|
|
|
... és pár szegfűszeget teszek a vizébe,
akkor szedem ki egyesével őket, ha már kezd megrepedni a héjuk, ez kb.35 perc,
a léből lehet italt készíteni, (én nem szoktam),
lecsepegtetem a gyümölcsöket,
botmixerrel alaposan pépesítem,
egy szélesebb lábasban felteszem a pépet főni,
újabb fél citrom levével állandó kevergetés mellett főzöm,
akkor jó, ha ke... |
2021-09-08 07:22:13 |
|
|
|
|
|
|
... konzerv kukorica, vagy kb. 500 g kukorica
25 dkg sonka
25 dkg füstölt parizer
kechup
majonéz
1 nagy doboz tejföl
Elkészítés
A tésztát megfőzőm, lecsepegtetem, majd megvárom, míg kihűl. Közben a kukoricát is lecsepegtetem és átmosom, vagy ha nem konzervet használok, akkor megfőzöm.
A 25 dkg sonkát és a 25 dkg füstölt parizert kock... |
|
2021-03-18 18:19:12 |
|
|
|
|
|
|
...
-2 kefires pohár liszt
-2 tojás -1 sütőpor
-1 üveg meggybefőtt
-kakaópor ízlés szerint
Elkészítés:
A meggyet kimagozom, majd tésztaszűrőben lecsepegtetem,
hogy ne áztassa el a tésztát.
Egy nagy tálban mindent összekeverek, aztán robotgéppel
megdolgozom az egészet, hogy szép csomómentes legyen.
Kakaópor nélkü... |
2019-06-12 19:32:21 |
|
|
|
|
|
|
... meghámozom és kettévágom függőlegesen a tököt, kivájom a közepét a magházzal együtt. Beáztatom a zsemléket hideg vízbe.
Előmelegítem a sütőt.
A fokhagymagranulátumot szűrőben lecsepegtetem, jól kinyomkodom, egy tálba helyezem. Hozzákeverem a vízből kifacsart zsemléket, vagy száraz kenyeret, jó adag fokhagymakrémet, vagy 3 cikk fokhagymát fokhagymanyomóval, az apró darabo... |
|
2018-09-27 14:53:31 |
|
|
|
|
|
|
... meghámozom és kettévágom függőlegesen a tököt, kivájom a közepét a magházzal együtt. Beáztatom a zsemléket hideg vízbe.
Előmelegítem a sütőt.
A fokhagymagranulátumot szűrőben lecsepegtetem, jól kinyomkodom, egy tálba helyezem. Hozzákeverem a vízből kifacsart zsemléket, vagy száraz kenyeret, jó adag fokhagymakrémet, vagy 3 cikk fokhagymát fokhagymanyomóval, az apró darabo... |
|
2018-07-08 05:23:17 |
|
|
|
|
|
|
... negyedelem, kiveszem a magházakat és kis kockákra vágom. A kifúrt karalábéfejeket és a kivájt karalábédarabokat 1 liter lobogó sós vízben 2 percig blansírozom, majd jeges vízben lehűtöm és lecsepegtetem. A dióbelet durvára felvágom és a vajon megpirítom. A radicchiót megtisztítom, leveleit vékony csíkokra felvágom, folyó vízben leöblítem, majd szitán lecsepegtetem és száradni hagy... |
2018-05-03 14:44:13 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsomot meg a zöldborsót, azután fedő alatt puhára párolom. Ha a zöldségek nem engednének elég levet, öntök hozzá keveset a tészta főzőlevéből is. A kifőtt metéltet ... |
2018-02-21 11:14:56 |
|
|
|
|
|
|
... kóser)
zsemlemorzsa (1 ek, amennyi a felesleges folyadékot felszívja)
Az almát a mézzel, cukorral, borral, fehéjjal, szegfűszeggel megpárolom. Nem szabad túl főzni! Szűrőbe teszem, és teljesen lecsepegtetem.
Kenéshez:
1 tojás sárgája
2 ek tej
Elkészítés:
1., A tészta összetevőit a víz kivételével pulzáló üzemmódban összedolgozn... |
2017-12-12 10:50:50 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymaprésen átnyomott fokhagymát is, rendesen átkeverem. A dióbelet egy tálba finomra darálom, utóbbit félreteszem.
Kiveszem a libamájszeleteimet a hűtőből és a tejből, lecsepegtetem, hagyom, száradjon. Megforgatom őket lisztben, majd a fűszeres tojásban és a darált dióbélben. Ismét a tojásba, és végül a zsemlemorzsába mártom, 1-2 percig így sütöm az olajban.
|... |
2017-11-10 23:34:36 |
|
|
|
|
|
|
... kenyér
Elkészítés
Elkészítés: Megmosom a zöldpaprikát, csumáját kivágom, magjától, ereitől megtisztítom. A főző tasakos rizst sós vízben félpuhára főzöm, majd lecsepegtetem. Nagyobb lábasba beleöntöm a paradicsom pürét, vízzel felhígítom, majd felteszem főni.
Eközben a rizst, a darált húst és a tojásokat összekeverem, sózom, borsozom,... |
2017-08-07 22:46:02 |
|
|
|
|