Regisztráció  Belépés
Illegális bevándorlás - Horst Seehofer: Angela Merkel pártja miatt van megosztottság Európában
... kárára tett lépés "negatív dominóhatást válthat ki, és végül az európai egyesülés eredményeinek megkérdőjelezéséhez vezethet".
Ezért - folytatta a főtitkár - a CDU elnöke azt a kompromisszumos javaslatot tette a CSU elnökének, hogy azonnali hatállyal vezessék be, hogy megtagadják a belépést a Németországban már elutasított menedékkérőktől, majd később, kétoldalú megállapodáso...
2018-06-15 20:32:57
Összekapott Merkel és Seehofer a menekültek miatt - közel a
... visszafogadásáról azokkal a tagállamokkal, amelyekben a Németországba érkező menedékkérők beléptek az EU területére.

Ezek a kétoldalú megállapodások alkotják Angela Merkel kompromisszumos javaslatának lényegét. A kancellár és Horst Seehofer szerda késő este két és fél órán keresztül tárgyalt a határigazgatás szigorítása körüli nézeteltérésről.

Kétoldalú megál...
2018-06-14 19:48:07
Illegális bevándorlás - Elmérgesedett a Merkel-Seehofer menekültügyi vita
... visszafogadásáról azokkal a tagállamokkal, amelyekben a Németországba érkező menedékkérők beléptek az EU területére.
Ezek a kétoldalú megállapodások alkotják Angela Merkel kompromisszumos javaslatának lényegét. A kancellár és Horst Seehofer szerda késő este két és fél órán keresztül tárgyalt a határigazgatás szigorítása körüli nézeteltérésről.
Német lapok értesülései sz...
2018-06-14 14:41:41
Illegális bevándorlás - Sajtóértesülés: Merkel kompromisszumot ajánl Seehofernek a menekültügy körüli vitában
... visszaengedni az országba. Azonban a vita miatt végül el kellett halasztani a belügyminisztérium hónapok óta formálódó, 63 pontból álló reformtervének keddre tervezett bemutatóját.
A kompromisszumos javaslat arra épül, hogy Olaszország és Franciaország között is van menedékkérők visszafogadásáról szóló kétoldalú megállapodás. Sajtóértesülések szerint Horst Seehofer egyelőre n...
2018-06-14 10:31:57
A macedón államfő felháborodott, az ellenzék tüntetni készül az ország új neve miatt
...
Zoran Zaev macedón és Alekszisz Ciprasz görök miniszterelnök kedden jelentette be, hogy 27 év után kompromisszumos megállapodás született a görög-macedón névvita rendezésének módjáról, és a délszláv államot ezentúl Észak-Macedóniának fogják hívni. A megállapodás lehetővé teszi, hogy Görögország eddigi ellenkezésének feladásával megkezdődjenek a csatlakozási tárgyalások az Eur...
2018-06-13 17:12:32
Brexit - London egy ideig tartaná magát az EU vámszabályaihoz, ha késik a vámmegállapodás
... állítólag lemondását is kilátásba helyezte, ha nem kerül be a szövegbe valamilyen utalás az átmeneti vámszabályozás lejáratának lehetséges legvégső dátumára.
Erre született kompromisszumos megoldásként az a megfogalmazás, hogy London várakozása szerint legkésőbb 2021 végéig lesz végleges vámegyezség.
A csütörtöki javaslat hátterében az áll, hogy a konzervatív párti brit...
2018-06-07 17:22:22
Az ukrán parlament elfogadta az IMF által régóta sürgetett korrupcióellenes bíróságról szóló törvényt
... hitelprogramját, ami létfontosságú Ukrajnának, valamint egyéb nyugati pénzügyi segítségtől is elesik.
Az Ukrajinszka Pravda hírportál jelentése szerint előző éjjel sikerült kompromisszumos megoldást találni a frakciók közötti egyeztetésen a nemzetközi szakértőknek a bírák kiválasztásában való közreműködéséről. Musztafa Najem kormánypárti képviselő tájékoztatása alapján a 6 ta...
2018-06-07 14:11:55
Illegális bevándorlás - Politico: Magyarország ellenezte a bolgár EU-elnökség dublini reformjavaslatát
... vitatták meg a közös menekültügyi szabályozás reformjáról benyújtott bolgár tervezetet, a magyar kormány képviselője azonban határozottan ellenezte az abban foglaltakat.
A kompromisszumos javaslat célja a meglévő nézetkülönbségek áthidalása az úgynevezett migrációs frontországok, például Olaszország és Görögország, illetve több keleti tagállam, főként Magyarország és Lengyelo...
2018-05-16 13:51:48
Itt az új szabály, amivel elvehetik az EU-s pénzt a korrupt
... nyilván a tagállamok között, de az is biztos, hogy ezeket a javaslatokat nem csak úgy kitalálták az EU bürokratái, hanem alaposan felmérték az országok igényeit, és igyekeztek valami kompromisszumos anyagot készíteni.

A javaslatért felelős Gunther Oettinger német biztos többek között Budapesten is járt egyeztetni. Akkor még azt mondta, hogy nem látja a jogi megoldást a...
2018-05-02 21:11:46
Franciaországban arányosabbá teszik a választási rendszert és csökkentik a képviselők számát
...
A köztársasági elnök pénteken hivatalában fogadta a nemzetgyűlés kormánypárti elnökét, Francois de Rugyt és a szenátus jobboldali elnökét, Gérard Larcher-t, hogy kompromisszumos javaslat szülessen a reformról. Az egyeztetésen Edouard Philippe miniszterelnök is jelen volt.
"Történtek előrelépések valamennyi témában az Elysée-palotában tartott megbeszélésen, de még nincs ...
2018-03-30 17:22:22
1 2 3 ...12 ..18 ..23 24 
Címkék: Horst Seehofer, Angela Merkel, Összekapott Merkel, Zoran Zaev, Alekszisz Ciprasz, Ukrajinszka Pravda, Musztafa Najem, Gunther Oettinger, Gérard Larcher-t, Edouard Philippe, menekültek miatt, menekültügy körüli, macedón államfő, ellenzék tüntetni, ideig tartaná, ukrán parlament, bolgár EU-elnökség, választási rendszert, képviselők számát, európai egyesülés, kompromisszumos javaslatot, kétoldalú megállapodások, határigazgatás szigorítása, vita miatt, kompromisszumos javaslat, görög-macedón névvita, délszláv államot, megállapodás lehetővé, csatlakozási tárgyalások, szövegbe valamilyen, átmeneti vámszabályozás, csütörtöki javaslat, konzervatív párti, frakciók közötti, nemzetközi szakértőknek, bírák kiválasztásában, közös menekültügyi, magyar kormány, abban foglaltakat, meglévő nézetkülönbségek, úgynevezett migrációs, tagállamok között, országok igényeit, javaslatért felelős, jogi megoldást, köztársasági elnök, nemzetgyűlés kormánypárti, szenátus jobboldali, egyeztetésen Edouard, korrupcióellenes,
© 2013 TVN.HU Kft.