|
|
|
... levet engedett a serpenyőben. Ez azért is hasznos, mert a só vízelvonó képessége által hamarabb elpárolog a folyadék. Pirítsd át a hagymával, majd ha félig megpuhult, tedd hozzá a lecsepegtetett ananász kockákat, szórd meg fehér borssal, és adj hozzá két evőkanál mézet. Kicsit hagyd karamellizálódni! Öntsd fel tejszínnel, végül addig főzd, míg teljesen át nem puhul a csirke. Mivel... |
2008-01-15 21:48:46 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
7 dkg mogyorós csokoládé
Elkészítés:
1. A cukrozott citromhéjat, vagy a kandírozott gyümölcsöt kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett mazsolát, és ráöntünk 1 evőkanál maraschinót.
2. A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Elkeverjük a kukoricakeményítőt evőkanál tejben, majd a maradék tejjel együtt adju... |
2008-01-15 21:08:37 |
|
|
|
|
|
|
... tészta tetején.
6.) Elkészítjük a krémet: A tejszínt kemény habbá verjük, és elkeverjük a nutellával. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A tejet felmelegítjük, és a lecsepegtetett zselatint állandóan kevergetve benne feloldjuk. hagyjuk lehűlni, nehogy összeugrassza a tejszínt, majd óvatosan a nutellás tejszínhabba keverjük. A masszát a barackok tetejére simítjuk, maj... |
2008-01-03 19:32:55 |
|
|
|
|
|
|
... mélyhűtöttet). A sajtot apró kockára vágjuk. A majonézhez hozzáadjuk a fűszereket, a mustárt, és tejföllel simára keverjük. Salátástálba öntjük, hozzátesszük a sajtkockákat és a lecsepegtetett kukoricát, óvatosan összekeverjük, és tálalásig hűtőben tartjuk.
Tálaláskor a malachúst felszeletelve a tálon körberakjuk, a salátát pedig a közepére halmozzuk, esetleg külön edényben k... |
2007-12-30 00:47:40 |
|
|
|
|
|
|
... és a majonézt, sóval, borssal ízesítjük. Egy tálat kibélelünk néhány salátalevéllel, a többi salátát csíkokra vágjuk, s az öntetet összekeverjük vele, tov... |
2007-12-27 00:34:46 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín,
egy vaníliapuding (főzés nélkül készíthető)+hozzá az előírt tejmennyiség,
2 kávéskanál zselatin,
gyümölcsök vegyesen (kivi, narancs, eper, barack, de lehet lecsepegtetett kompót is),
és egy pici aroma a színezéshez
Elkészítés:
Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, egy kicsit megnedvesítjük. Az aromából néhány cseppet egy de... |
2007-12-14 16:27:47 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverünk a keményítővel, majd a maradék meggylevet felforraljuk. Ezután a keményítővel elkevert masszát hozzákeverjük a meggyléhez, és újból felforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet, és kihűtjük. A piskótát kétszer elvágjuk, a kapott három lapot a cseresznyepálinkával vagy meggylével meglocsoljuk.
A tortaformát előkészítjük és beletesszük az első lapot. A t... |
2007-12-10 15:19:48 |
|
|
|
|
|
|
... puhára páro... |
2007-12-02 00:29:13 |
|
|
|
|
|
|
... hűvös helyen hagyd állni. Ekkor verd fel kemény habbá a 2 deci tejszínt, és forgasd bele a masszába. Válaszd ketté a túrós krémet, és az egyik felébe keverd bele a felolvasztott, lecsepegtetett erdei gyümölcsöket.
A torta összeállítása: a piskótát vágd félbe, az egyik lapot kend meg az erdei gyümölcsös túrókrémmel, kend rá a natúr túrókrémet, majd fedd be a piskótalappal. A t... |
2007-11-27 18:26:39 |
|
|
|
|
|
|
... margarin. Forrástól max. 5-percig főzni, állandó keveréssel. Amikor látszik az edény allja keverés közben, levesszük a tűzről, gyors mozdulatokkal belekeverjük az összevágott diót, lecsepegtetett mazsolát, összezúzott kekszet. Az ostyalapot levesszük a konyharuháról és a rapacsos oldalára öntjük a krémet, elsimitjuk, összesodorjuk, hagyjuk kihülni, majd ujnyi vastagságúra szeletel... |
2007-11-02 19:31:50 |
|
|
|
|