|
|
|
... teljesen kihűlni. Ezután a lágy vajjal keverjük krémesre. Citromlével ízesítjük. Mehet a hűtőbe legalább 1 órára.
A kimagozott meggyet a cukorral és a citromlével forraljuk fel. A lapzselatint áztassuk vízbe. Miután felforrt a meggy (ha szükséges adjunk hozzá vizet vagy, ha befőttel dolgozunk, akkor a levéből öntsünk hozzá). Tegyük bele a zselatint és addig keverjük, amíg el ... |
2018-11-03 15:19:15 |
|
|
|
|
|
|
... sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)
4 db lapzselatint áztassunk hideg vízbe. A joghurtot a cukorral, a vaníliás cukorral és az olvasztott fehér csokival kavarjuk össze. Verjük kemény habbá a habtejszínt a habfixálóval, majd óvatosan forgassuk ... |
|
2018-07-31 14:22:45 |
|
|
|
|
|
|
... habtejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a keverékhez.
Öntsük a krémet a zselé tetejére, és tegyük hűtőbe minimum 2 órára.
Kávézselé (2)
A kávé zseléhez (2) a lapzselatint tegyük hideg vízbe.
A forró kávét a cukorral és a sűrített tejjel keverjük össze, majd a kicsavart lapzselatint olvasszuk el benne.
Majd óvatosan öntsük a krém tetejére, és te... |
2018-05-03 22:37:11 |
|
|
|
|
|
|
... mandulalisztet a bennük elkevert sütőporral, majd nagy mozdulatokkal belekeverjük a tojásfehérjét, hogy ezzel lazítsuk a tésztát. 180 fokon 30 percig sütjük.
A töltelékhez a lapzselatint vízbe áztatjuk. A tejszínt keményre verjük, majd hozzáadjuk a túró egyik felét. Nagy mozdulatokkal elkeverjük a masszát, hogy habos maradjon. A citromokból kifacsart levet felmelegítj... |
|
2018-04-22 01:19:15 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalókkal gyúrjuk össze, majd simítsuk bele egy 26 cm-es tortaformába. A krémhez a tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval. A lefőtt kávét melegítsük fel és áztassuk bele a lapzselatint. Amíg ázik a zselatin, addig a mascarponét a kétfajta cukorral és a cappuccinóval keverjük ki, majd adjuk hozzá a felvert tejszínt és a zselatint. Verjük kemény habbá a hulalát is.
... |
|
2018-03-27 20:15:45 |
|
|
|
|
|
|
... piskótalapot.
A krémhez a túrót szitán áttörjük. Kikeverjük a barackos joghurttal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a fél citrom levét.
A lapzselatint laponként hideg vízbe tesszük (úgy, hogy azokat ellepje), 5 percig áztatjuk, majd a vízből kiemelve óvatosan kinyomkodjuk.
A 6 dl tejszínből fél dl-t megmelegítünk. Hozzáa... |
2016-08-19 22:48:43 |
|
|
|
|
|
|
... a zöldségeket és a tojást szépen felszeleteljük, elosztjuk a tálkákban. A léből a borsot, hagymákat és a paprikát kidobjuk, a levest a lehető legalaposabb... |
2015-12-23 19:27:52 |
|
|
|
|
|
|
... tepsire a tészából, kb. 6-8 darabot, egymástól legalább 3 cm-re. A tetejére kandírozott narancshéj darabokat szórok, és a sütőben pár perc alatt készre sütöm.
A krémhez a lapzselatint elkészítem, hűlni hagyom. Egy tálban a tejszínt a cukorral kemény habbá verem, majd a mascarpone sajtot is belekeverem, illetve most már mehet bele a málna, a zselatin is.
Az el... |
2015-07-28 21:08:28 |
|
|
|
|
|
|
... óvatosan eltávolítjuk.
A barackot lecsöpögtetjük, apró kockákra vágjuk. A csokoládét nagyobb darabokra törjük. A süteményt elfelezzük. Az egyik tortalap köré sütőkeretet helyezünk. A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A ricottát a citromlével, a cukorral és a vanillincukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint. A tejszínt kem... |
2015-05-14 09:48:01 |
|
|
|
|
|
|
... előmelegítjük a sütőt, és 15-20 perc alatt megsütjük a piskótát (tűpróba!).
A narancslekvárt mikróban 1,5 perc alatt folyósra melegítjük, majd a megsült tésztára kenjük.
A lapzselatint vízben 5 percig áztatjuk.
A krém elkészítéséhez lereszeljük a narancs héját, és kifacsarjuk a levét. Hozzáadjuk a cukrokat, a joghurtot és a habtejszínt, robotgéppel felv... |
2014-08-28 15:43:03 |
|
|
|
|