Regisztráció  Belépés
Turizmus Summit 2017 - Turisztikai ügynökség: a kormány elfogadta a turizmusfejlesztési stratégiát
... vendégként kell tekinteniük minden ide érkezőre. A stratégia elkészült, annak a végrehajtásában is számítanak a területen dolgozókra - mondta.
Navracsics Tibor az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa szerint a kultúra nem csak szabadidős tevékenység, annak a turizmussal szoros kapcsolata van. Az európai turizmus nem lehet sikeres a kul...
2017-10-16 14:03:17
Szent László-év - Megnyílt a Szent László-örökség út
... rendezvényt terveznek, a program segítségével pedig akár műemlékeket és Szent László-freskókat is helyre lehetne állítani.
Azt a legendát kellene éltetni, amely évszázadokon keresztül kulturális, nemzeti és vallási örökségünknek része lett és amitől a 21. században nem szabad eltekinteni - mondta Kelemen Hunor.
Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kultúráért, oktatásér...
2017-10-13 18:02:46
PotápiTörökországban: éljünk a világ bármely pontján, nemzetünk sorsáért felelősséget kell vállalnunk
... előadói mellett a V4-es országok diplomáciai testületeinek több tagja, a Rákóczi Szövetség 18 fős delegációja és az isztambuli magyar közösség is részt vett.
A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alapon keresztül az Emberi Erőforrások Minisztériuma egymillió forinttal támogatta.
II. Rákóczi Ferenc a szabadságharc bukását követően száműzetésbe kényszerült. Az éveken át Lengy...
2017-10-12 19:03:39
Átadták a Prónay-kilátót a Romhányi-hegyen
... A közlemény idézi Ugron Ákost, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkárát, aki avató beszédében elmondta, hogy a torony összeköti a természeti és kulturális örökséget a tájjal, amelynek fenntartása és megóvása közös feladat. Hozzátette: az építményt a térségnek sokat jelentő, történelmi hagyatékkal rendelkező Prónay családról nevezték el.
...
2017-10-11 18:03:50
Devich János gordonkaművészt október 20-án helyezik végső nyugalomra az Óbudai temetőben
... szólistája, 1966-ban a Kodály-vonósnégyes alapító tagja volt. A Zeneművészeti Főiskola egyetemi docense, 1999 és 2008 között egyetemi tanára, 2008-tól emeritus professzora, 1998-tól a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának osztályvezetője, 2000 és 2002 között a művészeti főosztály vezetője volt. A Magyar Zenei Kamara alelnökeként 1992 és 1996 között, a Magyar Muzsikus Fórum t...
2017-10-06 14:32:39
Reformáció 500 - Jakab: az ötszáz évvel ezelőttihez hasonló kihívásokkal néz szembe Európa
... meghasonlott és utat tévesztett Európa számára. Ötszáz éve a reformáció jelölte ki nekünk, magyaroknak is a megmaradás ösvényét - fogalmazott. Hangsúlyozta: Magyarország "ma is identitásbeli, kulturális, demográfiai, gazdasági, társadalmi és politikai kihívásokkal küzd".
Azt mondta, hogy a Luther Márton által meghirdetett, "bűnbánatban fogant és az anyanyelvben kiteljesedett ...
2017-10-05 11:31:48
Haleresztéssel, kulturális műsorokkal és sárközi borsos kaláccsal készülnek a bajaiak a hajómalom-ünnepre
... Halászati Mini Skanzen.
A programok a bajai Rotary Clubbal közös - a Duna halállományának fenntartását célzó - haleresztéssel kezdődnek, majd turisztikai tájolót adnak át.
A kulturális műsorok sorát a Császártöltési Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület fellépése nyitja meg, majd a bajai fiatalok alkotta Bodza Banda népi hangszerekkel kísért dalai és a helyi fuvolások ...
2017-10-05 07:05:48
Szent István-díjjal tüntették ki a Duna Televíziót Esztergomban
... internetes szavazás után választja ki az alapítvány kuratóriuma.
A Szent István-díj Alapítványt Bihari Antal, a Körzeti Televízió Esztergom vezetője 2001-ben hozta létre az összmagyarság kulturális életének segítésére, a kulturális örökség védelmére. A díjjal elsőként Orbán Viktor miniszterelnököt tüntették ki, de birtokosai között van Nemeskürty István, Makovecz Imre, a Püsk...
2017-09-30 15:42:37
Kulturális örökségi helyszínek újulnak meg szlovák és magyar települések összefogásával
...
A Határon és korokon átívelő kulturális örökség bemutatása a történelmi Nógrád megye területén című projekt az Interreg program keretében valósul meg 2019 szeptemberére mintegy 653 millió forintból - tájékoztatta a szlovákiai Fülek város önkormányzata szerdán az MTI-t.
Mint közleményükben írják, a programban Fülek partnere a szlovákiai Sátorosbánya község, valamint a Nóg...
2017-09-28 07:09:46
1 2 3 .....................134 135 ...........202 203 ...........268 269 270 
Címkék: Turizmus Summit, Szent László-év, Szent László-örökség, Európai Bizottság, Devich János, Szent István-díjjal, Duna Televíziót Esztergomban, Navracsics Tibor, Szent László-freskókat, Kelemen Hunor, Rákóczi Szövetség, Nemzeti Kulturális Alapon, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Rákóczi Ferenc, Ugron Ákost, Földművelésügyi Minisztérium, Zeneművészeti Főiskola, Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának, Magyar Zenei Kamara, Magyar Muzsikus Fórum, Luther Márton, Halászati Mini Skanzen, Rotary Clubbal, Császártöltési Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület, Bodza Banda, Szent István-díj Alapítványt Bihari Antal, Körzeti Televízió Esztergom, Orbán Viktor, Nemeskürty István, Makovecz Imre, kormány elfogadta, világ bármely, ötszáz évvel, stratégia elkészült, területen dolgozókra, turizmussal szoros, európai turizmus, program segítségével, legendát kellene, isztambuli magyar, szabadságharc bukását, közlemény idézi, torony összeköti, térségnek sokat, közös külpolitika, belső piaccal,
© 2013 TVN.HU Kft.