|
|
|
... puhára pároljuk. Hozzáadjuk a pörcöt, kihűtjük.
A lisztből, sóval, diónyi vajjal, 2 tojással tésztát gyúrunk, jól kisodorjuk. Kisujjnyi csíkokra felvágjuk, sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
A vajat a tojások sárgájával jól kikeverjük, kicsit megsózzuk, belekeverjük a tejfölt, hozzátesszük a kifőtt tésztát és a kihűlt húst.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, ... |
2011-01-15 18:50:22 |
|
|
|
|
|
|
... kakukkfű, bazsalikom keverékkel) elkevert olívaolajba tesszük. (Aki szereti, tárkonyt vagy oreganót is tehet bele.)
2. Sütés előtt a húsokat egy külön tányérra szedjük, a páctól lecsepegtetjük.
3. Majd kevés lisztbe forgatjuk, és lesúlyozva kevés zsiradékon megsütjük őket. (Súlyként használhatunk egy kisebb edényt, amelyikbe vizet öntünk, vagy a család régi faszene... |
2011-01-15 18:22:39 |
|
|
|
|
|
|
... kovász!
2. Elkészítjük a tölteléket: az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, és kisebb kockákra vágjuk. Azonnal citromlébe forgatjuk és lecsepegtetjük. A diót durvára vágjuk és elkeverjük a fahéjjal.
3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 2 cipóra osztjuk. Az egyik cipó legyen eg... |
2011-01-07 12:11:48 |
|
|
|
|
|
|
... Összekeverjük a megmosott és felaprított fűszernövényeket, valamint a meghámozott és összetört fokhagymát. Ezzel a keverékkel kenjük meg a hússzeleteket, majd összehajtjuk őket. A paradicsomot lecsepegtetjük, és nagy darabokra aprítsuk. A vöröshagymát megpucoljuk és felkockázzuk. A megmaradt olajat egy lábosban felforrósítjuk, megdinszteljük benne a hagymát, majd hozzátesszük a pa... |
2010-12-20 21:41:38 |
|
|
|
|
|
|
... kemény.A salátákat szokás szerint megtisztítjuk,több vízben kimossuk,azután mindegyik saláta fejét négy részre vágjuk és forró sós vízben tesszük,melyben 1o-15 percig hagyjuk főni.A vizet lecsepegtetjük róla és egy lábasban forró vajba tesszük,meghintjük egy kevés liszttel,3-4 deci tejfelt öntünk rá,mellyel egyszer felforr és a hús mellé főzeléknek tálaljuk.
Leginkább a páro... |
2010-12-06 09:07:59 |
|
|
|
|
|
|
... chili
elkészítés
1. A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, beleforgatjuk a csirkemellet és hűtőbe tesszük egy órácskára.
2. A húsdarabokat kissé lecsepegtetjük, majd a kockára vágott sütőtökkel felváltva nyársra húzzuk. A maradék páccal beecseteljük a sütőtököt is... |
2010-10-14 17:57:27 |
|
|
|
|
|
|
... lábasban tegyünk fel vizet forrni. A túrókeverékből 32 db gombócot formálunk és főzzuk a forrásban lévő vízben pár percet.
3. Amikor megfőtt, kiszedjuk a vízből, egy picit lecsepegtetjük és megforgatjuk a fahéjas cukorban, kókuszreszelékben.
4. A babapiskótákat megkenjük a lekvárral (Én a padlizsános dzsemmel kentem meg.) A lekvár egyébként arra szolgál, hogy rá tu... |
2010-10-10 17:54:40 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a pezsgős krémhez.
4. Az egyik habtejszínt felverjük habnak és azt is pezsgős krémbe keverjük. Kb. 5 percre a hűtőbe tesszük szilárdulni.
5. A barackokat lecsepegtetjük, a levét félretesszük. 3 fél őszibarackot összetörünk villával és az előzőleg félretett 3 evőkanálnyi feloldott zselatinnal összekeverjük.
6. A kihűlt tortalapot a formában hagyju... |
2010-10-09 20:24:09 |
|
|
|
|
|
|
... húsú paprika 1 szál póréhagyma, 1 nagy sárgarépa 1 kis uborka, 4 dl joghurt, 1 tojássárgája, 1 kk. ecetes torma 1 ek. napraforgómag, só, bors, 1 csokor snidling
A gyöngyhagymát lecsepegtetjük. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és tetszés szerint vékony csíkokra, szeletkékre, kockákra, de mindenképpen falatnyi darabkákra vágjuk, és különkülön tálkákba tesszük.
A jo... |
2010-09-27 06:15:11 |
|
|
|
|