve...
2011-01-07 20:13:44
Szilveszteri menűajánlat
Szilveszteri menűajánlat:

Reggeli: Vajas pirítós kaviárral és lilahagymával
Előétel: Kocsonya
Főétel: Malacpecsenye párolt káposztával, burgonyagombóccal
Desszert: Gyors sós-sajtos aprósütemény, méteres kalács
Vacsora: Tatár bifsztek pirítóssal
Éjfélre: Főtt virsli mustárral, tormával, hidegtál, hozzávaló salátákkal és persze pezsgő, bólé...
2010-12-28 14:48:51
Pontykocsonya
Pontykocsonya

Hozzávalók:
1 ponty (kb. 1,5 kg), 2 kiskanál só, 1-1 mokkáskanál pirospaprika , és darált cseresznyepaprika, 1-1 nagyobb vöröshagyma, , sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél csokor zellerzöld, 3 gerezd fokhagyma, 4 dkg zselatinpor, 2 tojásfehérje, a díszítéshez: paprika, paradicsom, petrezselyem

1. A pontyot megti...
2010-12-09 16:37:14
1 2 3 
Címkék: Dobos, borivás tízparancsolata, borról illik, farsangi időszak, disznóvágásból kikeveredett, házilag készítendő, nyulat megtisztítjuk, húsos részeket, gerincet &#8211, színhúst félretesszük, csontokkal együtt, megtisztított zöldségekkel, poharak csengését, kívánt mennyiség&#251, átválogatott szemekb&#245, héját pedig, ismert &#251, kocsonyába kell, pontyot megti, tízparancsolata, disznóvágásból, vöröshagymával, pontykocsonya, lilahagymával, megtisztítjuk, malacpecsenye, gyümölcspépet, szakácskönyve, megtisztított, hozzávalókból, szilveszteri, érzékszerved, átválogatott, fokhagymával, aprósütemény, zöldségekkel, félretesszük, kicsontozzuk, pirospaprika, petrezselyem, nyúlkocsonya, kikeveredett, parancsolata, tojásfehérje, gondolkozni, gyönyörködj, kocsonyában, menűajánlat, zselatinpor, káposztával, díszítéshez, zománcozott, zöldpaprika, karácsonyon, mokkáskanál, ördöngösség, vöröshagyma, elkészítése, pirítóssal, csontokkal, hölgyeknek, éhgyomorra, készítendő, hozzávalók, paradicsom, salátákkal, hungarikum,
© 2013 TVN.HU Kft.