Belépés
Padlizsánnal sült gnocchi
... oregánó
2 gerezd fokhagyma
1 dl vörösbor
reszelt sajt

Elkészítés:

A gnocchihoz 1 kg lisztes burgonyát héjában megfőzünk, meghámozunk. Krumplinyomón áttörjük (villával is szét lehet nyomkodni), és szétterítjük egy gyúródeszkán. Így hagyjuk kihűlni. Hozzáadunk egy kevés lisztet, 1 tojást, sót, és elkezdjük összedolgozni. Folyamatosan ...
2014-12-27 21:45:28
Mákos nudli krumplis tésztából
... vaníliás cukor
reszelt narancshéj

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, apróra felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, majd kihűtjük. (A kihűlt krumpli kevesebb lisztet vesz fel, és könnyebb vele dolgozni.)

Amikor már kihűlt a krumpli, megszórjuk kb. ugyanannyi liszttel, egy kevés sóv...
2014-10-21 23:13:56
Krumpli rétes Eta módra
... só
Víz
35 dkg finom liszt
1 deci tej
1,5 deci olaj
5 dkg búza dara
A meghámozott, kockákra vágott krumplit megfőzöm sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és áttnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen kihülni, majd teszek a krumpliba sót, 35 dkg finom lisztet és a tejet,,,a tészta közepes keménységü legyen. ...
2014-10-08 10:29:55
Lekváros derelye (barátfüle)
... szilvalekvár
zsemlemorzsa
Vénusz olaj

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor már puha, leszűrjük, és krumplinyomón átnyomjuk, majd teljesen kihűtjük.

Amíg kihűl a krumpli, elkészítjük a pirított zsemlemorzsát. Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd feltesszük melegedni. Ezután be...
2014-09-01 22:00:17
Szilvásgombóc szilvalekváros öntettel
... kávéskanál fahéj
Az öntethez:
szilvalekvár
fehéj
citromlé
vaníliás cukor

Elkészítés:

A főtt krumplit lehámozzuk, majd krumplinyomón áttörjük. Kicsit várunk, hogy langyosra hüljön, majd jöhet a liszt, a tojás, a zsír és a só. Jól összegyúrjuk (én pihentetem a liszt miatt 15 percet), majd 40 kis darabot tépkedünk bel...
2014-08-24 22:47:28
Krumplis lángos pofonegyszerűen
... szerecsendió
Vénusz olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzöm, hagyom kihűlni. Ha már meg tudom fogni, meghámozom, krumplinyomón áttöröm egy keverőtálba. Beleütöm a 2 tojást, beleteszem a fokhagyma présen átnyomott fokhagymát, a tejfölt, beleszórok némi lisztet, sózom, borsozom, ízlés szerint szerecsendiót is szórok...
2014-08-22 22:20:51
Burgonyagombóc II.
... őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben, héjában megfőzöm, ha megpuhult, leszűröm, hagyom kissé hűlni, meghámozom.

Egy keverőtálba krumplinyomón átnyomom a burgonyákat, sózom, borsozom, szerecsendióval fűszerezem, beleütöm a 2 tojást, kézzel jól elkeverem, és annyi lisztet adok hozzá, amennyit felvesz. (Vizet vagy más folyadékot ne...
2014-07-26 22:46:05
Tojáskrém
... bors


ajánlás

Készítsük el a felhasználás előtti este, tálaljuk frissen vágott zöldségekkel (paprikával, paradicsommal, uborkával) és meleg piritóssal.

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és krumplinyomón egy tálba préseljük.
Apróra vágott hagymát szórunk rá, hozzáadjuk a mustárt, fűszerezzük.
Végül a vajkrémmel fino...
2014-04-05 17:59:17
Ma 76 éves Ágh István Kossuth és József Attila-díjas költő,
... válogatott kötete látott napvilágot. Versei a peremlétet világítják meg szürrealisztikus képgazdagsággal, több verstípusa van: dal, többszólamú kompozíció és mozaik vers. Gyermekversei Krumplinyomó huszár (1977) című kötetében olvashatók.

Versei gyakran jelentek meg a Kortársban, a Tiszatájban és más szépirodalmi folyóiratokban. Prózája is több típust foglal magában, j...
2014-03-24 15:21:58
Gesztenyés pulykarolád áfonyamártással
... 2 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
1 púpozott evőkanál étkezési keményítő pici vízzel simára keverve

Elkészítés:

A gesztenyemasszát krumplinyomón nyomjuk át, majd adjuk hozzá a mascarponét, és keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a vörös áfonyát is. Figyeljünk rá, hogy a massza ne legyen túl lágy, ezért a mascarponét apránként kev...
2014-03-06 23:48:59
1 2 3 4 
Címkék: Burgonyagombóc II, István Kossuth, József Attila-díjas, Gyermekversei Krumplinyomó, kevés lisztet, krumplit megpucoljuk, kihűlt krumpli, tészta közepes, pirított zsemlemorzsát, serpenyőbe olajat, főtt krumplit, liszt miatt, krumplit enyhén, fokhagyma présen, keverőtálba krumplinyomón, felhasználás előtti, tojásokat megfőzzük, tálba préseljük, vajkrémmel fino, peremlétet világítják, gesztenyemasszát krumplinyomón, vörös áfonyát, mascarponét apránként, szürrealisztikus, gesztenyemasszát, képgazdagsággal, pofonegyszerűen, áfonyamártással, szerecsendióval, szilvalekváros, burgonyagombóc, folyóiratokban, krumplinyomón, zsemlemorzsát, szerecsendiót, összedolgozni, szilvásgombóc, paradicsommal, gyermekversei, krumplinyomó, felkockázzuk, gyúródeszkán, szilvalekvár, szépirodalmi, padlizsánnal, felhasználás, folyamatosan, szétterítjük, szerecsendió, zsemlemorzsa, zöldségekkel, összegyúrjuk, lereszelheti, keverőtálba, meghámozunk, pulykarolád, megpucoljuk, meghámozott, többszólamú, tiszatájban, mascarponét, fűszerezzük,
© 2013 TVN.HU Kft.