|
|
|
Őz, szarvas, fácán és más vadak
Az őszi, téli időszak meghatározó húsfélesége a vadász szezon indulásának köszönhetően az őz, a fácán, a szarvas vagy a vaddisznó húsa. Manapság viszonylag ritkán, ünnepi alkalmakkor kerül terítékre, nem is olcsó, és hát nem mindenki biztos abban, hogy megfelelően el tudja készíteni az értékes húsfélét.
A vad otthoni elkészí... |
2015-09-30 13:23:20 |
|
|
|
|
|
|
Őz, szarvas, fácán és más vadak
Az őszi, téli időszak meghatározó húsfélesége a vadász szezon indulásának köszönhetően az őz, a fácán, a szarvas vagy a vaddisznó húsa. Manapság viszonylag ritkán, ünnepi alkalmakkor kerül terítékre, nem is olcsó, és hát nem mindenki biztos abban, hogy megfelelően el tudja készíteni az értékes húsfélét.
A vad otthoni elkészí... |
|
2014-02-18 21:30:22 |
|
|
|
|
|
|
... Amikor már majdnem jó a hús, akkor borsozom, sózom, s a felhasított zöldpaprikát is hozzáadom, s az elfőtt levet a borral pótlom. Tésztával vagy szalvétagombóccal kínálom.
Vadas krumpligombóccal
Hozzávalók:
1 kg vaddisznócomb
5 szál sárgarépa
3 fehérrépa
2 evőkanál mustár
almaecet
1 lilahagyma
2-3 dl tejföl
só
pár szem f... |
2013-12-03 23:52:47 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg burgonya
kb. 20 dkg liszt
olaj
só
hagyma
pirospaprika
1 tojás
1 dl tejföl
A burgonyát héjában megfőzzük és áttörjük, majd a liszttel, tojással, és 1 evőkanál olajjal összedolgozzuk. Apró gombócokat formálunk belőle, és forró sós vízben kifőzzük.
Egy lábosban olajat hevítünk, megpirítjuk rajta a felkockáz... |
|
2011-09-16 18:08:23 |
|
|
|
|
|
|
Bódi Margó receptje: krumpligombóc baconba tekerve....
Milyen különleges finomságot lehet készíteni néhány szem burgonyából és egy kis baconből? Bódi Margó krumpligombóca nemcsak sültek mellé ajánlott, de salátával megbolondítva önálló fogásként is megállja a helyét.
... |
2011-04-19 20:48:50 |
|
|
|
|
|
|
...
Juhász Lajosné Terike [Terike]
PIZZA TÉSZTA
Hozzávalók:
20 dkg margarin /vagy étolaj/
50 dkg liszt
2 egész tojás
2 dkg élesztő /vagy 1 tasak instant/
1 kávéskanál só
3 dl tej
15 dkg főtt, áttört burgonya
Langyos tejb... |
2011-03-20 14:28:56 |
|
|
|
|
|
|
... túróval megkenve.
Ebéd: citromos tonhalfilé, egy szelet kenyér, friss saláta. Desszert:
déligyümölcs-saláta egy kis meggy likőrrel, egy sovány joghurt.
Vacsora: krumpligombóc (gnocchi) friss paradicsommal, egy kanál olívaolajjal és reszelt sajttal, friss zöldsaláta kevés reszelt sajttal, két mandarin.
Vasárnap (1300 kalória)
Reggeli: joghu... |
2011-01-23 18:15:29 |
|
|
|
|
|
|
...
#643
2009. szeptember 24. 19:34
Válaszolj!
Gombás Imréné Klári [Klári n...
Idehoztam, mert megtetszett!
KRUMPLIGOMBÓC-LEVES
* kb. 5-6 szem burgonya(mérettől függően)
* 1 fej hagyma
* kb. 2-3 szál sárgarépa
* kb. 1-2 szál petrezselyem gyökere és zöldje
* fél fe... |
2010-12-19 11:47:44 |
|
|
|
|
|
|
hozzávalók 4 főre
A leveshez:
* 1 nagy fej vöröshagyma
* 1 fakanálnyi (2,5 dkg) zsír
* 1 tk vegeta
* 2 púpos tk őrölt paprika
* 1 tk pirosarany
* 1 tk só
* 1 db kisebb paradicsom
* ... |
2010-09-30 10:37:16 |
|
|
|
|