Regisztráció  Belépés
Tartalmas gombaleves
... 5 dkg rizs
1 db hegyes-erős paprika
petrezselyem
1,5 l víz

bors
pirospaprika


Elkészítés

A kolbászt felkarikázzuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott hagymát, és pár perc alatt megdinszteljük, majd, a gomba kivételével, beletesszük az ös...
2018-07-18 23:20:37
Székely viccek
... megvizsgálja,
jobbról es, balról es, megütögeti, megszuszogtassa, s a fejét csóválva
mondja:
− Nem tetszenek a leletei, hajjaje. Mit szokott maga reggelizni?
− Én-e? Egy kicsi kolbászt, s juhsajtot, rántottát tíz tojásból, s
szalonnát. Előtte két pohárka szilvapálinkát.
− És mit szokott ebédelni?
− Megeszem a reggelről mar...
2018-07-06 16:09:40
Magyaros krumplileves kolbásszal
... só
frissen őrölt bors


Elkészítés

Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd megfuttatjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt. Ha már kezd üveges lenni a hagyma és a kolbász is szépen pirul, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, és elkeverjük.
Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgo...
2018-06-30 23:46:31
Dmitry Glukhovsky - Metró 2033
... és a tűz fölé akasztotta horpadt vas teafőzőjét, hasonlót ahhoz, amilyen a VDNH-n is volt az északi őrhelyen. Artyom sietve felkelt, belekotort a hátizsákjába, és kivett belőle egy rúd kolbászt, amit még a VDNH-ról hozott magával. A zsebkésével lekanyarított belőle néhány szeletet, és kirakta őket egy tiszta ruhára, amely szintén volt nála a hátizsákjában.
- Tessék - nyújtott...
2018-06-18 10:24:28
Kolbászos-rizses cukkinihajók Ammerländer Edámi sajttal
... főzzük.

A cukkiniket megmossuk, hosszában, középen kettévágjuk, magos középső részüket kivájjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az 1 teáskanál olajat, majd az apró kockára vágott kolbászt sütni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra aprított vörös- és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, végül összekeverjük a főtt rizzsel.

A rizses keveréket a k...
2018-06-15 16:50:23
Görög bableves 1
... fagyasztott babot (eredetileg áztatott száraz babból készül), felöntjük kb 1,5 liter vízzel, forrás után ízlés szerint sózzuk. Puhára főzzük.Amikor megpuhult, akkor hozzáadunk thesszáliai fehér kolbászt, itt birkából készül, mi otthon malacból készítettük, itt a blogon rajta a recept. Amikor a kolbász is megfőtt, akkor tálaljuk. A görögök így eszik, de mi találtunk igazi finom gör...
2018-06-13 07:34:48
Ez ma már lehetetlen
... régi szép időket emlegette, különösen azért, mert olcsóbb volt az élet. Igy sóhajtozott:
"Amikor kisgyerek voltam, anyám elküldött a boltba, és két vekni kenyeret, 6...
2018-06-07 18:06:16
Tojásos nokedli kolbásszal és medvehagymával
... só
bors
cukor
őrölt kömény


Elkészítés

A szalonnát apróra vágjuk, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a kolbászt és az egészet összeforgatva, néhányszor megkeverve, hagyjuk egy kicsit pirulni. Amikor a kolbász zsírja elkezd kisülni, a tojásokat egyenként felütjük, és hozzáadjuk. Ízlés szerint, sózzuk...
2018-06-06 23:50:25
Idén a létai tormát állítja középpontba a Debrecziner Gourmet Fesztivál
... foglal el a helyi, minőségi gasztronómia bemutatását magára vállaló fesztivál, amely évről évre egyre több vendéget vonz Debrecenbe.
Hozzátette: az első rendezvényen a debreceni páros kolbászt állították a fesztivál középpontjába, tavaly a Hortobágyi Nemzeti Park autentikus ízeire koncentráltak, idén pedig egy különösen izgalmas fűszer és hungarikum, a létavértesi torma lesz ...
2018-06-05 17:57:16
tardi kaszáspecsenye
... kakastaréjnak felvágjuk, és az olajon szép színesre sütjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra szeljük. A lapockát először érmékre szeleteljük, majd felcsíkozzuk.
A kolbászt keresztben elfelezzük, egyik részét kakastaréjnak felvágjuk, és a szalonna mellett kisütjük. A másikat először hosszában félbe, majd fél karikákra szeljük.
A kolbásztaréjt, és a kis...
2018-06-03 08:32:58
1 2 3 ..............................193 194 ................290 291 ................386 387 388 
Címkék: Dmitry Glukhovsky, Ammerländer Edámi, Debrecziner Gourmet Fesztivál, Hortobágyi Nemzeti Park, létai tormát, kolbászt felkarikázzuk, gomba kivételével, fejét csóválva, kicsi kolbászt, olajat felhevítjük, apró kockákra, felkarikázott kolbászt, északi őrhelyen, zsebkésével lekanyarított, tiszta ruhára, cukkiniket megmossuk, serpenyőben felhevítjük, apró kockára, főtt rizzsel, rizses keveréket, blogon rajta, szalonnát apróra, felkarikázott újhagymát, egészet összeforgatva, kicsit pirulni, kolbász zsírja, tojásokat egyenként, első rendezvényen, debreceni páros, fesztivál középpontjába, különösen izgalmas, létavértesi torma, olajon szép, vöröshagymát megtisztítjuk, lapockát először, kolbászt keresztben, szalonna mellett, másikat először, megszuszogtassa, szilvapálinkát, medvehagymával, megdinszteljük, kaszáspecsenye, felkarikázzuk, megtisztított, kakastaréjnak, középpontjába, koncentráltak, megtisztítjuk, lekanyarított, felkarikázott, hátizsákjában, pirospaprikát, összekeverjük, összeforgatva, kolbásztaréjt,
© 2013 TVN.HU Kft.