|
|
|
... C-vitamin igen érzékeny, könnyen elillan például hőkezelés hatására, ezért célszerű inkább nyersen fogyasztani a vitaminok gazdag tárházát: a zöldségeket, gyümölcsöket. Vannak olyan konyhatechnikai eljárások, amelyek kíméletesek a vitaminokhoz, ilyenek a gőzben vagy kevés folyadékban történő párolás, a rövid ideig történő főzés.
A főzővizet ne öntsük ki, a vitaminok jel... |
2018-06-17 17:37:37 |
|
|
|
|
|
|
...
Főzés:A nyers előkészített anyagokat folyadékban való forralását jelenti. Mindig bő folyadékban történik. Ha a hosszan tartó főzés során az étel alatt lévő folyadék elfő, mindig forró vízzel, de apránként, kis adagokban pótoljuk. Semmit nem szabad túlfőzni.
Párolás: Az ételre csak annyi folyadékot szabad ráönteni, hogy ne éghessen le, tehát nagyon rövid lében kezdjük m... |
|
2018-04-17 21:26:09 |
|
|
|
|
|
|
... megfőzünk, akkor a benne lévő tápanyagok jobban fel tudnak az emberi szervezetben szívódni, és így logikus, hogy hasznosulni is sokkal jobban fognak. Az sem mindegy, hogy milyen konyhatechnikai eljárásokat alkalmazunk. A gőzölés segít megőrizni a zöldségekben lévő antioxidáns tápanyagokat, azonban a sütés, a grillezés és a főzés során a tápanyagok jelentős része kioldódik ezekből ... |
2018-02-16 20:43:25 |
|
|
|
|
|
|
... rendszerét, vagyis kicserélik a fűtési rendszert és a nyílászárókat, illetve szigetelik az épületet, amely új padlóburkolatot is kap. Mindezen felül a konyha elavult hűtési rendszerét és konyhatechnikai eszközeit is újra cserélik.
A főigazgató hozzátette: a konyhaépületet 1974-ben adták át, azóta csak 1995-ben történt egy részleges felújítás, a mostani korszerűsítéssel pedig ... |
|
2017-01-28 07:05:42 |
|
|
|
|
|
|
... hevítéssel mérgező anyagok szabadulnak fel, és ez rákot is okozhat. A legfontosabb, hogy bármelyen zsiradékot is használunk, igyekezzünk csökkenteni a mennyiséget. Érdemes olyan konyhatechnikai módszert alkalmazni, amely kevés zsiradékot igényel. Például a rántott húst a sütőben is el lehet készíteni - mondta el a Kossuth Rádió Napközben című műsorában Nagy András, a Magyar ... |
2015-11-22 08:55:40 |
|
|
|
|
|
|
Bundázás
A különböző élelmiszerek valamilyen bundában, bő olajban való sütése régóta ismert.
A történeti áttekintésbe nem mennék bele, mert szétfeszítené a cikk kereteit.
Röviden, valószínűleg Itáliából indult el hódító útjára, Bécs felé, majd terjedt el Európában és hajósok közvetítésével elérte Japánt is.
Hurrá grillparti !!
A grillezés, mint szabad... |
2015-10-05 13:37:13 |
|
|
|
|
|
|
... bioaktív komponenseinek pl. a polifenoloknak hatását, vagyis megváltoztatja az olívaolaj kémiai szerkezetét.
Bár a túlhevítés tilalma minden sütőzsiradékra vonatkozik, ez a konyhatechnikai eljárás a legmagasabb beltartalmú olívaolajfajták esetében kifejezetten ellenjavallott.
A Homérosz által folyékony aranynak nevezett növényi zsiradékot sütésre, főzésre használni kimon... |
2015-05-28 09:23:17 |
|
|
|
|
|
|
... bioaktív komponenseinek pl. a polifenoloknak hatását, vagyis megváltoztatja az olívaolaj kémiai szerkezetét.
Bár a túlhevítés tilalma minden sütőzsiradékra vonatkozik, ez a konyhatechnikai eljárás a legmagasabb beltartalmú olívaolajfajták esetében kifejezetten ellenjavallott.
A Homérosz által folyékony aranynak nevezett növényi zsiradékot sütésre, főzésre használni k... |
2015-05-27 07:03:58 |
|
|
|
|
|
|
... vásárláskor. Ha nagyon nehéz lemondani egyes termékekről, és mégis magasabb purintartalmú étel mellett döntene, akkor legalább nagyon keveset fogyasszon belőle, és csak ritkán! Érdemes a konyhatechnikai műveletekre is odafigyelni.
A KÖSZVÉNY... |
2015-05-19 20:44:12 |
|
|
|
|