|
|
|
... Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a margarint, habosra kikavarjuk.
3. Ehhez a krémhez keverjük a 2 fél hámozott, magvalt, apróra vágott őszibarackot és a megmosott, majd lecsepegtetett és apróra vágott fodormenta leveleket, valamint a kikapart vaníliavelőt. Jól kikeverjük a krémet.
4. Habzsákkal megtöltjük a tortaforma üregeit, szép egyenletesen, majd a megmaradt... |
2010-07-29 14:50:25 |
|
|
|
|
|
|
... Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a margarint, habosra kikavarjuk.
3. Ehhez a krémhez keverjük a 2 fél hámozott, magvalt, apróra vágott őszibarackot és a megmosott, majd lecsepegtetett és apróra vágott fodormenta leveleket, valamint a kikapart vaníliavelőt. Jól kikeverjük a krémet.
4. Habzsákkal megtöltjük a tortaforma üregeit, szép egyenletesen, majd a megmaradt... |
|
2010-07-29 13:16:00 |
|
|
|
|
|
|
... Sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
3. Ha megsült, kiborítjuk, óvatosan lehúzzuk a papírt, megfordítjuk, és rárakjuk a megtisztított, lecsepegtetett ribizlit, és a gyümölcs tetejét megszórjuk 1 cs. vaníliás cukorral.
4. A krémhez 7 dl tejet felteszünk forrni, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a... |
2010-07-26 17:14:50 |
|
|
|
|
|
|
... Sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
3. Ha megsült, kiborítjuk, óvatosan lehúzzuk a papírt, megfordítjuk, és rárakjuk a megtisztított, lecsepegtetett ribizlit, és a gyümölcs tetejét megszórjuk 1 cs. vaníliás cukorral.
4. A krémhez 7 dl tejet felteszünk forrni, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a... |
|
2010-07-26 16:09:10 |
|
|
|
|
|
|
... felforraljuk, 5 percig főzzük, míg a gyümölcsök szét nem nyílnak.
A ribizlit és a főzőlevet gézzel bélelt szűrőbe öntjük, majd egy kanál hátoldalával kipréseljük a levét.
A lecsepegtetett, kinyomkodott zselatinlapokat és a fruktózt a ribizlilébe tesszük. Lassan, kevergetve addig melegítjük, míg mindkettő föl nem olvad, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A ... |
|
2010-07-26 09:47:46 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és simára dolgozzuk. A megmosott, megszárított bodzaernyőkről lecsipegetjük az apró virágokat, és az apróra reszelt, lecsepegtetett almával hozzádagasztjuk a tésztához. Egy tálba rakjuk, és lefedve duplájára kelesztjük. Ha megkelt, akkor lisztezett deszkára tesszük és kb. másfél centisre nyújtjuk. Kisebb pogácsaszaggatóv... |
2010-07-23 16:45:09 |
|
|
|
|
|
|
...
A hagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Dobd rá a
felkockázott húst, és fedő alatt párold majdnem puhára. Szórd rá a
lecsepegtetett kukoricát, a finomra vágott petrezselymet, a lisztet,
és sózd meg, majd keverd alaposan össze. Párold egészen puhára, és
már tálalhatod is.
... |
2010-07-23 16:27:02 |
|
|
|
|
|
|
... megdinsztelem. Mikor már kissé kihűlt, a darált húshoz adom a vízbe áztatott, majd kicsavart zsemlékkel, a tojásokkal, a zúzott fokhagymával és a többi fűszerrel együtt, végül hozzákeverem a lecsepegtetett padlizsánt is. Kiolajozott és zsemlemorzsával megszórt őzgerincformába töltöm, és a tetejét is megszórom morzsával, sütőtől függően fóliával letakarva kb. 1/2 óráig, majd fólia ... |
2010-07-21 12:51:46 |
|
|
|
|
|
|
...
Kell neki 5 perc körülbelül, de nézzünk meg egyet kettévágva,
hogy megfőtt-e.
A zsemlemorzsát ekkor megpirítjuk az olajon szép barnás
színűre és a kiszedett, lecsepegtetett gombócokat
belehempergetjük.
Tejfölt bekeverünk porcukorral - ízlés szerint ki mennyire
édesen szereti és melegítés után leöntheti vele a gombócait.
... |
2010-07-17 08:21:07 |
|
|
|
|
|
|
... kifőzöm, közben a tojásokból lágyabb rántottát készítek, borsozom, paprikázom, és villával jól összetöröm. A sonkát apró kockákra vá... |
2010-07-11 17:25:16 |
|
|
|
|