Regisztráció  Belépés
A kutyatartás csökkentheti a halálozás kockázatát egy svéd kutatás szerint
... Hozzátette: "ennek az lehet az oka, hogy egyedüli gazdaként az ember több fizikai aktivitást végez, és azt is mutatja, hogy a kutya segíthet enyhíteni a magányosság okozta stresszt".
A kutatók szerint a tanulmány eredményei különösen fontosak lehetnek Svédországban, ahol a társadalom egy jelentős része, különösen az idősek körében, egyedül él. "Mi svédek nem vagyunk túl jók a...
2017-11-17 18:33:59
Nevet kapott egy csillagközi aszteroida
...
A sebességét és röppályáját vizsgáló kutatók szerint egy másik csillag körüli bolygórendszerből érkezett. Az aszteroidát Rob Weryk, a Hawaii Csillagászati Intézet Egyetemének munkatársa fedezte fel októberben egy Mauin lévő csillagvizsgáló segítségével - írja a BBC.com.
Weryk és munkatársai észrevették, hogy nagyon gyorsan halad - elég gyorsan ahhoz, hogy ellenálljon a ...
2017-11-17 15:43:16
Mungo Man, a legrégibb ismert ausztrál ember maradványai visszakerültek törzséhez
... Megállapították, hogy a csontváz mintegy 42 ezer éves lehet, így ez az eddigi legrégibb ismert ausztrál emberi csontváz.
A maradványok megtalálása újraírta Ausztrália történelmét: a kutatók megállapították, hogy Mungo Mant bonyolult szertartással temették el, ez megváltoztatta a tudomány álláspontját Ausztrália korai történelméről.
Mungo Man a tudósok szerint gyűjtögető-...
2017-11-17 13:22:33
Gyógyító illó olajok....
Illóolajok, amelyek gyógyíthatnak

Nem véletlen, hogy az illóolajok, illetve az illatterápia egyre nagyobb figyelmet kap. Egyre több kutatás igazolja, hogy nagyon is hasznosak: a migréntől a hormonális egyensúly zavaráig rengetegféle betegség kezelhető velük.

...
2017-11-16 13:30:22
Rekordáron, 119 milliárd forintért kelt el egy Leonardo-festmény
... kristálygömböt tart.
Senki sem tudja bizonyosan, hogy kinek a megrendelésére született a kis méretű, rejtélyes történetű festmény. Alan Wintermute, a Christie's szakértője szerint egyes kutatók úgy vélik, a francia udvar, nevezetesen XII. Lajos rendelhette a reneszánsz zsenitől.
A feljegyzések szerint a kép első ismert tulajdonosa - 1649-ben - I. Károly angol király volt...
2017-11-16 08:12:38
C-vitamin hiány 6 jele
... C-vitamin hiány legismertebb következménye a skorbut nevű betegség, mely egyszerre érinti az izmok és csontok egészségét, az immunrendszert, valamint érzelmi állapotunkat.

Egyes kutatók szerint a skorbut a túlzott acidózis, azaz a szervezet elsavasodásának eredménye. A rendkívül súlyos, az esetek többségében halálos betegség a tengerészek körében fordult elő a 18. száza...
2017-11-15 22:03:30
Élet után kutatnak egy újonnan felfedezett közeli, csupán 11 fényévre lévő bolygón
... hűvösebbek, mint a Nap, így lakható zónájuk közelebb van, mint a Naprendszerben a Nap körüli zóna.
Egyelőre még nem tudni biztosan, hogy a Ross 128 b csillaga lakható zónájában van-e, de a kutatók szerint -60 és 20 Celsius-fok közötti hőmérséklettel mérsékelt hőmérsékletűnek számít.
A következőkben a kutatók a Ross 128 b-hez hasonló közeli világok légköri összetevőit és...
2017-11-15 17:24:07
Érdekesség
... jobban hasonlít a szarvasmarha szívéhez - egyes feltételezések szerint innen terjedhetett volna el ez a forma az emberi szív-elképzelésekben még az ókorban.

Más szimbólumkutatók szerint viszont a szív nem magát a testrészt ábrázolja, hanem azokat a jelentéseket stilizálja, amelyeket hozzá kapcsoltak: az érzéseket, a szerelmet, a szenvedélyt. Van egy, a mediterrán ...
2017-11-14 22:08:48
A világ több mint 15 ezer tudósa írt aggódó levelet a Föld állapotáról
... második figyelmeztetést, melyet nyílt levélként, "véleménycikk" formájában tettek közzé, 184 ország 15 364 tudósa támogatta aláírásával.
A szerzők állami hivatalok, civil szervezetek és kutatók adatai alapján figyelmeztettek arra, hogy a környezetet érő hatások valószínűleg "lényegi és visszafordíthatatlan" károkat okoznak a Földnek.
"Azt reméljük, levelünk nyilvános vit...
2017-11-14 10:02:06
A szex nagyon ritkán okoz hirtelen szívhalált egy új kutatás szerint
...
A kutatók 4557 hirtelen szívhalál adatait elemezték. Azt találták, hogy csak 34 történt szexuális együttlét alatt vagy egy órán belül utána. Az utóbbiak közül 32 volt férfi.
A kaliforniai Cedars-Sinai Kardiológiai Intézet munkatársa, Summet Chugh elmondta, tanulmánya volt az első, amelyik a szexuális tevékenységet mint a hirtelen szívhalál lehetséges kiváltó okát vizsgá...
2017-11-13 16:22:41
1 2 3 ................610 611 .........916 917 ........1220 1221 1222 
Címkék: Mungo Man, Hawaii Csillagászati Intézet Egyetemének, Mungo Mant, Alan Wintermute, Cedars-Sinai Kardiológiai Intézet, Summet Chugh, kutyatartás csökkentheti, halálozás kockázatát, svéd kutatás, csillagközi aszteroida, legrégibb ismert, újonnan felfedezett, világ több, szex nagyon, ember több, kutya segíthet, magányosság okozta, kutatók szerint, tanulmány eredményei, jelentős része, idősek körében, másik csillag, csontváz mintegy, eddigi legrégibb, maradványok megtalálása, kutatók megállapították, tudomány álláspontját, tudósok szerint, illatterápia egyre, hormonális egyensúly, megrendelésére született, francia udvar, reneszánsz zsenitől, feljegyzések szerint, skorbut nevű, túlzott acidózis, szervezet elsavasodásának, rendkívül súlyos, esetek többségében, tengerészek körében, szarvasmarha szívéhez, testrészt ábrázolja, jelentéseket stilizálja, szerzők állami, kutatók 4557, órán belül, utóbbiak közül, kaliforniai Cedars-Sinai, szexuális tevékenységet, hirtelen szívhalál, szimbólumkutatók,
© 2013 TVN.HU Kft.