|
|
|
... dkg krumpli,
- 3 eevőkanál olívaolaj,
- 5 tojás,
- só, bors ízlés szerint.
Elkészítés
A hagymát megpucoljuk, félbe majd vékony szeletekre vágjuk. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és vékony karikákra szeleteljük. 2 evőkanál forró olajban 1-2 percig átsütjük a hagyma és krumpli szeleteket, megsózzuk, megborsozzuk, majd fedő alatt, nagyon alac... |
2008-12-19 11:47:09 |
|
|
|
|
|
|
... megfuttatjuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a húsdarabokat, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. 10 percig pirítjuk, majd felöntjük a 3 liter leveskockás vízzel. Hozzáadom a zöldségeket, krumplikat, gombát, bőrkét, majd tárkonnyal, sóval, borssal ízesítve tovább főzöm. Miután minden megpuhult, hozzákeverem a főzőtejszínt.
... |
|
2008-12-16 15:33:51 |
|
|
|
|
|
|
... krumpli,
3 evőkanál olívaolaj,
5 tojás,
só, bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, félbe majd vékony szeletekre vágjuk. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és vékony karikákra szeleteljük. 2 evőkanál forró olajban 1-2 percig átsütjük a hagyma és krumpli szeleteket, megsózzuk, megborsozzuk, majd fedő alatt, nagyon alacson... |
2008-12-15 15:32:29 |
|
|
|
|
|
|
... ,,Crisco® shortening"
1/4 csésze marhahúszsír (vagy tedd félre a zsírt a korábban sült hamburgerekről)
só
A hasábburgonya előkészítése
Hámozd meg a krumplikat. Egy nagy keverőedényben vegyíts cukrot, kukoricaszirupot és forró vizet. Győződj meg róla, hogy a cukor elolvadt. Hasábburgonya szeletelőt használva, vágd fel a meghámozott krumplikat sza... |
|
2008-12-02 15:37:51 |
|
|
|
|
|
|
...
Töltött túrós krumpli.
Nagyobb krumplikat héjában főzni, ha kész a belsejét kiszedni. Túró,
vöröshagyma, pirospaprika, petrezselyem só, 2-3 kanál tej krémmé
keverve a krumpliba töltve. A krumplit vegetával megszórni, sütőben
olajos tepsiben 10-15 percig kicsit megpirítani.
... |
|
2008-12-02 12:44:40 |
|
|
|
|
|
|
... (paradicsom, paprika, kukorica, lilahagyma)
Én a héten gyorsan csináltam, nem pácoltam be előző nap a husit, hanem csak előre lesóztam és bedörzsöltem gyros fűszerkeverékel. A krumplikat pedig fokhagymasóval kevertem össze. Így is nagyon fini lett és fél óra alatt összedobtam, utána már csak a sütőt kellett lekapcsolni kb. másfél óra múlva. Én pataki edényben csináltam.... |
2008-12-01 23:38:18 |
|
|
|
|
|
|
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a... |
2008-12-01 23:28:49 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
1 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
petrezselyem
bazsalikom
só
A burgonyát főzd meg héjában, majd hámozd meg, vágd ketté, s a közepét vájd ki. (A kisebb krumplikat felesleges kettévágni.) A túrót törd át a krumplivájadékkal és dolgozd össze a tejföllel. A masszát ízesítsd a finomra vágott vöröshagymával, petrezselyemmel, bazsalikommal és sóv... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|
|
|
... libazsír, akkor vajban is nagyon finom!
Fokhagyma
A krumpli szeleteket 4 percig előfőzőm sós vízben, majd kiszedem, és lehűtöm. Egy serpenyőbe grízt szórók, majd beledobálom a krumplikat, és addig rázogatom a serpenyőt, amíg mindenhol rátapad a krumplira a búzadara.
Egy tepsiben kevés libazsírt olvasztok, abba teszem a krumplikat, és a sütőben félig megsütöm. Ekkor ... |
2008-11-19 17:32:27 |
|
|
|
|
|
|
... (2.)
Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 tojás
15 dkg liszt
só
bors
fokhagyma
olaj (vagy zsír)
A - célszerűen nagyobb méretű - krumplikat meghámozzuk és lereszeljük. (Macerás ugyan, de legjobb a sajtreszelőt igénybe venni.) Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a préselt fokhagymát, majd sóval és borssal tetszés szerint ízesítj... |
2008-09-25 09:13:59 |
|
|
|
|