Regisztráció  Belépés
Brexit - A britek többsége elutasítja Theresa May kormányfő tervét a Brexitről
... készített felméréséből kiderült: a szavazópolgárok többsége a külügyminiszteri tisztségről két hete lemondó Boris Johnsonra bízná a kilépési tárgyalásokat, és őt látnák a legszívesebben a Konzervatív Párt élén a legközelebbi parlamenti választásokon.
A megkérdezettek mindössze 16 százaléka vélekedett úgy, hogy Theresa May megfelelően készíti elő a Brexitet, míg 34 százaléka s...
2018-07-22 19:16:01
Brexit - Major: nem létezik olyan megállapodás, amely pótolhatná az EU-tagság előnyeit
...
Az egykori konzervatív párti brit miniszterelnök a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: bármilyen megállapodásra jut London az Európai Bizottsággal, "az kevésbé lesz jó", mint az a kapcsolatrendszer, amelyet Nagy-Britannia az Európai Unió tagjaként jelenleg fenntart az EU-val.
Major - egyenes utalással arra a többször hangoztatott kormányzati ...
2018-07-22 12:35:04
Brexit - Theresa May: maradtak nézeteltérések London és az EU között az észak-írországi határellenőrzés ügyében
... területi és belső kereskedelmi integritását, mivel gyakorlatilag Észak-Írország és a többi országrész közé, az Ír-tengerre helyezné át a vámhatárt.
A vita hátterében az áll, hogy a konzervatív párti brit kormány az EU-tagság megszűnésével egy időben ki akar lépni az Európai Unió egységes belső piacáról és vámuniójából is, azzal az érvvel, hogy egyrészt a Brexit után csak így ...
2018-07-02 21:22:49
Török választások - Megnyíltak a szavazóhelyiségek az államfő- és parlamenti választáson
... Temel Karamollaoglu, a parlamenten kívüli, iszlamista Aranykor Pártja (Saadet Partisi) színeiben a kevésbé esélyesek közé tartozik.
A pártok tekintetében a hatalmon lévő iszlamista-konzervatív Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) és a nacionalista Nemzeti Mozgalom Pártja (MHP) alkotja a "Népszövetség" nevű pártszövetséget. A CHP, a Jó Párt és az Aranykor Pártja pedig az ellenzéki...
2018-06-24 07:10:50
Brexit - Tízezrek tüntettek Londonban az újabb népszavazásért
... voksoltak, hogy elszegényedjenek, ezért meggyőződése szerint ismét napirendre kerül majd az a kérdés, hogy Nagy-Britannia ne maradjon-e mégis az Európai Unió tagja.
A jelenlegi, konzervatív párti brit kormány azonban mereven elveti bármiféle újabb népszavazás gondolatát.
Hivatalosan a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt jelenlegi vezetése sem támogatja az erre irányu...
2018-06-23 19:01:58
Brexit - Felmérés: két évvel a népszavazás után a britek kétharmada elégedetlen a kormánnyal
... legnagyobb brit közvélemény-kutató szervezet, a YouGov 1663 fős súlyozott választói mintán elvégzett, szombaton ismertetett átfogó felmérése szerint a britek 67 százaléka rossznak tartja a konzervatív párti kormány által a kilépési feltételekről szóló tárgyalásokon eddig végzett munkát, és csak 20 százalék elégedett.
Azok közül, akik a két évvel ezelőtti népszavazáson a bennm...
2018-06-23 11:51:17
Brexit - Brit pénzügyminiszter: meg kell őrizni az EU-val évtizedek alatt kiépült gazdasági kapcsolatokat
... jólétét.
Hammond hangsúlyozta: ezek a törekvések nem teszik az általa vezetett pénzügyminisztériumot "a Brexit ellenségévé".
A pénzügyminiszter ezzel közvetlenül utalt arra, hogy a konzervatív párti brit kormányon belül rendre komoly bírálatok érik őt és a tárcát a keményvonalas Brexit-tábor képviselői - mindenekelőtt Boris Johnson külügyminiszter - részéről.
Johnso...
2018-06-22 07:04:37
Brexit - Felsőházi módosításokat szavaztak ki a kilépési törvénytervezetből
... a szerda éjszakába nyúló szavazássorozaton eltávolította a tervezetből a Lordok Háza által beillesztett egyik legsarkalatosabb jelentőségű módosítást is, amely arra szólította fel a konzervatív párti brit kormányt, hogy a brit EU-tagság megszűnése után Nagy-Britannia maradjon az Európai Gazdasági Térség (EEA) tagja.
Az EEA tagja az összes EU-tagállam mellett az Európai Unióva...
2018-06-13 23:58:26
Brexit - Davis: a brit kormány szerint októberre meglesz a kilépési megállapodás
... szerint Nagy-Britanniának valamilyen formájú vámunióra kell törekednie az EU-val a kilépés után is.
Az alsóház kedd éjjel, illetve szerda éjjel szavaz e felsőházi módosításokról. A konzervatív párti kormány mindegyiket szeretné eltávolítani a tervezetből, de a szavazások némelyike szorosnak ígérkezik, mivel a konzervatív frakcióban is vannak hívei annak, hogy Nagy-Britannia f...
2018-06-12 13:12:06
Sztáray Zoltán: A bukaresti titkos szerződés
... hangsúlyozta, ezzel a megállapodással Románia a négy nagyhatalommal egyenlő jogokkal ül le majd a háború végén a békekonferencia asztalához, megcsillogtatva így a Nagy-Románia eszméjét. A Konzervatív Párt még így is megtagadta Brătianutól a támogatást, s végül a koronatanácsot elnapolták.
A titkos szerződésben vállalt kötelezettség értelmében Romániának ugyanezen a napon kel...
2018-06-08 19:54:23
1 2 3 ............40 41 ......60 61 .....79 80 81 
Címkék: Theresa May, Sztáray Zoltán, Boris Johnsonra, Konzervatív Párt, Európai Bizottsággal, Európai Unió, Temel Karamollaoglu, Aranykor Pártja, Saadet Partisi, Fejlődés Pártja, Nemzeti Mozgalom Pártja, Boris Johnson, Lordok Háza, Európai Gazdasági Térség, Európai Unióva, britek többsége, észak-írországi határellenőrzés, újabb népszavazásért, népszavazás után, britek kétharmada, brit kormány, kilépési megállapodás, bukaresti titkos, szavazópolgárok többsége, külügyminiszteri tisztségről, kilépési tárgyalásokat, legközelebbi parlamenti, megkérdezettek mindössze, egykori konzervatív, kevésbé lesz, többször hangoztatott, többi országrész, vita hátterében, konzervatív párti, parlamenten kívüli, kevésbé esélyesek, pártok tekintetében, hatalmon lévő, nacionalista Nemzeti, legnagyobb ellenzéki, erre irányu, kilépési feltételekről, általa vezetett, pénzügyminiszter ezzel, keményvonalas Brexit-tábor, szerda éjszakába, brit EU-tagság, összes EU-tagállam, kilépés után, alsóház kedd, szavazások némelyike,
© 2013 TVN.HU Kft.