Regisztráció  Belépés
Szép napot mindenkinek!
... körmenet után az utcákat rótta, hogy különféle portékákat vásároljon.
Az újságokban megjelentek a ,,Szent István-napi vásár" hirdetések, az üzletek pedig teli polcokkal várták a látogatókat.
...
2018-08-20 07:29:21
Augusztus 20. - Megnyílt a Magyar ízek utcája
... versenyt, amelynek célja, hogy az államalapító Szent István előtt a magyar cukrászszakma egy tortával tisztelegjen. A legjobbakat szakmai zsűri választotta ki.
Beleharaphatnak a látogatók a Szent István-napi kenyérverseny három győztes cipójába is. A magyar pékek három kategóriában - innovatív, teljes kiőrlésű és fehér búzakenyér - versenyeztek. A Szent István-napi fehérkenyé...
2018-08-18 12:03:23
Megnyílt a 32. Mesterségek Ünnepe
... népi kultúrához nyúlt ihletért. "Amit az önkényuralom alatt nem lehetett elmondani, azt kifejezte a magyar viselet, a magyar zene és a magyar tánc."
Az idei Mesterségek Ünnepén a látogatók megismerkedhetnek a kenderfonás fortélyaival, a szövőszéken való szövéssel, a rokkán fonással, a szalag-, és szőnyegszövéssel, egy korabeli parasztporta udvarán a gyapjú és a kenderfeldolgo...
2018-08-18 11:49:47
Európai kerti vasutak találkozója a Vasúttörténeti Parkban
... óráig lehet a parkba kilátogatni és akár fáklyák fénye mellett kerti v...
2018-08-18 11:36:42
Afrika 10 leglátogatottabb városa
Afrika legnépszerűbb úti céljainak ranglistája, melyet a Mastercard a külföldi látogatók száma és költései alapján állított össze.

Entebbe város Közép-Ugandában. A Viktória-tó egyik félszigetén helyezkedik el. A település kis ideig az Ugandai Protektorátus székhelye volt (a kezdetekkor és a függetlenedés előtt pár évvel), a függetlenedésig 1962-ig. Entebbe otthont ad Ug...
2018-08-13 21:45:25
A Nara Park
... voltak számon tartva, ma már természeti kincsként. A Nara Parkban szinte mindenhol megtalálhatóak. Szelídek és nem riadnak meg az emberektől. "Szarvas kekszet" lehet vásárolni, amivel a látogatók etethetik is őket.

...
2018-08-12 16:52:50
Nara város
... Park


Szelíd szikaszarvasok járkálnak a városban, főleg a Nara Parkban. A helyszínen sika szembeit (szarvas keksz) lehet vásárolni, amivel a látogatók meg tudják etetni a szarvasokat.

Teaház a parkban

...
2018-08-12 15:54:26
Kövér: a Kurultáj a magyar kulturális önrendelkezési igény kinyilvánításának legnépesebb fóruma
... nemzete képviselőinek jelenlétében pénteken nyílt meg az Országház Felsőházi termében. A rendezvény számos programmal és csaknem négyszáz hagyományőrző csoport bemutatkozásával várja a látogatókat vasárnapig Bugacon.
A rokontudatú népek háromnapos közös ünnepén a magyar, hun és türk tudatú nemzetek képviselői gyűlnek össze.
Az első magyarországi Kurultájt tíz évvel ezelő...
2018-08-11 21:25:34
Mintegy ezer kézműves mester vesz részt a pénteken kezdődő Mesterségek Ünnepén
... fesztiválra - fűzte hozzá.
Elmondta: a Mesterségek Ünnepe a magyar kézműves közösség legismertebb találkozóhelye.
Az idei fesztivál kiemelt témája a szövés és a fonás lesz, a látogatók a többi között megismerkedhetnek a kenderfonás fortélyaival, a szövőszéken szövéssel és a rokkán fonással is - tette hozzá.
A fesztiváligazgató arra is kitért, hogy a Családok éve alk...
2018-08-11 13:14:27
Az öröm tízparancsolata
...
5.Könyörtelenül űzd el magadtól a szomorúságot.
6.Kerüld a panaszkodást és a kritikát, mert ennél semmi sem nyomasztóbb.
7.Munkádat örömmel és vidáman végezd.
8.A látogatókat mindig szívesen, jóindulattal fogadd.
9.A szenvedőket vigasztald, magadról feledkezz meg.
10.Ha mindenütt az örömöt terjeszted, biztos lehetsz benne, hogy magad is rátaláls...
2018-08-11 12:33:08
1 2 3 ...................717 ..........1075 1076 ..........1433 1434 
Címkék: Mesterségek Ünnepe, Vasúttörténeti Parkban, Nara Park, Mesterségek Ünnepén, Szent István-napi, Szent István, Ugandai Protektorátus, Nara Parkban, Országház Felsőházi, magyar kulturális, pénteken kezdődő, öröm tízparancsolata, utcákat rótta, újságokban megjelentek, üzletek pedig, államalapító Szent, magyar cukrászszakma, tortával tisztelegjen, legjobbakat szakmai, magyar pékek, önkényuralom alatt, magyar viselet, magyar zene, magyar tánc, idei Mesterségek, látogatók megismerkedhetnek, kenderfonás fortélyaival, szövőszéken való, rokkán fonással, korabeli parasztporta, parkba kilátogatni, külföldi látogatók, függetlenedés előtt, függetlenedésig 1962-ig, látogatók etethetik, helyszínen sika, rendezvény számos, látogatókat vasárnapig, rokontudatú népek, első magyarországi, magyar kézműves, idei fesztivál, fonás lesz, többi között, szövőszéken szövéssel, fesztiváligazgató arra, látogatókat mindig, szenvedőket vigasztald, örömöt terjeszted, leglátogatottabb, bemutatkozásával, szőnyegszövéssel,
© 2013 TVN.HU Kft.