|
|
|
Hozzávalók:
fél fej kisebb káposzta, 10 dkg kolozsvári szalonna, 4 szem burgonya, 1 pohár tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 kávéskanál majoránna, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál liszt, 1 csipetnyi őrölt köménymag, só, darált bors, 1 db zöldségleveskocka.
Elkészítése:
Forrósítsuk fel egy lábasban az olívaolajat, tegyük bele az összekockázott kolozsvári s... |
2006-11-28 17:32:36 |
|
|
|
|
|
|
...idő van. Menü: tejfeles krumplileves csipedettel, töltött burgonya.Gyümölcs.
12.55-kor éjszakai sötétség lett és egy hatalmas hózápor zúdult városra. Nem emlékszem rá, kb.50 év távlatából, hogy november 3-án havazást láttam volna itt Baján. Egy óra mulva, mikor e szavakat írom, süt a nap és csak a kocsik tetején látható a hózivatar nyoma. ... |
|
2006-11-03 09:06:05 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyem, fél szál póréhagyma, 1 szárzeller, 50 dkg burgonya, 3 ek. olívaolaj, 1 babérlevél, egy csokor petrezselyem. A bevert tojáshoz: 1 ek. ecet, 4 tojás.
1. A zöldségeket és a krumplit megtisztítjuk, majd kis kockákra daraboljuk.
2. Az olajon megfuttatjuk a sárgarépát, zellert és póréhagymát. 1,5 ... |
2006-10-30 01:51:53 |
|
|
|
|