Belépés
A nevetés jó hatásai
... a hosszú és boldog életét. Egy idő után a gerincfájdalma is teljesen megszűnt. Valóban, a nevetés egyfajta drognak számít, amely opioidszerű hatást vált ki az agy élményközpontjában. A kutatók szerint azoknak a betegnek, aki rendszeresen nevetnek, humorizálnak, megnő a fájdalomküszöbük, így a betegek ezt is jobban viselik, mint a sokat szomorkodó társaik.

Gyermekek köré...
2018-10-15 22:34:37
Tallóztam
Az érintés fájdalomcsillapító hatása


A kéz a kézben andalgás a kedvesünkkel nem csupán egy romantikus gesztus lehet. Kutatók szerint a kezek összefonódása nagy erejű fájdalomcsillapító hatással is bír. Az emberi érintés számos pozitív hatással rendelkezik, beleértve a kedvezőbb pulzusszámot, az agyhullámokat és a légzést is. Mindemellett még a fizikai fájd...
2018-10-15 10:59:51
Citrusfélék az elhízás és a betegségek ellen


A citrusfélék nagyon fontos részei az egészséges táplálkozásnak. A kutatók emellett úgy vélik, hogy ezeknek a táplálékoknak a rendszeres fogyasztása kulcsfontosságú lehet az elhízáshoz kapcsolódó egészségügyi problémák megelőzésében. Egy nemrégiben napvilágot látott ta...
2018-10-12 23:49:03
Az érintés fájdalomcsillapító hatása
A kéz a kézben andalgás a kedvesünkkel nem csupán egy romantikus gesztus lehet. Kutatók szerint a kezek összefonódása nagy erejű fájdalomcsillapító hatással is bír. Az emberi érintés számos pozitív hatással rendelkezik, beleértve a kedvezőbb pulzusszámot, az agyhullámokat és a légzést is. Mindemellett még a fizikai fájdalmat is csökkenti.

Emberi kultúránk egyre inkább te...
2018-10-12 21:54:35
A húsfogyasztás visszaszorítása az egyik kulcseleme a klímaváltozás elleni harcnak
... - mondta a tudós.
Amennyiben az emberiség erre az étrendre térne át, azzal több mint felére csökkenne a mezőgazdasági termeléssel kibocsátott üvegházhatású gázok mennyisége.
A kutatók szerint a mezőgazdasági termelést is át kellene alakítani. Ebbe beletartozna az emberi egészség számára fontos növények termesztése, valamint a hatékonyabb víz- és trágyafelhasználás.
...
2018-10-11 13:22:11
25 érv a teafogyasztás mellett
... lefekvés előtt az elme lenyugtatására. A fekete tea csökkenti a stresszhormonok szintjét a testben, valamint csökkenti a szisztolés vérnyomást is.

Segít a fogyásban

Kutatók kimutatták, hogy a teában található polifenolok, a koffeinnel együtt, növelik az energiaráfordítást és a zsírok oxidációját, amely fogyáshoz vezet. Az oolong tea cukor nélkül az egyik legj...
2018-10-10 20:19:07
Átlagosan ötezer arcot ismer az ember
... milyen sok ember arcát nevezik "ismerősnek" anélkül, hogy ahhoz nevet és funkciót társítanának. Ismét közemberek arcait mutatták, ezúttal időkorlát nélkül válaszolhattak a résztvevők.
A kutatók összehasonlították az egyes résztvevőknél az azonosított arcok számát az "ismerősnek" nevezett arcok számával, így az 1 a 4,62-höz arányszámot kapták.
A kutatás részeinek kombinál...
2018-10-10 17:23:49
A dió és a gránátalma - érdekesség
... Applied Physiology, Nutrition and Metabolism című folyóiratban 2014-ben egy, a "Gránátalma kivonat hatásai a vérkeringésre és a kimerülésre" című tanulmány jelent meg. A tanulmány során a kutatók bebizonyították, hogyha edzés előtt az ember gránátalma kivonatot fogyaszt, azzal megnövelheti az erek átmérőjét, serkentheti a vérkeringést, és késleltetheti a kimerültséget a testedzés ...
2018-10-09 19:24:00
A tejbe kerülő aflatoxin csökkentéséről kezdődött kutatás
... tejtermékláncban, valamint a kockázatkezelő intézkedések megalapozása. Cél a fogyasztói kitettség feltárásán alapuló élelmiszerbiztonsági kockázatbecslés pontosítása, valamint a megelőzés. A kutatók szerint a méreg jelenléte a különféle kukorica hibridek és tárolástechnológiák megfelelő használatával csökkenthető.
A projekt során mikrobiológiai és analitikai eszközökkel feltá...
2018-10-09 17:11:51
Akár húsz évvel a diagnózis előtt kialakulnak a 2-es típusú cukorbetegségre figyelmeztető jelek
...
A BBC News által ismertetett tanulmány szerint évekkel a cukorbetegség kialakulása előtt már megemelkedett vércukorszintet és inzulinrezisztenciát tapasztaltak a kutatók. Megállapításuk szerint sokkal korábbi életkorban van szükség a betegség kialakulása elleni beavatkozásra.
A cukorbetegség a glükóz felszívódási zavara, amit az inzulin hormon hiánya vagy a szervezet inz...
2018-10-08 20:51:08
1 2 3 .................631 632 .........947 948 .........1262 1263 1264 
Címkék: Applied Physiology, betegségek ellen, húsfogyasztás visszaszorítása, egyik kulcseleme, klímaváltozás elleni, teafogyasztás mellett, tejbe kerülő, diagnózis előtt, 2-es típusú, nevetés egyfajta, kutatók szerint, sokat szomorkodó, kézben andalgás, romantikus gesztus, kezek összefonódása, emberi érintés, kedvezőbb pulzusszámot, fizikai fájd, citrusfélék nagyon, egészséges táplálkozásnak, kutatók emellett, rendszeres fogyasztása, elhízáshoz kapcsolódó, nemrégiben napvilágot, fizikai fájdalmat, emberiség erre, étrendre térne, mezőgazdasági termeléssel, mezőgazdasági termelést, emberi egészség, hatékonyabb víz-, elme lenyugtatására, stresszhormonok szintjét, szisztolés vérnyomást, teában található, koffeinnel együtt, zsírok oxidációját, egyik legj, egyes résztvevőknél, azonosított arcok, kutatás részeinek, tanulmány során, kutatók bebizonyították, ember gránátalma, erek átmérőjét, kockázatkezelő intézkedések, fogyasztói kitettség, méreg jelenléte, különféle kukorica, projekt során, cukorbetegség kialakulása,
© 2013 TVN.HU Kft.