Belépés
C-vitamin, a csodafegyver
... C-vitamin igen érzékeny, könnyen elillan például hőkezelés hatására, ezért célszerű inkább nyersen fogyasztani a vitaminok gazdag tárházát: a zöldségeket, gyümölcsöket. Vannak olyan konyhatechnikai eljárások, amelyek kíméletesek a vitaminokhoz, ilyenek a gőzben vagy kevés folyadékban történő párolás, a rövid ideig történő főzés.

A főzővizet ne öntsük ki, a vitaminok jel...
2018-06-17 17:37:37
Konyhatechnikai eljárások
...
Főzés:A nyers előkészített anyagokat folyadékban való forralását jelenti. Mindig bő folyadékban történik. Ha a hosszan tartó főzés során az étel alatt lévő folyadék elfő, mindig forró vízzel, de apránként, kis adagokban pótoljuk. Semmit nem szabad túlfőzni.
Párolás: Az ételre csak annyi folyadékot szabad ráönteni, hogy ne éghessen le, tehát nagyon rövid lében kezdjük m...
2018-04-17 21:26:09
A zöldségekről
... megfőzünk, akkor a benne lévő tápanyagok jobban fel tudnak az emberi szervezetben szívódni, és így logikus, hogy hasznosulni is sokkal jobban fognak. Az sem mindegy, hogy milyen konyhatechnikai eljárásokat alkalmazunk. A gőzölés segít megőrizni a zöldségekben lévő antioxidáns tápanyagokat, azonban a sütés, a grillezés és a főzés során a tápanyagok jelentős része kioldódik ezekből ...
2018-02-16 20:43:25
Negyedmilliárd forintból korszerűsítik a nagykanizsai kórház konyháját
... rendszerét, vagyis kicserélik a fűtési rendszert és a nyílászárókat, illetve szigetelik az épületet, amely új padlóburkolatot is kap. Mindezen felül a konyha elavult hűtési rendszerét és konyhatechnikai eszközeit is újra cserélik.
A főigazgató hozzátette: a konyhaépületet 1974-ben adták át, azóta csak 1995-ben történt egy részleges felújítás, a mostani korszerűsítéssel pedig ...
2017-01-28 07:05:42
Elsősorban pontyot vesznek a magyar fogyasztók a karácsonyi menühöz
... pontynál, a budapesti piacokon és a szupermarketekben 1000 forint alatt, míg vidéken 1100 forint körül kapható. A hazai vevők azonban kevésbé kedvelik ezt a halfajtát, mert bonyolultabb konyhatechnikai eljárások szükségesek ahhoz, hogy ízletes ételt készítsenek belőle.
A másik közkedvelt hal az afrikai harcsafilé, amelynek ára novemberben a budapesti piacokon 2700-2800 forint...
2015-12-02 13:12:08
Rákkeltő anyagok keletkezhetnek főzés közben
... hevítéssel mérgező anyagok szabadulnak fel, és ez rákot is okozhat. A legfontosabb, hogy bármelyen zsiradékot is használunk, igyekezzünk csökkenteni a mennyiséget. Érdemes olyan konyhatechnikai módszert alkalmazni, amely kevés zsiradékot igényel. Például a rántott húst a sütőben is el lehet készíteni - mondta el a Kossuth Rádió Napközben című műsorában Nagy András, a Magyar ...
2015-11-22 08:55:40
Konyhatechnikai eljárások
Bundázás
A különböző élelmiszerek valamilyen bundában, bő olajban való sütése régóta ismert.
A történeti áttekintésbe nem mennék bele, mert szétfeszítené a cikk kereteit.
Röviden, valószínűleg Itáliából indult el hódító útjára, Bécs felé, majd terjedt el Európában és hajósok közvetítésével elérte Japánt is.

Hurrá grillparti !!
A grillezés, mint szabad...
2015-10-05 13:37:13
Amit nem tudtál az olívaolajról
... bioaktív komponenseinek pl. a polifenoloknak hatását, vagyis megváltoztatja az olívaolaj kémiai szerkezetét.
Bár a túlhevítés tilalma minden sütőzsiradékra vonatkozik, ez a konyhatechnikai eljárás a legmagasabb beltartalmú olívaolajfajták esetében kifejezetten ellenjavallott.
A Homérosz által folyékony aranynak nevezett növényi zsiradékot sütésre, főzésre használni kimon...
2015-05-28 09:23:17
Amit nem tudtál az olívaolajról
... bioaktív komponenseinek pl. a polifenoloknak hatását, vagyis megváltoztatja az olívaolaj kémiai szerkezetét.
Bár a túlhevítés tilalma minden sütőzsiradékra vonatkozik, ez a konyhatechnikai eljárás a legmagasabb beltartalmú olívaolajfajták esetében kifejezetten ellenjavallott.
A Homérosz által folyékony aranynak nevezett növényi zsiradékot sütésre, főzésre használni k...
2015-05-27 07:03:58
A purinszegény vagy purinmentes diéta
... vásárláskor. Ha nagyon nehéz lemondani egyes termékekről, és mégis magasabb purintartalmú étel mellett döntene, akkor legalább nagyon keveset fogyasszon belőle, és csak ritkán! Érdemes a konyhatechnikai műveletekre is odafigyelni.



A KÖSZVÉNY...
2015-05-19 20:44:12
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Kossuth Rádió Napközben, Nagy András, nagykanizsai kórház, magyar fogyasztók, karácsonyi menühöz, purinszegény vagy, vitaminok gazdag, gőzben vagy, rövid ideig, nyers előkészített, hosszan tartó, étel alatt, ételre csak, benne lévő, emberi szervezetben, gőzölés segít, zöldségekben lévő, főzés során, tápanyagok jelentős, fűtési rendszert, konyha elavult, főigazgató hozzátette, konyhaépületet 1974-ben, részleges felújítás, mostani korszerűsítéssel, budapesti piacokon, szupermarketekben 1000, hazai vevők, másik közkedvelt, afrikai harcsafilé, rántott húst, különböző élelmiszerek, történeti áttekintésbe, cikk kereteit, polifenoloknak hatását, olívaolaj kémiai, túlhevítés tilalma, konyhatechnikai eljárás, legmagasabb beltartalmú, konyhatechnikai műveletekre, korszerűsítéssel, padlóburkolatot, konyhatechnikai, olívaolajfajták, sütőzsiradékra, közvetítésével, megváltoztatja, konyhaépületet, polifenoloknak, ellenjavallott, komponenseinek, keletkezhetnek, negyedmilliárd, korszerűsítik, purintartalmú,
© 2013 TVN.HU Kft.