Belépés
Gyümölcsök tartósítása fagyasztással 1.
...

BIRSALMA-BIRSKÖRTE
Először is a gyümölcsöt alaposan mossuk meg, hámozzuk meg, csumázzuk ki és vágjuk gerezdekre. A birsdarabokat tegyük citromos vízbe, 10 pe...
2018-07-30 11:55:02
Burgonyás kocka (krumplis tészta, házi tésztából)
... tálcára szórjuk, majd amikor mindegyikkel készen vagyunk és a víz is forr, beleszórjuk a tésztát, és 2 percig forraljuk.
Ekkor leszűrjük, egy kevés hideg vízzel átöblítjük, lecsurgatjuk, és hozzáadjuk a krumpli s alaphoz. Jól összekeverjük, és tálaljuk.


...
2018-07-12 23:36:38
Zöldborsós rizses hús
... lesütjük.
Hozzá adjuk, még fagyos állapotban a zöldborsót, a frissen vágott petrezselymet és a borsó puhulásig főzzük.
A rizst az előírás szerint megfőzzük, lecsurgatjuk és a zöldborsós raguhoz keverjük. Reszelt füstölt, vagy parmezán sajttal tálaljuk.



...
2018-07-07 23:53:47
9 vendégváró saláta recept!
... petrezselyemgyökeret (fehérrépát), karalábét, tehát egy teljes leveszöldséget (vásárolhatunk hozzá hámozott zöldséget is) apró kockára vágva, sós vízben puhára főzünk, majd sz...
2018-05-19 13:18:27
Bodzavirág köntösben
Bodzavirág köntösben

Ahogy én készítettem:
10-15 db bodzavirág szükséges hozzá, melyen a zöld szárrészt is rajta hagyjuk. Megmossuk, papírtörlőn lecsurgatjuk, leitatjuk a vizet róla.
A köntös: 30 dkg liszt, 4 egész tojás, 1 evőkanál porcukor, 1 db kikapart vaníliarúd,½ l tej, csipet só alapos összedolgozásával készül. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb m...
2018-05-08 07:16:52
gesztenyés és kókuszos finomságok
... bombákat formálunk belőle, kristálycukorba forgatjuk, minyonpapírba rakjuk.

Sajtos ananász (holland csemege)
Egy ananászkonzerv ananászkockáit a léből kiszedjük és szitán lecsurgatjuk. Egy cm vékony trappista sajtból pontosan akkora kockákat vágunk, mint az ananász kockák. A sajtdarabokat egy lapos üvegtálon az ananászdarabok fölé rakjuk és minden darabkát fogvájóv...
2017-12-12 23:34:22
Krumplis pogácsák
... só.

A burgonyát, a tojást, az olvasztott vajat meg a lisztet megsózzuk, és elkeverjük. A tejbe

beletesszük a cukrot meg az élesztőt. A káposztát lobogó vízzel leforrázzuk, lecsurgatjuk,

kifacsarjuk, apróra vágjuk, és kihűtjük. Mindebből kemény tésztát gyúrunk, és meleg helyen

megkelesztjük. A megkelt tésztát liszttel meghintett gyúródesz...
2017-11-22 13:56:40
Variációk sütőtökre
... sütőpapírral bélelés is tökéletesen megfelel, a cél tényleg csak annyi, hogy a tökről lecsurgó méz ne égjen bele a tepsibe). Elhelyezzük a sütőlapon a tök darabkákat, és egyesével lecsurgatjuk őket mézzel. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tökdarabkák megpuhulnak, illetve a méz szépen karamellizálódik.

2. Fahéjas-mézes sütőtök
A sütőtököt megmossuk, félbevá...
2017-11-10 19:33:56
Csirkesaláta
... zöldségeket megpároljuk, kevés sóval vagy ételízesítővel.
3. A megmosott paradicsomot cikkekre, az uborkát 2-3 cm hosszú, vékonyabb hasábokra vágjuk.
4. A húst kivesszük a tejből, lecsurgatjuk, és 3-4 cm hosszú csíkokra szeljük. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon pirítjuk, pici vizet alátéve puhára pároljuk. Ha kész, kihűtjük.
5. Az öntethez a sovány tejföl...
2017-07-11 17:14:34
Eper- és málnaszörp és dzsem elkészítése
... nyári napokon jéggel dúsítva üdítőként.


A málnaszörp készítésénél a megmosott málnát fele annyi súlyú vízzel összetörjük, egy napig hagyjuk állni, majd szűrőruhában lecsurgatjuk a levét. Az érettségtől függően keverjünk bele kg-onként 30-50 dkg cukrot, ha elolvadt forraljuk fel és kevés tartósítószerrel üvegezzük, ,,szárazdunsztoljuk".

...
2017-06-08 18:19:07
1 2 3 ........31 32 .....47 48 .....62 63 64 
Címkék: gyümölcsöt alaposan, birsdarabokat tegyük, kevés hideg, frissen vágott, borsó puhulásig, előírás szerint, zöldborsós raguhoz, teljes leveszöldséget, zöld szárrészt, vizet róla, ananászkonzerv ananászkockáit, léből kiszedjük, ananász kockák, lapos üvegtálon, ananászdarabok fölé, olvasztott vajat, lisztet megsózzuk, káposztát lobogó, megkelt tésztát, tökről lecsurgó, tökdarabkák megpuhulnak, sütőtököt megmossuk, sovány tejföl, málnaszörp készítésénél, megmosott málnát, napig hagyjuk, érettségtől függően, tartósítószerrel, karamellizálódik, kristálycukorba, ananászdarabok, leveszöldséget, ételízesítővel, ananászkockáit, ananászkonzerv, birsdarabokat, összekeverjük, vásárolhatunk, fagyasztással, minyonpapírba, sajtdarabokat, petrezselymet, megkelesztjük, előmelegített, csirkesaláta, mindegyikkel, lecsurgatjuk, sütőpapírral, készítésénél, szűrőruhában, paradicsomot, tartósítása, papírtörlőn, kifacsarjuk, leforrázzuk, érettségtől, elhelyezzük, beleszórjuk, mindmegette, beletesszük, készítettem, összetörjük, tökéletesen,
© 2013 TVN.HU Kft.