Belépés
Z betűs receptek
... puhára pároljuk. Hozzáadjuk a pörcöt, kihűtjük.
A lisztből, sóval, diónyi vajjal, 2 tojással tésztát gyúrunk, jól kisodorjuk. Kisujjnyi csíkokra felvágjuk, sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
A vajat a tojások sárgájával jól kikeverjük, kicsit megsózzuk, belekeverjük a tejfölt, hozzátesszük a kifőtt tésztát és a kihűlt húst.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, ...
2011-01-15 18:50:22
"Vasalt csirkecombok"
... kakukkfű, bazsalikom keverékkel) elkevert olívaolajba tesszük. (Aki szereti, tárkonyt vagy oreganót is tehet bele.)
2. Sütés előtt a húsokat egy külön tányérra szedjük, a páctól lecsepegtetjük.
3. Majd kevés lisztbe forgatjuk, és lesúlyozva kevés zsiradékon megsütjük őket. (Súlyként használhatunk egy kisebb edényt, amelyikbe vizet öntünk, vagy a család régi faszene...
2011-01-15 18:22:39
almás töltött fánk
... kovász!

2. Elkészítjük a tölteléket: az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, és kisebb kockákra vágjuk. Azonnal citromlébe forgatjuk és lecsepegtetjük. A diót durvára vágjuk és elkeverjük a fahéjjal.
3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 2 cipóra osztjuk. Az egyik cipó legyen eg...
2011-01-07 12:11:48
Újévi menű
... mártáshoz a tejszínt félkemény habbá verjük, kíméletesen a majonézhez adjuk, elkeverjük a brandyvel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítjuk. Az almát és a zellert lecsepegtetjük, a vágott dióval együtt beleforgatjuk a mártásba, lazán összekeverjük, és 1 órára hidegre tesszük. Tálalás előtt a salátát leveleire bontjuk, váltott vízben megmossuk, kicentrifugázzuk, v...
2011-01-01 12:04:16
Töltött pulykatekercsek
... Összekeverjük a megmosott és felaprított fűszernövényeket, valamint a meghámozott és összetört fokhagymát. Ezzel a keverékkel kenjük meg a hússzeleteket, majd összehajtjuk őket. A paradicsomot lecsepegtetjük, és nagy darabokra aprítsuk. A vöröshagymát megpucoljuk és felkockázzuk. A megmaradt olajat egy lábosban felforrósítjuk, megdinszteljük benne a hagymát, majd hozzátesszük a pa...
2010-12-20 21:41:38
x
... kemény.A salátákat szokás szerint megtisztítjuk,több vízben kimossuk,azután mindegyik saláta fejét négy részre vágjuk és forró sós vízben tesszük,melyben 1o-15 percig hagyjuk főni.A vizet lecsepegtetjük róla és egy lábasban forró vajba tesszük,meghintjük egy kevés liszttel,3-4 deci tejfelt öntünk rá,mellyel egyszer felforr és a hús mellé főzeléknek tálaljuk.
Leginkább a páro...
2010-12-06 09:07:59
Sütőtökös csirkenyárs
... chili
elkészítés

1. A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, beleforgatjuk a csirkemellet és hűtőbe tesszük egy órácskára.
2. A húsdarabokat kissé lecsepegtetjük, majd a kockára vágott sütőtökkel felváltva nyársra húzzuk. A maradék páccal beecseteljük a sütőtököt is...
2010-10-14 17:57:27
Túrós falatkák
... lábasban tegyünk fel vizet forrni. A túrókeverékből 32 db gombócot formálunk és főzzuk a forrásban lévő vízben pár percet.
3. Amikor megfőtt, kiszedjuk a vízből, egy picit lecsepegtetjük és megforgatjuk a fahéjas cukorban, kókuszreszelékben.
4. A babapiskótákat megkenjük a lekvárral (Én a padlizsános dzsemmel kentem meg.) A lekvár egyébként arra szolgál, hogy rá tu...
2010-10-10 17:54:40
Őszibarackos pezsgős torta
... hozzáadjuk a pezsgős krémhez.
4. Az egyik habtejszínt felverjük habnak és azt is pezsgős krémbe keverjük. Kb. 5 percre a hűtőbe tesszük szilárdulni.
5. A barackokat lecsepegtetjük, a levét félretesszük. 3 fél őszibarackot összetörünk villával és az előzőleg félretett 3 evőkanálnyi feloldott zselatinnal összekeverjük.
6. A kihűlt tortalapot a formában hagyju...
2010-10-09 20:24:09
Tavaszi salátabár
... húsú paprika 1 szál póréhagyma, 1 nagy sárgarépa 1 kis uborka, 4 dl joghurt, 1 tojássárgája, 1 kk. ecetes torma 1 ek. napraforgómag, só, bors, 1 csokor snidling
A gyöngyhagymát lecsepegtetjük. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és tetszés szerint vékony csíkokra, szeletkékre, kockákra, de mindenképpen falatnyi darabkákra vágjuk, és külön­külön tálkákba tesszük.
A jo...
2010-09-27 06:15:11
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: tojások sárgájával, kifőtt tésztát, kihűlt húst, tojások fehérjét, külön tányérra, páctól lecsepegtetjük, kisebb edényt, család régi, almákat meghámozzuk, diót durvára, megkelt tésztát, egyik cipó, tejszínt félkemény, majonézhez adjuk, zellert lecsepegtetjük, vágott dióval, salátát leveleire, keverékkel kenjük, paradicsomot lecsepegtetjük, vöröshagymát megpucoljuk, megmaradt olajat, lábosban felforrósítjuk, salátákat szokás, vizet lecsepegtetjük, lábasban forró, kevés liszttel, húsdarabokat kissé, kockára vágott, maradék páccal, forrásban lévő, picit lecsepegtetjük, fahéjas cukorban, babapiskótákat megkenjük, padlizsános dzsemmel, lekvár egyébként, pezsgős krémhez, egyik habtejszínt, hűtőbe tesszük, barackokat lecsepegtetjük, levét félretesszük, előzőleg félretett, kihűlt tortalapot, formában hagyju, gyöngyhagymát lecsepegtetjük, zöldségeket megmossuk, kicentrifugázzuk, fűszernövényeket, pulykatekercsek, babapiskótákat, lecsepegtetjük, felforrósítjuk, megdinszteljük, túrókeverékből, napraforgómag,
© 2013 TVN.HU Kft.