|
|
|
... szalonnával, sajttal.
50 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 dl langyos víz
2 krumpli
1 gerezd fokhagyma
tejföl
sajt
só
A krumplikat apró kockákra vágd fel, és sós vízben főzd meg. Krumplinyomóval törd össze, majd hagyd kihűlni. Az élesztőt a vízbe morzsold bele, és a liszttel, valamint a krumplival gyúrd össze. Íz... |
2012-01-29 14:38:16 |
|
|
|
|
|
|
... étolaj, só, kolbászkarikák, húsos szalonna- és sonkaszeletkék, sajtdarabok, hagymakarikák.
Kép
Elkészítés:
Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk.
Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag... |
|
2012-01-18 13:34:26 |
|
|
|
|
|
|
... egy kislány. Izgatottan szaglásztak. Érezték az ünnepi vacsora szagát és megéljenezték Pétert, aki ragyogó elegánciája fényes magaslatán a zúgó üstben ide-oda lökdöste a lassan fővő krumplikat, mialatt az üstből hatalmas gőzfelhő tört elő.
- Vajjon hol késik apátok ? - mondta Cratchitné tűnődve és Tibi sincs még itt. Tavaly ilyenkor Márta is már jó félórája itthon volt.... |
2011-12-21 14:12:23 |
|
|
|
|
|
|
... rögzítjük a húst. A végét lecsomózzuk, nehogy kifolyjon a töltelék.
Gránit sütőedényben zsiradék nélkül is süthetjük. Agyag tálban, vagy tepsiben kell alá kevés zsír, és folyadék. A krumplikat megtisztítva, egészben tesszük mellé. Enyhén sózzuk, lefedjük, és lassú tűzön . 2 órán át sütjük. Amikor megpuhult, kivesszük, és teljesen kihűtjük, akkor lehet szépen szeletelni.
... |
|
2011-12-06 07:24:50 |
|
|
|
|
|
|
... csirkéket megtöltjük vele. Kiskanállal a nyaka bőre alá is teszünk belőle. A bőrt pár öltéssel összevarrjuk, nehogy kifolyjon sütés közben a töltelék.
A zöldségféléket megtisztítva, a krumplikat és hagymákat egészben, a cukkínit, és padlizsánt vastagabb szeletekben, a sárgarépákat félbevágva tesszük a csirkék mellé a tepsibe. Öntünk alá étolajat, és kevés vizet, lefedjük, és ... |
|
2011-12-04 16:12:16 |
|
|
|
|
|
|
... Tyúkhúsleves-kocka
só, bors
1 csomag apróra vágott snidling
Rama margarin
kefír
3 db hónapos retek
Elkészítés:
Főzzük elő a félbe vágott krumplikat héjában Knorr Tyúkhúsleveskockával ízesített forró vízben.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Szórjuk meg a krumplit borssal és paprikával és tegyük olajjal kikent lemezre. ... |
2011-12-04 10:02:21 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztított, egész fej vöröshagymát, és a vízből kivett füstölt húsokat. Bő, meleg vízbe (bográcsba, vagy nagy fazékba) feltesszük főzni. Kb. két óráig rotyogtatjuk. Amikor már majdnem kész, a krumplikat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és beletesszük a főzelékbe.
Elkészítjük a rántást. Az olajban megpirítjuk a lisztet, belekockázzuk a fokhagymát, és a tűzről levéve elkeve... |
2011-12-04 09:30:06 |
|
|
|
|
|
|
... szükséges, sózzuk. Legvégül a paradicsomlevet is hozzáöntjük, ezután már csak egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk is.
Miközben fő a levesünk, elkészítjük a krumpli gombócot. A krumplikat megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, és amikor már kihűlt, liszttel, egy tojással és kevés sóval tésztát gyúrunk belőle. Gombócok... |
2011-12-04 06:47:43 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya, 2 fakanálnyi só, 50 dkg finomliszt, 50 dkg rétesliszt, 2,5 deci forró víz, 3 egész tojás, 10 dkg sertészsír, 50 dkg túró, 30 dkg füstölt szalonna, három dl tejföl.
A krumplikat megtisztítjuk, és lereszeljük. Egy bögrényi forró vízzel leöntjük, és megsózzuk. Apránként elkeverjük a kétféle liszttel és a tojásokkal. Arra vigyázzunk, hogy a haluska ne legyen se túl híg... |
2011-12-04 06:46:15 |
|
|
|
|
|
|
... sertészsír, 5 közepes nagyságú krumpli, 2 tojás, só, liszt, tejföl, túró.
A vöröshagymákat megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és a zsírban szép világosbarnára pirítjuk.
A krumplikat megtisztítjuk, és nyersen lereszeljük. Beleütjük a 2 tojást, kissé megsózzuk, és annyi liszttel elkeverjük, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.
Lobogó sós vízbe szaggatjuk, és kifőzzük... |
2011-12-04 06:34:40 |
|
|
|
|