Belépés
Jön a gyümölcs-szezon - jó ötletnek tűnik
... átöblítés után kb. 15 percre
annyi vízben hagyjuk állni, amennyi épp ellepi őket, és ebbea vízbe
néhány evőkanálnyi ecetet is löttyintünk, az ecetkezelés után ezek a
konyhakendőn, papírtörlőn megszárogatott gyönyörűségek10-12 napig is
kibírják, mindenféle erjedés, penészedés nélkül.
Az ecet természetesen
fertőtlenít ugyanis, és elébe megy az erj...
2018-05-01 11:49:20
Néha engedni kell
... kitesz magáért nagyon, de nem ül le mellém az asztalhoz. Soha nem szokása, csak a hátam mögött egy székre, lábait maga alá húzva, hogy ne zavarjon senkit sem, de mégis tettre kész, ha konyhakendő kell vagy szelet kenyér, egy pohár víz, tettre kész hát úgy, mint nagyanyám. Széken kuporgott ő is a hátunknál, meghúzódva, mintha kevesebb lenne tőlünk, ülj le mellém, mama, kérleltem, j...
2017-04-12 16:48:21
Így vigyázz a gyümölcsre
... gyümölcsöket némi átöblítés után kb. 15 percre annyi vízben hagyjuk állni, amennyi épp ellepi őket, és ebbe a vízbe néhány evőkanálnyi ecetet is löttyintünk, az ecetkezelés után ezek a konyhakendőn, papírtörlőn megszárogatott gyönyörűségek 10-12 napig is kibírják, mindenféle erjedés, penészedés nélkül. Az ecet természetesen fertőtlenít ugyanis, és elébe megy az erjedésnek, romlásn...
2016-06-19 12:34:10
Bevált trükk eper,áfonya,málna több napos frissen tartására
... gyümölcsöket némi átöblítés után kb. 15 percre annyi vízben hagyjuk állni, amennyi épp ellepi őket, és ebbe a vízbe néhány evőkanálnyi ecetet is löttyintünk, az ecetkezelés után ezek a konyhakendőn, papírtörlőn megszárogatott gyönyörűségek 10-12 napig is kibírják, mindenféle erjedés, penészedés nélkül. Az ecet természetesen fertőtlenít ugyanis, és elébe megy az erjedésnek, romlásn...
2016-06-08 20:55:35
A tökéletes kocsonya titka
... forrás után szedd le a habját. 56 óráig biztosan kell főzni, hogy finom legyen nagyon kis lángon.
A kihűlt kocsonyáról szalvétával, kaná...
2015-12-08 17:21:03
Bevált trükk
... gyümölcsöket némi átöblítés után kb. 15 percre annyi vízben hagyjuk állni, amennyi épp ellepi őket, és ebbe a vízbe néhány evőkanálnyi ecetet is löttyintünk, az ecetkezelés után ezek a konyhakendőn, papírtörlőn megszárogatott gyönyörűségek 10-12 napig is kibírják, mindenféle erjedés, penészedés nélkül. Az ecet természetesen fertőtlenít ugyanis, és elébe megy az erjedésnek, romlásn...
2015-05-30 13:54:07
Bevált trükk eper,áfonya,málna több napos frissen tartására
... gyümölcsöket némi átöblítés után kb. 15 percre annyi vízben hagyjuk állni, amennyi épp ellepi őket, és ebbe a vízbe néhány evőkanálnyi ecetet is löttyintünk, az ecetkezelés után ezek a konyhakendőn, papírtörlőn megszárogatott gyönyörűségek 10-12 napig is kibírják, mindenféle erjedés, penészedés nélkül. Az ecet természetesen fertőtlenít ugyanis, és elébe megy az erjedésnek, ...
2015-05-19 20:56:25
Eper,málna, szeder tartósítása
Az ecetről már sokszor írtunk az Időtetriszen, és bármilyen meglepőnek tűnik, az ecet a csodaszer ebben az esetben is (korábbi áfonyás receptünket lásd itt). Mi már több nyara így vészeljük át a bogyós szezont, és eperrel, málnával, áfonyával, cseresznyével is bevált, remekül működik.
Ha ugyanis ezeket a bogyós gyümölcsöket némi átöblítés után kb. 15 percre annyi vízben hagyju...
2014-06-18 15:46:04
Bevált trükk a nyári gyümölcsök frissen tartására
... megelőzésképp?
A bogyós gyümölcsöket némi átöblítés után kb. 15 percre annyi vízben hagyd állni, amennyi épp ellepi őket, ebbe a vízbe néhány evőkanálnyi ecetet is tegyél. Az ecetkezelés után konyhakendőn, papírtörlőn leitatott gyönyörűségek akár 10-12 napig is kibírják a hűtőben való tárolást, mindenféle erjedés, penészedés nélkül. Az ecet természetesen fertőtlenít és elébe ...
2014-06-14 06:25:50
Bevált trükk bogyós gyümölcsök frissen tartására!
Bevált trükk bogyós gyümölcsök frissen tartására!

Beindult az eperszezon, nyomában a cseresznye, készülődik az áfonya, málna, aztán majd a szeder, ribizli. Az év ezen kivételes részében mindenki megpróbálja degeszre enni magát ezekből a kék-piros gyönyörűségekből − és gondolom mindenki dobott már ki elfeledett, azaz bepenészedett, megposhadt epret, áfonyát, cser...
2014-06-12 22:16:25
1 2 
Címkék: tökéletes kocsonya, nyári gyümölcsök, ecetkezelés után, ecet természetesen, hátam mögött, vízbe néhány, kihűlt kocsonyáról, csodaszer ebben, bogyós szezont, bogyós gyümölcsöket, hűtőben való, kék-piros gyönyörűségekből, gyönyörűségekből, megszárogatott, természetesen, gyönyörűségek, megelőzésképp, cseresznyével, bepenészedett, konyhakendőn, gyümölcsöket, időtetriszen, ecetkezelés, fertőtlenít, papírtörlőn, evőkanálnyi, receptünket, tartósítása, konyhakendő, löttyintünk, megpróbálja, kocsonyáról, szalvétával, penészedés, gyümölcsök, mindenféle, gyümölcsre, erjedésnek, meghúzódva, meglepőnek, elfeledett, eperszezon, készülődik, cseresznye, megposhadt, átöblítés, leitatott, kivételes, csodaszer, bármilyen, tökéletes, tartására, kérleltem, hátunknál, asztalhoz, nagyanyám, kuporgott, áfonyával, vészeljük, kibírják, kocsonya, mindenki, gyümölcs, kevesebb, gondolom, ötletnek, részében, beindult, nyomában, tárolást, málnával,
© 2013 TVN.HU Kft.