Belépés
Későbbi és kisebb mértékű MNB-kamatemelést várnak a Fitch Group londoni elemzői
... vizsgált időtávlatban.
A londoni pénzügyi elemzői közösségben egyaránt vannak ehhez hasonló és ennél kevésbé agresszív előrejelzések is az MNB várható kamatpályájára, de abban konszenzusos a vélemény, hogy a magyar jegybank alapkamatának emelése 2019 előtt nem várható.
Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics jelenleg érvényes előreje...
2018-09-24 18:04:16
Nem módosította alapkamatát a Bank of England
... százalékra. Ezt a múlt hónapban újabb 0,25 százalékpontos emelés követte, így alakult ki a jelenleg érvényes 0,75 százalékos alapkamat.
A piaci szereplők és az elemzői közösség szinte konszenzusos várakozása az, hogy a Bank of England a brit EU-tagság jövő márciusban esedékes megszűnéséig (Brexit) nem hajt végre újabb kamatemelést.
A jegybank monetáris tanácsának csütört...
2018-09-13 14:42:21
Szexuális zaklatások vádja miatt menesztették a CBS televízió elnök-vezérigazgatóját
... New Yorkernek címzett közleményben Moonves leszögezte: "a gyalázatos vádak alaptalanok. Ami igaz, hogy mintegy huszonöt évvel ezelőtt, még mielőtt a CBS-hez jöttem, három nővel volt konszenzusos viszonyom. Soha nem használtam fel beosztásomat női kollégák karrierjének vagy előre lépésének akadályozására. Negyvenéves pályafutásom során soha nem hangoztattak ellenem ilyen zavarba ej...
2018-09-10 07:04:47
Christiania hippi miniállam
... fiatalok rendbe hozták az épületet, fabódékat emeltek, csatornahálózatot és villanyvezetékeket építettek ki a 34 hektárnyi területen. Végül saját önkormányzatot hoztak létre, amely konszenzusos alapon működött. A lényeg az volt, hogy a döntések ne kompromisszum, hanem együttműködés eredményeként szülessenek.

...
2018-09-02 06:57:25
OTP: 89,5 milliárd forint adózott nyereség a második negyedévben
...
Az első félévi adózott eredmény 154,5 milliárd forint volt az idén, ami 16 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.
Az elemző előrejelzéséből képzett konszenzusos várakozás mintegy 81,6 milliárd forintos negyedévi adózott profit volt.
A bank jelentésében közölte: a konszolidált korrigált adózás utáni eredmény a második negyedévben 90,8 milliárd forint volt, am...
2018-08-10 10:25:06
Illegális bevándorlás - LMP: fenntartható kormánypolitika kell az illegális migráció ellen
... ügynökség (Frontex) megerősítését, a balkáni államokkal való kapcsolat elmélyítését, hangsúlyozva, nem arra kellene várnia a kormánynak, hogy mindenben egyetértés alakuljon ki, hanem a konszenzusos minimumpontok mentén elindulva kell a szükséges lépéseket megtenni.
Jelezte, választ várnak a kormánytól arra, miért akarják az európai parlamenti választások utánra halasztani ann...
2018-07-27 12:38:21
Volt honnan tanulni a valósághajlítást ennek a kivénhedt, il
... Matolcsy György jegybankelnökig. Az aggodalom alapja az lehet, hogy világszerte erősödik a protekcionizmus és a populizmus, ami hovatovább kikezdi a világgazdaság megszokott rendjét, konszenzusos szabályrendszerét, és fékezi annak bővülését. A fejlemények iróniája, hogy ebbe az áramlatba Orbán ideológiája is beleillik.
© hvg.hu

Ami a magyar gazdaság veszélyezt...
2018-06-25 12:50:55
Az LMP nem vesz részt az alaptörvény-módosítás és a "Stop Soros" javaslat szavazásában
... globális migrációs krízist fontos kérdésnek tartják, azt az eljárást azonban, ahogyan a Fidesz kezeli a kérdést, alkalmatlannak és méltatlannak ítélik.
Szerinte az ügyben akár konszenzusos döntést is hozhatott volna az Országgyűlés, amely "óriási üzenet lett volna" az unió felé, de a kormány nem élt ezzel, mert csupán hatalomtechnikai, kommunikációs eszközként kezeli a probl...
2018-06-20 15:11:57
Londoni elemzők: elérheti a 6 százalékot a közép-európai EU-gazdaságok növekedése az első negyedévben
... lassulása, valamint a gyorsuló infláció és az ezzel párhuzamosan emelkedő kamatok lassítják majd a növekedést.
Magyarországon mindazonáltal a londoni elemzői közösség csaknem konszenzusos véleménye szerint a belátható előrejelzési távlatban nem várható jegybanki kamatemelés még az infláció számottevő gyorsulása esetén sem.
A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési...
2018-02-27 19:15:22
A Fidesz szövetségeséhez bekötött szervezet kezeli a Vajdasá
... csatolta a magyar kormánynak elküldött anyagba.

Egy pártos szövetség
A kiszivárgott táblázat keltette botrány valószínűleg csak fokozta a VMSZ-en belüli konfliktust: konszenzusos döntés hiányában végül két táborra szakadt a korábban erős egységet mutató szervezet, és nagyon úgy tűnt, hogy azok, a feltétlen párthűséggel, kritikátlan pártfegyelemmel szemben felsorako...
2018-02-06 20:43:30
1 2 3 .......26 ....39 ....51 52 
Címkék: Fitch Group, Stop Soros, Capital Economics, Matolcsy György, Morgan Stanley, második negyedévben, illegális migráció, valósághajlítást ennek, közép-európai EU-gazdaságok, első negyedévben, londoni pénzügyi, magyar jegybank, egyik legnagyobb, múlt hónapban, jelenleg érvényes, piaci szereplők, elemzői közösség, brit EU-tagság, jegybank monetáris, gyalázatos vádak, első félévi, elemző előrejelzéséből, bank jelentésében, konszolidált korrigált, balkáni államokkal, konszenzusos minimumpontok, szükséges lépéseket, kormánytól arra, európai parlamenti, aggodalom alapja, világgazdaság megszokott, fejlemények iróniája, áramlatba Orbán, magyar gazdaság, eljárást azonban, ügyben akár, unió felé, gyorsuló infláció, ezzel párhuzamosan, londoni elemzői, belátható előrejelzési, infláció számottevő, magyar kormánynak, pártos szövetség, kiszivárgott táblázat, korábban erős, feltétlen párthűséggel, valósághajlítást, vezérigazgatóját, hatalomtechnikai, protekcionizmus, jegybankelnökig, kormánypolitika, szövetségeséhez,
© 2013 TVN.HU Kft.