|
|
|
... 10 szem közepes burgonya
* 2 dl tejföl
* 2,5 dl majonéz
* 1 póréhagyma
* 1/2 kk őrölt bors
* só
elkészítés
1. A krumplikat megmossuk és héjában puhára főzzük.
2. Hagyjuk kihűlni.
3. Megpucoljuk és apró kockára vágjuk. Sózzuk.
4. Az öntethez a tejfölt, majonézt, a nagyon apróra vágott pó... |
2010-09-14 23:07:54 |
|
|
|
|
|
|
... löncshús,
1 db szikkadt zsemle beáztatva és kicsavarva,
2-3 cikk fokhagyma,
1 tojás, kevés só, bors, pirospaprika,
reszelt sajt a tetejére
kevés olaj
A krumplikat hosszában félbevágjuk és a közepébe mélyedést vájunk, majd az egészet kicsit besózzuk. A tölteléket a hozzávalókból összekeverjük, mintha fasírtot készítenénk. Megtöltjük a kivájt krum... |
|
2010-09-12 16:27:00 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma,
1 tojás, kevés só, bors, pirospaprika,
reszelt sajt a tetejére
kevés olaj
A krumplikat hosszában félbevágjuk és a közepébe mélyedést vájunk, majd az egészet kicsit besózzuk. A tölteléket a hozzávalókból összekeverjük, mintha fasírtot készítenénk. Megtöltjük a kiv... |
2010-09-12 15:18:02 |
|
|
|
|
|
|
... löncshús,
1 db szikkadt zsemle beáztatva és kicsavarva,
2-3 cikk fokhagyma,
1 tojás, kevés só, bors, pirospaprika,
reszelt sajt a tetejére
kevés olaj
A krumplikat hosszában félbevágjuk és a közepébe mélyedést vájunk, majd az egészet kicsit besózzuk. A tölteléket a hozzávalókból összekeverjük, mintha fasírtot készítenénk. Megtöltjük a kivájt krumplika... |
|
2010-09-09 17:14:36 |
|
|
|
|
|
|
... A vizet fokozatosan adjuk hozzá addig, amíg egy közepes keménységű, rugalmas tésztát kapunk. Tegyük félre letakarva állni.
2. Közben készítsük el a tölteléket. Hámozzuk meg a krumplikat, kockázzuk fel, és sós vízben főzzük puhára. Ha megpuhult, szűrjük le és még melegen törjük durvára.
3. Egy serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá az apróra ... |
|
2010-09-04 09:42:09 |
|
|
|
|
|
|
Tócsi
Hozzávalók:
6-7 burgonya, 1 vagy 2 egész tojás, só, bors, 2-3 gerezd reszelt fokhagyma, kb. 3 evőkanál liszt (vagy amennyit felvesz).
Elkészítés:
A krumplikat megpucoljuk, majd reszelőnek a nagyobb fokú reszelőjén lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, jól elkeverjük, majd végül a lisztet is hozzákeverjük. Felforrósítunk egy s... |
2010-09-01 15:10:52 |
|
|
|
|
|
|
... finom húslevest főzzünk belőle. Miutan gézlapon átszűrtük a levest, és kivadásztuk belőle a sűrűjét, a sárgarépákat, egy kis darab zellert, egy kis szál fehérrépát, a hagyma felét, a krumplikat és a fokhagymákat leturmixoljuk. Vigyazzunk, hogy se a bors, se a babér ne kerüljön bele.
Egy nagy teflon serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd rá cukrot, és addig pirítjuk, míg d... |
2010-09-01 13:41:35 |
|
|
|
|
|
|
... joghurt
Sütéshez:
* olaj
Tálaláshoz:
* reszelt sajt
elkészítés
1. A krumplikat lereszeljük,és jól elkavarjuk benne a felsorolt hozzávalókat.
2. Forró olajban, mondjuk egy palacsinta sütőben jó nagy tócsnikat sütünk.
3. A... |
2010-08-25 06:16:19 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalókból az öntetet.
3. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, bazsalikomot, újhagymát. (A bazsalikomból teszünk félre a díszítéshez.)
4. A meghámozott, még középmeleg krumplikat kockára vágva beletesszük az öntetbe és abban hagyjuk kihűlni.
5. Kockára vágva hozzáadjuk a paradicsomot (belsejét kivesszük, csak a húsát használjuk fel!), végül megszór... |
2010-08-24 18:25:53 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
* kb. 50 dkg krumpli
* 3 nagy fej vörös- vagy lilahagyma
* 4 evőkanál balzsamecet
* só
* bors
Elkészítés:
A krumplikat meghámozom, majd kb. fél centi vastag szeletekre vágom. Felteszek egy lábasban vizet melegedni, ha forr, előfőzöm a krumpliszeleteket. A hagymákat felkarikázom, sóval, bor... |
2010-08-24 11:59:53 |
|
|
|
|