Regisztráció  Belépés
Töltött, rántott csirkecomb filé
... lebőrözzük. Óvatosan kivesszük a csontot, hogy a hús egyben maradjon. A vastagabb húsrészt késsel szétnyitjuk. A combfilét két nylon zacskó között óvatosan kiklopfoljuk. A húst sózzuk. A kolbászt szeletekre vágjuk. A hús egyik oldalára rakunk egy szelet sajtot és 3-4 karika kolbászt. A hús másik oldalát ráhajtjuk majd a combokat a szokásos módon bepanírozzuk. Olajban közepes lángo...
2018-09-09 16:28:40
Sajtos,sonkás tölcsérek
... percig pirítottam, majd meghintettem a liszttel, azzal is átsütöttem, végül felengedtem a tejjel és rövid idő alatt sűrűre főztem. Elzártam alatta a lángot és hozzáadtam a csíkokra vágott kolbászt és a kockára vágott cheddar sajtot. Meghintettem kevés sóval és kicsit több borssal. Alaposan elkevertem a masszát és hűlni hagytam.

A megkelt tésztát liszttel finoman meghint...
2018-09-03 05:36:50
Fésűs karaj
... vágást ejtünk rajta.
Az olajat egy tálkába öntjük, hozzáadjuk a sót, a borsot és a fokhagymakrémet, és alaposan összekeverjük, majd bedörzsöljük vele a karajt.
A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, és a vágatokba tesszük, majd a húst egy kötözőzsineggel szorosan átkötjük. A szalonnacsíkokat egy magasabb falú jénaiba fektetjük, és rárakjuk a kötözött karajt, ...
2018-08-29 00:47:50
Aratóleves
... Másnap leszűrjük, és hét deci vízben két babérlevéllel feltesszük főni. Egy másik edényben a füstölt tarjára annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és azt is a bab mellé, a tűzre tesszük.
A kolbászt felkarikázzuk. A savanyú káposztát átmossuk, és kisebb szálakra aprítjuk.
A zöldségféléket - sárgarépát, petrezselymet, vöröshagymát, fokhagymát - megtisztítjuk. A hag...
2018-08-09 11:39:52
Kiskunfélegyházi kolbászos-krumplis tarhonya tepertőbörrel
... dkg sózott szalonna, 30 dkg kolbász, 20 dkg tepertőbőr, 4 evőkanál (liba) zsír, só.
A szalonnát hasábokra, majd szeletekre vágva lehetőleg öntöttvas edény aljába tesszük. A füstölt kolbászt a bőrével együtt - hogy ne essen szét főzés közben - 5-6 centis darabokban mellérakjuk. A vöröshagymát csíkokra vágva rászórjuk, 3-4 evőkanál zsírt csepegtetünk rá, és addig pi...
2018-08-09 11:08:33
Kiliti kolbászleves
... galuskához: 3 evőkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só.
Előkészítjük a hozzávalókat. A szalonnát szeletekre vágjuk, és beirdaljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A kétféle kolbászt felkarikázzuk.
A felhevített bográcsban kakastaréjokat készítünk a szalonnából. Amikor már szép pirosra sültek, kiszedjük egy tányérra, és félretesszük a tálaláshoz.
A zsírba ...
2018-08-08 13:01:21
Kávai lecsó
... összekeverjük.
Fűszerezzük borssal, majoránnával, köménnyel. Ráöntjük a köröm és csülök főzőlevét - . két litert. Híg anyagot kapunk, amire majd a tarhonya főzéséhez lesz szükség. A kolbászt karikákra vágva dobjuk bele, majd amennyiben szükséges, megsózzuk.
Felforraljuk, hozzátesszük a köröm, és csülök darabkákat, végül a tarhonyát is ráöntjük. Amikorra a tarhonya megpuh...
2018-08-08 11:06:07
Portugál kelkáposztaleves (Caldo verde)
...
A kelkáposztát leveleire szedjük, kivágjuk a torzsáját és a nagy ereket. A leveleket hármasával-négyesével feltekerjük és fűszál vékonyságúra szeleteljük. A csípős füstölt kolbászt vékony karikákra, a kolozsvári szalonnát apró kockákra vágjuk.
Amikor a krumpli már szétfőtt, levesszük a gázról és krumplitörővel a krumplikat összetörjük, majd botmixerrel, ...
2018-08-06 23:29:20
Bihari töltött káposzta
... fokhagymával és a fűszerekkel összegyúrjuk. Az így kapott masszát a káposztalevelekbe tekerjük, és egy edénybe rakjuk. Vizet öntünk alá és a maradék káposztát, valamin...
2018-07-31 14:21:00
Tarhonyás lecsó kolbásszal
... olaj vagy zsír
2 fej vöröshagyma
1,5 kg paprika
50 dkg paradicsom

bors
20 dkg tarhonya

Elkészítés

A kolbászt karikára vágjuk és kevés zsiradékon megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
Az apróra vágott hagymát a kolbászból kisült zsiradékon üvegesre pároljuk, majd h...
2018-07-23 23:49:48
1 2 3 ...............................194 195 ................291 292 ................387 388 389 
Címkék: vastagabb húsrészt, húst sózzuk, kolbászt szeletekre, szelet sajtot, szokásos módon, csíkokra vágott, kockára vágott, megkelt tésztát, tálkába öntjük, kolbászt vékonyan, vágatokba tesszük, kötözőzsineggel szorosan, magasabb falú, kötözött karajt, másik edényben, füstölt tarjára, tűzre tesszük, kolbászt felkarikázzuk, savanyú káposztát, zöldségféléket &#8211, szalonnát hasábokra, füstölt kolbászt, bőrével együtt, vöröshagymát csíkokra, szalonnát szeletekre, fokhagymát apróra, kétféle kolbászt, felhevített bográcsban, tarhonya főzéséhez, kolbászt karikákra, tarhonya megpuh, kelkáposztát leveleire, nagy ereket, csípős füstölt, kolozsvári szalonnát, krumplikat összetörjük, fűszerekkel összegyúrjuk, káposztalevelekbe tekerjük, edénybe rakjuk, maradék káposztát, kolbászt karikára, apróra vágott, kolbászból kisült, szalonnacsíkokat, kelkáposztaleves, kiskunfélegyházi, kötözőzsineggel, fokhagymakrémet, kakastaréjokat, zöldségféléket, krumplitörővel, felkarikázzuk, megtisztítjuk, összekeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.