|
|
|
HÁZTARTÁS
ARMATÚRA
- mészfolt eltávolítása
Szükséges: ecet, rongy.
Az armatúrára került mészfolt feloldódik, ha éjszakára egy ecetbe mártott
rongyot ráhelyezünk.
Szükséges: forró ecetes víz, kemény kefe.
A zuhanyra került mészfolt könnyen eltávolítható, ha lecsavarjuk a
zuhanyrózsát, a szitát kemény kefével ledörzsöljük, utána ped... |
2014-05-08 09:51:06 |
|
|
|
|
|
|
... papírszalvéta, vagy salátalevél.
A zsírfoltokat úgy távolíthatjuk el, ha a mártások stb. tetején itatóst,
papírszalvétát vagy salátalevelet húzunk el.
Szükséges: jégkocka, konyharuha.
Ha egy konyharuhába jégkockát teszünk és ezzel végigsimítunk a leves tetején, felszívja a zsírt.
Szükséges: hideg víz, konyharuha.
Ha egy hideg vízzel benedvesített kony... |
|
2013-09-26 18:35:48 |
|
|
|
|
|
|
... csomag vaníliás cukorral,2 tojás sárgájával,12 dkg cukorral,1.5 dl tejjel,1/2 csomag szárított élesztővel és egy csipet sóval kézimixerrel alaposan összekeverünk.
Utána belisztezett konyharuhán kis cipóvá gönygyölgetjük a ruha segítségével,mert ez egy nagyon lágy kis tészta.
A tálba visszatéve egy órára a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez 13-13 dkg diót és főző ,de i... |
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítése: A lisztet egy mély tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az élesztős tejet, az olajat, és az egészből szép sima, az edény falától elváló, de puha tésztát gyúrunk. A tésztát konyharuhával letakarjuk, és minimum fél óra alatt duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, két egyforma nagyságú cipóra osztjuk. A cipókból egyenként kb. 2-3 mm vastag téglalapot... |
|
2010-01-11 02:28:20 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
Elkészítése: A lisztet egy mély tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az élesztős tejet, az olajat, és az egészből szép sima, az edény falától elváló, de puha tésztát gyúrunk. A tésztát konyharuhával letakarjuk, és minimum fél óra alatt duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, két egyforma nagyságú cipóra osztjuk. A cipókból egyenként kb. 2-3 mm vastag téglal... |
|
2009-11-20 08:19:33 |
|
|
|
|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|
|
|
... szorosan illeszkedő fedővel, és lassú tűzön főzzük 15 percig. Zárjuk el a tüzet, de hagyjuk az edényt a meleg főzőlapon. Gyorsan dolgozzunk: vegyük le az edény fedelét, terítsünk rá egy konyharuhát, majd tegyük vissza a fedőt, és hagyjuk így állni 15 percig. Hűtsük le teljesen, majd öblítsük jól át a rizst.
Tegyük a tojásokat, a dashit, a szakét, a cukrot, a fehér borsot és ... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
Elkészítése: A lisztet egy mély tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az élesztős tejet, az olajat, és az egészből szép sima, az edény falától elváló, de puha tésztát gyúrunk. A tésztát konyharuhával letakarjuk, és minimum fél óra alatt duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, két egyforma nagyságú cipóra osztjuk. A cipókból egyenként kb. 2-3 mm vastag téglal... |
2008-11-27 23:05:32 |
|
|
|
|