Regisztráció  Belépés
Euróövezeti reformokat sürgetnek vezető német és francia gazdaságkutatók
... parlamenti (EP-) választásig tartó időszak a legalkalmasabb a reformok elindítására, a siker másik fontos feltétele pedig a német és a francia kormány összefogása.
A német és francia kutatók szerint át kell alakítani a költségvetési hiányra a hazai össztermék (GDP) arányában 3 százalékos, az államadósságra pedig 60 százalékos felső határt előíró úgynevezett maastrichti kritér...
2018-01-17 20:35:02
Süsd meg a fokhagymát
... koleszterinszint szabályozása
szívbetegségek megelőzése
a nehézfémek szervezetben való elraktározódásának megelőzése
fizikai teljesítmény javulása

A kutatók kifejezetten javasolják a fokhagyma napi szintű fogyasztását, mivel ezzel számos tünetet és betegséget megelőzhetünk, a már meglévő problémákat pedig könnyebben kezelhetjük.

For...
2018-01-17 16:38:52
Probiotikumokról / Paleó és gyomorégés
... kockázata. Mivel kiderült, hogy vannak alkati baktériumok is, melyek csak bizonyos genommal rendelkező embereknél képesek életben maradni, a kérdéskör úgy túnik egyre csak összetettebbé válik. A kutatók nagy erőkkel dolgoznak ezen a témán, ám sajnálatos, hogy a gyógyszerlobbi ennek is megpróbál keresztbe tenni, ugyanis a bélflóra újratelepítésével egy sok betegség megelőzhető, elk...
2018-01-17 13:29:28
Az ELTE kutatói szerint a kutyákról kellene a robotok reakcióit mintázni
...
Az ELTE kutatói szerint sokunkban ellenérzést váltanak ki az emberhez nagyon hasonlító robotok. Ugyanakkor a világban egyre nagyobb szerepet kapnak a robotok, egyes jövőkutatók úgy vélik, pár évtized múlva már mindenhol robotok fognak minket körülvenni - olvasható az ELTE közleményében.
Megoldást keresve a problémára az ELTE Etológia Tanszék munkatársai arra jutottak, ho...
2018-01-17 12:48:45
Megfejtették, hogyan hódították meg a Földet a virágos növények
... elméletét, az evolúció tanát.
Simonon és a Yale Egyetemen dolgozó kollégája, Adam Roddy azt feltételezték, hogy a növény genetikai anyagának, vagyis genomjának a mérete lehet fontos.
A kutatók a Kew-i Királyi Botanikus Kert által őrzött több száz növény - virágos és toboztermő és haraszt - adatait elemezték. Összehasonlították a genomjuk méretét olyan anatómiai jellegzet...
2018-01-14 21:31:03
A Tarimi múmiák
... Chercheni Embernek hívott múmia a világ legrégebbi ismert nadrágját viseli. Ruházatuk, a csizmáik, az öveik, és a díszes szalagjaik részleteiben a származásukra utaló nyomok rejlenek. A kutatók rábukkannak egy nyilvánvaló motívumra, a skótkockás mintára. Ezt a technikát egyértelműen európainak tartják. Hasonló darabokat találtak ennek a korszaknak a környékén Németország, Ausztria...
2018-01-14 21:14:37
Méz és fahéj hasznos hatásai
... nőtt.

Rossz lehelet
Tegyünk egy pohár meleg vízbe egy teáskanál mézet és egy teáskanál őrölt fahéjat és gargalizáljunk vele felkelés után.

Magas vérnyomás
Olasz kutatók vizsgálataik során azt találták hogy a fahéjas méz rendszeres fogyasztása természetes úton csökkenti a magas vérnyomást.

A legjobb, ha az őrölt fahéjat mi m...
2018-01-14 18:53:55
A hosszú élet titka
... legmagasabb a 100 éven felüli emberek aránya. Hogy mi a titkuk? Abba hagyják az evést, amikor úgy érzik, hogy kb. 80 százalékban jóllaktak. A felesleges ételt a tányéron hagyja.
Amerikai kutatók is megállapították, hogy az állatok is kétszer olyan hosszú ideig élhetnek, ha csökkentik a táplálékbevitelt.

7. Feküdj le egy órával korábban

Az alváshiány is ...
2018-01-14 14:26:52
Pulyka méretű dinoszaurusz járta a vidéket egykor Ausztrália és Antarktika között
... a farka révén a testhossza elérte a 2,3 métert. Vélhetőleg levelekkel, fenyőmagokkal, mohafélékkel és gyümölcsökkel táplálkozott. Hosszú lábcsontjai alapján pedig arra következtetnek a kutatók, hogy jó futó volt.
Herne szerint a D. pickeringi szoros rokonságban áll a Leaellynasaura nevű ornithopoda dinoszaurusznemmel, de - bár sok közös tulajdonságot mutat: kis termet, két lá...
2018-01-12 19:46:39
A kerékpározás nem károsítja a férfiak szexuális egészségét
...
A kutatás eredményei ellentmondanak a korábbi tanulmányoknak, melyek szerint a kerékpározás negatívan hat a férfiak szexuális és húgyúti egészségére - írta a BBC hírportálja. A kutatók szerint "az előnyök számosabbak a hátrányoknál", a kerékpáros munkába járás például "felére csökkenti a rák kockázatát".
A kutatók 2774 brit, kanadai, ausztrál és új-zélandi kerékpáros, va...
2018-01-12 13:52:39
1 2 3 .................614 615 ........922 923 .........1228 1229 1230 
Címkék: ELTE Etológia Tanszék, Yale Egyetemen, Adam Roddy, Kew-i Királyi Botanikus Kert, Chercheni Embernek, kutyákról kellene, robotok reakcióit, virágos növények, hosszú élet, vidéket egykor, férfiak szexuális, reformok elindítására, siker másik, francia kormány, költségvetési hiányra, hazai össztermék, államadósságra pedig, nehézfémek szervezetben, kutatók kifejezetten, fokhagyma napi, kutatók nagy, gyógyszerlobbi ennek, bélflóra újratelepítésével, emberhez nagyon, világban egyre, evolúció tanát, növény genetikai, mérete lehet, genomjuk méretét, világ legrégebbi, díszes szalagjaik, származásukra utaló, kutatók rábukkannak, nyilvánvaló motívumra, skótkockás mintára, technikát egyértelműen, környékén Németország, pohár meleg, teáskanál mézet, teáskanál őrölt, magas vérnyomást, őrölt fahéjat, felesleges ételt, tányéron hagyja, órával korábban, farka révén, testhossza elérte, kutatás eredményei, korábbi tanulmányoknak, kerékpározás negatívan, kutatók szerint, előnyök számosabbak, kerékpáros munkába,
© 2013 TVN.HU Kft.