Belépés
Őszibarackkrémes mandulatorta
... Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a margarint, habosra kikavarjuk.
3. Ehhez a krémhez keverjük a 2 fél hámozott, magvalt, apróra vágott őszibarackot és a megmosott, majd lecsepegtetett és apróra vágott fodormenta leveleket, valamint a kikapart vaníliavelőt. Jól kikeverjük a krémet.
4. Habzsákkal megtöltjük a tortaforma üregeit, szép egyenletesen, majd a megmaradt...
2010-07-29 14:50:25
Őszibarackkrémes mandulatorta
... Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a margarint, habosra kikavarjuk.
3. Ehhez a krémhez keverjük a 2 fél hámozott, magvalt, apróra vágott őszibarackot és a megmosott, majd lecsepegtetett és apróra vágott fodormenta leveleket, valamint a kikapart vaníliavelőt. Jól kikeverjük a krémet.
4. Habzsákkal megtöltjük a tortaforma üregeit, szép egyenletesen, majd a megmaradt...
2010-07-29 13:16:00
Ribizlis gyümölcs-krémes
... Sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
3. Ha megsült, kiborítjuk, óvatosan lehúzzuk a papírt, megfordítjuk, és rárakjuk a megtisztított, lecsepegtetett ribizlit, és a gyümölcs tetejét megszórjuk 1 cs. vaníliás cukorral.
4. A krémhez 7 dl tejet felteszünk forrni, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a...
2010-07-26 17:14:50
Ribizlis gyümölcs-krémes
... Sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
3. Ha megsült, kiborítjuk, óvatosan lehúzzuk a papírt, megfordítjuk, és rárakjuk a megtisztított, lecsepegtetett ribizlit, és a gyümölcs tetejét megszórjuk 1 cs. vaníliás cukorral.
4. A krémhez 7 dl tejet felteszünk forrni, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a...
2010-07-26 16:09:10
Őszibarack ribizlizselében
... felforraljuk, 5 percig főzzük, míg a gyümölcsök szét nem nyílnak.
A ribizlit és a főzőlevet gézzel bélelt szűrőbe öntjük, majd egy kanál hátoldalával kipréseljük a levét.
A lecsepegtetett, kinyomkodott zselatinlapokat és a fruktózt a ribizlilébe tesszük. Lassan, kevergetve addig melegítjük, míg mindkettő föl nem olvad, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A ...
2010-07-26 09:47:46
A tökéletes bodza
... tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és simára dolgozzuk. A megmosott, megszárított bodzaernyőkről lecsipegetjük az apró virágokat, és az apróra reszelt, lecsepegtetett almával hozzádagasztjuk a tésztához. Egy tálba rakjuk, és lefedve duplájára kelesztjük. Ha megkelt, akkor lisztezett deszkára tesszük és kb. másfél centisre nyújtjuk. Kisebb pogácsaszaggatóv...
2010-07-23 16:45:09
Szaftos, gazdag raguk
...
A hagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Dobd rá a
felkockázott húst, és fedő alatt párold majdnem puhára. Szórd rá a
lecsepegtetett kukoricát, a finomra vágott petrezselymet, a lisztet,
és sózd meg, majd keverd alaposan össze. Párold egészen puhára, és
már tálalhatod is.
...
2010-07-23 16:27:02
Padlizsános vagdalt
... megdinsztelem. Mikor már kissé kihűlt, a darált húshoz adom a vízbe áztatott, majd kicsavart zsemlékkel, a tojásokkal, a zúzott fokhagymával és a többi fűszerrel együtt, végül hozzákeverem a lecsepegtetett padlizsánt is. Kiolajozott és zsemlemorzsával megszórt őzgerincformába töltöm, és a tetejét is megszórom morzsával, sütőtől függően fóliával letakarva kb. 1/2 óráig, majd fólia ...
2010-07-21 12:51:46
Túrógombóc
...
Kell neki 5 perc körülbelül, de nézzünk meg egyet kettévágva,
hogy megfőtt-e.

A zsemlemorzsát ekkor megpirítjuk az olajon szép barnás
színűre és a kiszedett, lecsepegtetett gombócokat
belehempergetjük.

Tejfölt bekeverünk porcukorral - ízlés szerint ki mennyire
édesen szereti és melegítés után leöntheti vele a gombócait.
...
2010-07-17 08:21:07
Gabó kedvence
... kifőzöm, közben a tojásokból lágyabb rántottát készítek, borsozom, paprikázom, és villával jól összetöröm. A sonkát apró kockákra vá...
2010-07-11 17:25:16
1 2 3 ....................67 68 ..........99 100 101 102 ..........133 134 135 
Címkék: tökéletes bodza, krémhez keverjük, kikapart vaníliavelőt, tortaforma üregeit, gyümölcs tetejét, tojásokat szétválasztjuk, sárgájához hozzáadjuk, gyümölcsök szét, főzőlevet gézzel, kanál hátoldalával, ribizlilébe tesszük, apró virágokat, apróra reszelt, tálba rakjuk, hagymát aprítsd, finomra vágott, darált húshoz, vízbe áztatott, zúzott fokhagymával, többi fűszerrel, lecsepegtetett padlizsánt, zsemlemorzsát ekkor, olajon szép, tojásokból lágyabb, sonkát apró, belehempergetjük, őszibarackkrémes, pogácsaszaggatóv, zselatinlapokat, tojássárgájával, hozzádagasztjuk, ribizlizselében, zsemlemorzsával, őzgerincformába, lecsepegtetett, bodzaernyőkről, szétválasztjuk, lecsipegetjük, megtisztított, megdinsztelem, előmelegített, hozzákeverjük, zsemlemorzsát, petrezselymet, hátoldalával, mandulatorta, vaníliavelőt, felforraljuk, megfordítjuk, sütőpapírral, egyenletesen, hozzákeverem, őszibarackot, megszárított, fokhagymával, kinyomkodott, felkockázott, megpirítjuk, gáztepsiben, padlizsános, kiolajozott, porcukorral, kipréseljük,
© 2013 TVN.HU Kft.