|
|
|
... Felforraljuk, és mérsékelt tűzön főzzük 8-10 percig.
Közben a penét forrásban levő sós vízben kifőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük és durvára aprítjuk, majd a darált húsos paradicsomszószba forgatjuk. Kóstolás után megsózzuk, megborsozzuk.
A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, és összeforgatjuk a szósszal. B... |
2018-04-21 11:28:28 |
|
|
|
|
|
|
... védjük, az elpusztult vagy sérült részeket levágjuk. A sima bokrosnál 15-25 t/ha termés várható, az ikernél 20-30 t/ha. Karónál a főszárat meghagyjuk, alul 3-4 mellékhajtással, a többit lecsipkedjük, majd folyamatosan, ahogy erősödik, fent is egyre többet engedünk el 3-4 nóduszig, ott azt is visszacsípjük, legvégül fenn a főszárat is. Így a paprika lenn terem először, ahol még erő... |
|
2014-11-25 13:46:23 |
|
|
|
|
|
|
... olívolaj
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A pestóhoz a fenyőmagokat serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk. A bazsalikomot megmossuk, lecsepegtetjük, leveleit lecsipkedjük. A fokhagymát megpucoljuk. A magot, a bazsalikomot, a fokhagymát és az olívaolajat pürésítjük. A végén a parmezánt belekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
A zöldségeket megtis... |
2014-06-07 16:42:05 |
|
|
|
|
|
|
... (zuzott),
fehérbors,
szerecsendió,
só,
liszt,
20 dkg reszelt sajt,
1 tojássárgája,
350-400g szélesmetélt tészta , vagy csavart tészta
A spenót leveleket lecsipkedjük a szárról és gondosan átválogatva, jó átmossuk.
Lobogó forró vízben pár percig megfőzzük.
Szűrő kanállal kiszedjük, és egy deszkán késsel, kicsit összevagdaljuk!... |
|
2012-04-20 12:03:19 |
|
|
|
|
|
|
... felforrósított egy teáskanál olívaolajon aranybarnára sütjük. A pineamagot zsiradék nélkül aranysárgára pirítjuk, a fetát kis kockára vágjuk. Az oregánót leöblítjük, szárazra rázzuk és lecsipkedjük a levelét. A hideg uborkalevest tányérba merjük és megszórjuk a sült fokhagymával, a fetával és a pineamaggal. A citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük és gerezdekre vágjuk.... |
|
2011-03-20 08:31:04 |
|
|
|
|
|
|
... db mogyoróhagyma, 4 ek. fehér balzsamecet, 4-4 ek. tökmag-és olívaolaj
Elkészítés:
A paprikákat apró kockákra vágjuk. A kakukkfüvet, zöldségzöldet leöblítjük, lerázzuk és lecsipkedjük a levelét. A zselatint megpuhítjuk kinyomkodjuk és forró vízben feloldjuk. A krémsajtot és a kecskesajtot összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint. A paprika, a kakukkfű, zöldségzöld és... |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
... felforrósított egy teáskanál olívaolajon aranybarnára sütjük. A pineamagot zsiradék nélkül aranysárgára pirítjuk, a fetát kis kockára vágjuk. Az oregánót leöblítjük, szárazra rázzuk és lecsipkedjük a levelét. A hideg uborkalevest tányérba merjük és megszórjuk a sült fokhagymával, a fetával és a pineamaggal. A citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük és gerezdekre vágjuk.... |
2011-02-13 09:37:13 |
|
|
|
|
|
|
... az olajjal, a cukorral és a balzsamecettel.Ha megvan, akkor a burgonyát vastag karikákra vágjuk, és sós vízben 8 percig előfőzzük. Közben a paprikát darabokra vágjuk, a bazsalikomot lecsipkedjük a száráról, és durvára vagdossuk. Az előfőzött burgonyát felkarikázzuk. A mozzarellát felszeleteljük, a húst beborítjuk vele, megszórjuk bazsalikommal, összecsavarjuk és burgonya meg papri... |
2011-01-06 16:04:27 |
|
|
|
|
|
|
... percig pároljuk a sütőben. Félidőben egyszer megkeverjük, ha szükséges, kevés forró vizet öntünk alá, és teljesen puhára pároljuk.
4. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, és finomra vágjuk. Kivesszük a rizses húst a sütőből, hozzáadjuk a vajat/margarint és a petrezselymet, lazán összekeverjük, és a sütőedényben tálaljuk.
Készíthetjük bő lével f... |
2010-11-04 09:38:05 |
|
|
|
|