|
|
|
... könnyű italt /bort, sört, vizet/, mert biztosan szomjasok leszünk tőle.
Bandi bácsi jó tanácsai!
1. A sózást csak akkor végzem, mielőtt a tésztát ráhelyezem a
krumplira, mert ha hamarabb teszem, akkor átveszi ugyan az ízét, de a
krumpli lassabban fő meg. Később lehet még utána sózni ízlelés után,
amíg össze nem áll a massza.
2. Utána fél... |
2010-10-24 14:21:01 |
|
|
|
|
|
|
... vékonyan felszeleteljük, a felével kibélelünk egy nagy, mély tűzálló tálat, és a burgonyát beleterítjük. A csirkecombokat megtisztítjuk, grill- vagy flekkenfűszerrel bedörzsöljük és a krumplira fektetjük. A hagymát meghámozzuk és egészben vagy félbevágva a combok köré rakjuk. A maradék szalonnaszeleteket a hagymára fektetjük. 200 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, közben a tál ta... |
|
2010-10-21 22:20:31 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, hasábokra vágjuk és egy tepsibe tesszük. A hagymát először félbe vágjuk, majd felkarikázzuk. A felét rászórjuk a krumplira és megsózzuk. A csülköt besózzuk, bedörzsöljük a borssal és az összezúzott fokhagymával, majd a krumplira fektetjük. Az egészet megszórjuk majorannával, majd a maradék hagymakarikát a csülö... |
2010-10-21 19:35:37 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
paprika
só
Elkészítés:
Az olajjal kikent tepsibe beleterítem a már előre elkészített, karikára vágott főtt burgonyát. A pontyszeleteket bevagdalom és a résekbe szalonnacsíkokat teszek. A tepsiben a krumplira rétegelem a halszeleteket. Meghintem vékonyra vágott hagymakarikákkal meglocsolom olvasztott olívaolajjal. A lisztet elhabarom a t... |
|
2010-10-21 12:40:06 |
|
|
|
|
|
|
... ráborítom a lecsót, egyenletesen eloszlatom. Egy kis tálban kb. 1 deci olajban, elkeverem a fűszereket, és a kencével bekenegetem a megmosott csirkedarabokat. Rápakolom őket ... |
|
2010-10-17 17:51:16 |
|
|
|
|
|
|
... megsózzuk, és letakarva, a forró sütőbe tolva 20 percig sütjük. Négy csirkecombot vagy két félbevágott csirkemellet flekkenfűszerrel bedörzsölünk, és bőrös felével felfelé a félig sült krumplira fektetjük. Az üres közöket kb. 75 deka dió nagyságú vöröshagymával (esetleg félbe vagy négyrét vágott nagyobb hagymával) szorosan kirakjuk, a tetejüket olajjal vékonyan megkenjük. A sütőbe... |
2010-10-13 19:16:10 |
|
|
|
|
|
|
... legfel... |
2010-10-11 19:27:16 |
|
|
|
|
|
|
... fokha... |
2010-10-10 05:40:31 |
|
|
|
|
|
|
... ráborítom a lecsót, egyenletesen eloszlatom. Egy kis tálban kb. 1 deci olajban, elkeverem a fűszereket, és a kencével bekenegetem a megmosott csirkedarabokat. Rápakolom őket ... |
2010-10-09 05:44:20 |
|
|
|
|
|
|
... levet fog ereszteni. Sózzuk majd borsozzuk Amikor a gomba már majdnem zsírjára pirult, akkor ráhintjük a petrezselyem levelet kissé átforgatjuk és félrehúzzuk a tűzről. Közben figyelünk a krumplira nehogy odaégjen. Ha a ragu kész jöhet a hús sütés. A húst enyhén lisztbe forgatjuk és kevés zsiradékon hirtelen sütjük mindkét oldalát. Ezután hagyjuk kicsit pirulni majd forgassuk át. ... |
2010-10-06 15:54:44 |
|
|
|
|