|
|
|
Nagyi pogija:
Hozzávalók: 80 dkg liszt, 6-7 dl langyos tej, 1 evőkanál só, 1 egész élesztő, 2 evőkanál cukor, 1,5 dl étolaj. A belsejébe: 1 margarin, 3 tojássárgája. A kenéshez: 1 tojás, 1 evőkanál tejföl, sajt, szezámmag.
A hozzávalókból négy cipót gyúrok, egyenként vékonyra kinyújtom, a puha margarint a 3 tojássárgájával kikeverem és mind a négy kinyújtott t... |
2010-06-16 18:10:42 |
|
|
|
|
|
|
... almával is... Ki mivel tölti? Kérjük az ötleteket!
Dagasztó tálba készítünk lisztet, teszünk bele sót, 2-3 egész tojást, vaníliacukrot, bő két evőkanál margarint, langyos cukros tejben felfutatott 2 dk élesztőt. Ezt a masszát jól összedolgozzuk mindaddig, míg a tészta hólyagos nem lesz.
Aztán a tetejét meghintjük liszttel és lefedjük a dagas... |
2010-06-16 16:16:15 |
|
|
|
|
|
|
... zselatint az 1 dl vízzel és elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kakaót. Addig melegítjük, míg minden elolvad és egynemű lesz. A tűzről levéve langyosra hűtjük. Ezután keverjük össze a tejporral, végül adjuk hozzá a puffasztott rizst.
Összemelegítjük a vizet, zselatint, cukrot és margarint, majd a kakaóport is hozzákeverjük.Lang... |
2010-06-16 14:01:44 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítjük a krémet. A pudingport, a kétféle cukrot, és a zselatint hideg tejjel csomómentesre elkeverjük. A többi tejjel megfőzzük, mint ahogy a pudingot szoktuk. Tűzről levéve néha kevergetve langyosra hűtjük. Ezután óvatosan bele forgatjuk a habbá vert tojásfehérjéket.
A tepsibe visszahelyezzük az egyik tésztalapot, majd rákenjük a vaníliás krémet. Erre simítjuk a géppel ... |
2010-06-16 13:49:57 |
|
|
|
|
|
|
... zselatin
Recept
Elkészítés:
1 dl vízbe beletesszük az ételízesítőt és a zselatint, majd folytonos keverés mellet forrásig melegítjük. A hozzávalókat apró kockára vágjuk és a langyosra hűlt zselatinnal összekeverjük. Tetszőleges formába öntjük és másnapig a hűtőben dermesztjük.... |
2010-06-16 13:46:31 |
|
|
|
|
|
|
... főtt, áttört burgonya,
3 dkg élesztő,
4 tojássárgája,
10 dkg vaj vagy margarin,
2-2.5 dl tej,
1 kávéskanál só
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük. A vajat és a tojást mély tálban kikeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, a sót, hozzáadjuk a főtt, áttört burgonyát, s végül a megkelt élesztőt. Az egészet favil... |
2010-06-16 12:41:02 |
|
|
|
|
|
|
... 76 éves vagyok.
Védőügyvéd: Elmondaná, kérem, a saját szavaival, mi történt április
elsején éjszaka?
Idős hölgy: Ahogy szoktam, a verandán üldögéltem hintaszékemben a
langyos tavaszi estén, mikor egy fiatalember lopakodott oda és leült mellém.
Védőügyvéd: Ismerte őt?
Idős hölgy: Nem, de barátságosnak tűnt.
Idős hölgy: Elkezdte dörzsölgetni a comb... |
2010-06-16 10:02:17 |
|
|
|
|
|
|
Sáfrányos húsvéti nyuszi
50 g élesztő
4 dl tej (langyos)
kb. 12 dl liszt
150 g vaj vagy margarin (olvasztva)
2-3 teáskanál vaníliás cukor
1 dl cukor
mazsola a díszítéshez (FONTOS! áztasd be a mazsolát forró vízbe, mielőtt díszíted a nyuszikat, mert különben megégnek és keserű lesz!)
egy csomag ½ ... |
2010-06-15 21:44:01 |
|
|
|
|
|
|
... Előmelegített sütőben közepes hőfokon világosra sütjük.
Míg hűl, elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a tejből a pudinggal sűrű krémet főzünk. Amikor langyosra hűl, belekeverjük a margarinos krémet és az aromát. Megtöltjük a tésztát, és kettőt-kettőt összeragasztunk.... |
2010-06-15 21:36:10 |
|
|
|
|
|
|
... hagyjuk, majd lebőrözzük és kicsontozzuk. A csülökhúst kétszer megdaráljuk, és előkészítjük a többi alapanyagot. Egy deci vízben elkeverjük a zselatint, 3-4 percig kevergetve főzzük, majd langyosra hűtjük. A kemény habbá vert tejszínhez hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd a darált sonkával alaposan összekeverjük. A tejszínes húst magas falú formába töltjük, és másnapig hűtőben ... |
2010-06-15 21:33:22 |
|
|
|
|