Regisztráció  Belépés
Magyar Levente: sok év után visszatért a magyar diplomáciai jelenlét Lendvára
... állapotában megőrizte eredeti formáját. A létesítmény az alsó-lendvai takarékpénztár épülete volt, amelyet 1884-ben építettek. A Külgazdasági és Külügyminisztérium 2018-ban, az európai kulturális örökség évében újította fel és adta át rendeltetésének.
A főkonzulátus épületének átadása után az államtitkár a magyarországi Lendvadedesre utazott, ahol a Lendvadedes és szlovéniai ...
2018-03-22 15:11:48
BTF - Pont Fesztivál: fókuszban a húsvéti hagyományok
...
A Pont Fesztivál az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listájáról válogatva állítja össze aktuális programját. Idén a rendezvény húsvét hétvégéjére esik, elsősorban a mediterráneum húsvéti hagyományai és a kapcsolódó magyar tradíciók állnak a középpontban - mondta Liber Endre, az eseményt megálmodó Hangvető művészeti igazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón.
Mint k...
2018-03-22 13:41:53
Árpád-ház program - 1,6 milliárd programokra és a fehérvári múzeum felújítására
... hogy a tudomány legfrissebb eredményeire alapozott összkép alakuljon ki az Árpádokról, a Magyar Tudományos Akadémia intézményei, közgyűjte mények, egyetemi tanszékek, önkormányzatok, kulturális egyesületek különböző tudományos kutatási, valamint ismeretterjesztő-kultúraközvetítő, értékmentő programokat szerveznek, s ezekhez a kormány 1,2 milliárd forint támogatást biztosít.
E...
2018-03-20 15:36:03
Gout de France - francia menüsorok lesznek szerdán magyar éttermekben
... mondta el az MTI-nek Franciaország magyarországi nagykövete.
Éric Fournier hangsúlyozta: a kezdeményezésnek elsősorban az az üzenete, hogy a francia gasztronómia ugyanannyira fontos kulturális örökség, mint a francia zene, irodalom vagy film.
A Gout de France ezt az örökséget a helyi séfek tudásával ötvözve mutatja be. Nem fúziós konyháról van szó, hiszen a magyar séfek ...
2018-03-20 07:54:45
Közgyűlési elnök: munkahelyeket és gazdasági növekedést hozhatnak a hajdú-bihari önkormányzat nemzetközi projek
...
Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint az egyik projekt a gasztronómiai hagyományokra építve fejlesztené a gazdaságot, a másik a természeti és kulturális örökségek megőrzésére és népszerűsítésére épül. A pályázatok összköltségvetése csaknem 3 millió euró (933 millió forint, amelyből a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat több mint 310 ezer eurót használhat fel.
Az ...
2018-03-17 09:31:04
A Nemzet ZÁSZLÓJA
... kifejti, hogy ,,a magyar nemzet összetartozását, a magyar nemzeti függetlenséget kifejező piros-fehér-zöld színű zászló, valamint az alaptörvényben meghatározott címer a nemzeti kulturális örökség része, tiszteletük az intézmények, a szervezetek és a magyar nemzet polgárainak közös felelőssége".


...
2018-03-16 20:00:51
Március 15 - Román miniszterelnök: a románokat és magyarokat összekötő dolgokra kell helyezni a hangsúlyt
... forrásai kell, hogy legyenek. Ezért Románia az "egység a sokszínűségben" európai elvet vallja, és elkötelezetten támogatja mind az etnikai identitás szabad kinyilvánítását, mind a nyelvi, kulturális örökségi önazonossági elemek ápolását. Ebbéli igyekezetében pedig a magyar társadalmi és kulturális szervezetekre alapoz.
A miniszterelnök megemlítette: a román centenáriumi év a...
2018-03-15 10:11:24
Március 15. - Balog Zoltán művészeti középdíjakat adott át
... üggyé váljon".
Balog Zoltán kiemelte: 1848 elismerése és tapasztalata az volt, hogy a nemzet közösség. Mint mondta, március 15-én újjászületett a magyar nemzet, a sorsközösségből és kulturális közösségből politikai közösség lett, önmaguk sorsát alakító, azért kiálló szabad embereké. Úgy vélte, 1848-49 egyszerre örökség, amelyet tovább kell adnunk, munka, amelyet el kell végez...
2018-03-13 11:51:50
Március 15. - Szilágyi Péter: a diaszpóra magyarsága hűséges maradt 1848 örökségéhez
... vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a helyettes államtitkár kiemelte: a hazájukat elhagyni kényszerült magyarok az otthontól való távolságot is lehetőséggé formálták a nemzeti kulturális örökség, az összetartozásába vetett hit megőrzése érdekében. Ők képviselték a magyarság ügyét 1956-ban is, amikor a magyar szabadság hangját erőszakkal hallgattatták el - tette hozzá...
2018-03-12 11:34:25
Üzenet minden Magyarnak!
... életeddel teszel érte, és akarod, minden erőddel és törekvéseddel, hogy e Nemzet, a Magyar, örökké fennmaradhasson és értékeit átörökítse a jövő számára, a maga népi hagyományaival, kulturális-, művészeti-, és társadalmi értékeivel-, és legfőként Szent István királyunk örökségeként, alapjaiban keresztény hite által.

Így legyen, és akkor e Föld, valóban Európa Szíve lesz...
2018-03-07 11:43:34
1 2 3 ......................139 140 ...........208 209 ...........277 278 279 
Címkék: Magyar Levente, Pont Fesztivál, Nemzet ZÁSZLÓJA, Balog Zoltán, Szilágyi Péter, Liber Endre, Magyar Tudományos Akadémia, MTI-nek Franciaország, Éric Fournier, Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, Ezért Románia, Szent István, Európa Szíve, magyar diplomáciai, húsvéti hagyományok, fehérvári múzeum, hajdú-bihari önkormányzat, diaszpóra magyarsága, alsó-lendvai takarékpénztár, európai kulturális, főkonzulátus épületének, magyarországi Lendvadedesre, rendezvény húsvét, mediterráneum húsvéti, kapcsolódó magyar, eseményt megálmodó, csütörtöki sajtótájékoztatón, tudomány legfrissebb, kezdeményezésnek elsősorban, francia gasztronómia, francia zene, helyi séfek, magyar séfek, egyik projekt, gasztronómiai hagyományokra, pályázatok összköltségvetése, magyar nemzet, magyar nemzeti, alaptörvényben meghatározott, nemzeti kulturális, etnikai identitás, magyar társadalmi, miniszterelnök megemlítette, román centenáriumi, nemzet közösség, helyettes államtitkár, hazájukat elhagyni, otthontól való,
© 2013 TVN.HU Kft.