Belépés
Az Európai Bizottság a jövő évi költségvetési tervezetének módosítására szólította fel az olasz kormányt
... kormány céljait, az államadósság csökkentését viszont folytatni kell, mert az a "gazdaság ellensége". Hozzátette, konstruktív párbeszédet kell folytatni az ügyben.
Matteo Salvini olasz kormányfő-helyettes a bejelentést követően azonnal kizárta a korrekció lehetőségét, s azon véleményének is hangot adott, hogy a bizottságnak nincs joga ebbe beleszólni. "Egyetlen eurót sem fogu...
2018-10-23 17:11:21
Mol-INA-ügy - Megkezdődött a horvátországi egyesített per Ivo Sanader és Hernádi Zsolt ellen
...
Ivo Sanader a tárgyalás elején kijelentette, hogy nem bűnös.
A volt kormányfőt azzal vádolja az ügyészség, hogy a Moltól 10 millió euró kenőpénzt kapott, hogy ennek fejében a magyar olajipari társaság irányítói jogokat szerezzen az INA horvát olajipari cég felett, továbbá, hogy megállapodott a Mollal, miszerint az INA-ból kivonják a veszteséges gázágazatot. Az ügyészség...
2018-10-23 15:31:27
Cseh külügyminiszter: közösen kellene védelmezni a liberális demokráciát
...
"A liberális demokrácia megkérdőjelezésének nem éppen kedvező irányzata számos országban, és nem csak Közép-Európában, látható. Úgy vélem, hogy a liberális demokrácia védelmének közös feladatnak kellene lennie" - nyilatkozta Petrícek abban az interjúban, amelyet a Respekt című liberális cseh politikai hetilap közölt most megjelent számában.
A cseh diplomácia vezetője er...
2018-10-23 13:30:19
Lengyel választások - Morawiecki: önkormányzati szinten megerősödött a Jog és Igazságosság párt pozíciója
... közgyűlést irányíthat" - mondta el Morawiecki, rámutatva: a legutóbbi, 2014-es helyhatósági választások után csak egy kelet-lengyelországi vajdaságban jutottak ekkora többséghez.
A kormányfő fontosnak találta, hogy a részvételi arány az országos választási bizottság (PKW) által ismertetett részleges eredmények szerint meghaladja az 54 százalékot. Ez a legmagasabb részvétel a ...
2018-10-23 13:27:55
Október 23. - Boross Péter: 1956 egy vérig sértett nemzet dühkitörése volt
... megsértik, akkor mindez robbanáshoz vezethet. Reménytelenek azok a vállalkozások, amelyek a magyarokat "kozmopolita, internacionalista irányba akarják kényszeríteni" - hangsúlyozta a volt kormányfő, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke, hozzátéve: ezek a törekvések bukásra vannak ítélve.
Boross Péter leszögezte: 1956 azt parancsolja, hogy a magyar szabadság, önállóság,...
2018-10-22 17:22:45
Első fokon elmarasztaló ítéletet hoztak Sanader volt horvát kormányfő egyik ügyében
... külképviseleti épületek megvásárlására. Mivel Horvátország akkor háborúban állt, Sanadert háborús nyerészkedéssel is megvádolták. A bíróság a 3,6 millió kuna visszafizetésére is kötelezte a volt kormányfőt.
Sanadert korábban ebben az ügyben jogerősen is elítélték. A Hypo Bank- és a Mol-INA-ügyek egyesített perében a Zágráb megyei bíróság 2012 novemberében nem jogerősen tíz é...
2018-10-22 15:11:59
Megszavazta a macedón parlament az ország nevéről szóló alkotmánymódosítást
... viszont nem lett volna meg az alkotmánymódosításhoz szükséges kétharmados többség. A voksoláskor jobboldali képviselők a pártfegyelmet megszegve igennel szavaztak.
Zoran Zaev balközép kormányfő korábban kijelentette, amennyiben első körben nem sikerül módosítani az alaptörvényt, előrehozott választásokat fog kezdeményezni.
Noha az alkotmánymódosítás több hónapot is igény...
2018-10-20 15:47:24
Orbán: vállalni kell a sikereinket!
...
A kormányfő részt vett a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia átadási ünnepségén.
Beszédében kiemelte: a magyar közéletben és sportvezetésben "egyfajta kötelező álszerénység" van, és "amikor siker van, van egy elvárás, hogy úgy kell csinálni, mintha kisebbek lennénk". Ez baj, ha van mire és kire büszkének lenni, igenis legyünk büszkék - jelentette ki.
Orbán Viktor szer...
2018-10-11 11:31:57
MSZP: Orbán és Tarlós egyetlen érdemi szót sem szólt Budapestről
... többet érdemelnek.
Az ellenzéki képviselő szerint Orbán Viktor már sokat elvett a budapestiektől és úgy látja, hogy már nem is ígér semmit.
Horváth Csaba megfogalmazása szerint a kormányfő ugyanakkor egyértelművé tette, hogy nem hívja vissza a főváros és Tarlós István "nyakára ültetett két helytartóját", Gulyás Gergely minisztert és Fürjes Balázst, a Budapestért és a főv...
2018-10-10 14:26:11
Tarlós: a közvetlen választás és a fejlesztési tanács létrehozása is szerepet játszott a főpolgármester-jelölts
...
A harmadik ciklusára készülő főpolgármester erről az Orbán Viktor kormányfővel, a Fidesz elnökével tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón beszélt, ahol bejelentette: Orbán Viktor felkérésére elvállalja a jelölést és a 2019-es önkormányzati választáson való részvételt.
Tarlós István úgy fogalmazott: súlyos belső küzdelem után hozta meg döntését, jelentős megkötéseket...
2018-10-10 12:31:28
1 2 3 ................401 402 ........601 602 ........801 802 803 
Címkék: Európai Bizottság, Hernádi Zsolt, Boross Péter, Matteo Salvini, Szabadságharcosokért Közalapítvány, Mivel Horvátország, Hypo Bank-, Zoran Zaev, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, Orbán Viktor, Horváth Csaba, Tarlós István, Gulyás Gergely, Fürjes Balázst, olasz kormányt, horvátországi egyesített, liberális demokráciát, vérig sértett, macedón parlament, ország nevéről, közvetlen választás, fejlesztési tanács, államadósság csökkentését, bejelentést követően, korrekció lehetőségét, bizottságnak nincs, tárgyalás elején, volt kormányfőt, magyar olajipari, veszteséges gázágazatot, liberális demokrácia, cseh diplomácia, kormányfő fontosnak, részvételi arány, országos választási, legmagasabb részvétel, volt kormányfő, törekvések bukásra, magyar szabadság, ügyben jogerősen, voksoláskor jobboldali, pártfegyelmet megszegve, kormányfő részt, pécsi Nemzeti, magyar közéletben, ellenzéki képviselő, kormányfő ugyanakkor, harmadik ciklusára, 2019-es önkormányzati, visszafizetésére, sportvezetésben, külügyminiszter,
© 2013 TVN.HU Kft.