|
|
|
... teáskanálnyi mennyiség fogyasztása javasolt étkezés előtt. Hátránya a lekvárnak, hogy nem nagyon lehet egyszerre több gyümölccsel készíteni. Erre egyik kedvező megoldás lehet, ha lefagyasztjuk és összegyűjtjük. Tejtermékekkel együtt nem célszerű fogyasztani!
A kékszőlőből (esetleg Otthelo vagy Kékfrankos) készült lekvár igazi csemege a téli napokon. Ha szeretnéd élve... |
2020-10-19 00:27:15 |
|
|
|
|
|
|
... cukortartalma, ezért jól fagyasztható. Ebből vessünk a házi konzervipar számára. De még így is akkor járunk a legjobban, ha rögtön szedés után nekiülünk és a tévé előtt kihüvelyezzük és rögtön lefagyasztjuk. Még a nagy séfek is szívesebben használnak frissiben fagyasztott mirelitborsót, mint párnapos ,,frisset". Híres fajta a Kelvedon csodája, de persze az ipari igénye... |
|
2019-02-28 13:45:50 |
|
|
|
|
|
|
... tökmagpralinét és botmixerrel átmixeljük. Ezután hozzáadjuk a hántolt ostyát majd spatulával óvatosan elkeverjük. Egy 22cm es tortakarikába kiöntjük és egyenletesen elkenjük. Ezután lefagyasztjuk.
4. Zselatinmassza
- 250 g víz
- 50 g tisztított zselatin 200 bloom
Leírás: A vízhez hozzáadjuk a zselatint, majd felfőzzük annyira, hogy feloldódjon... |
2018-08-26 12:46:58 |
|
|
|
|
|
|
... FEKETE RIBIZLI
Háromféle képen fagyaszthatjuk le.
1. A megmosott ribizlit leszemezzük, összetörjük és átpasszírozzuk.
2. a megmosott és leszemezett ribizlit zacskóban lefagyasztjuk.
3. A megmosott és lecsöpögtetett leszemezés nélkül szárastól fagyasszuk le. A darabokra vágott, száras fürtöket tálcára rakjuk egymás mellé, majd megfagyasztjuk. Ha csontkeményre ... |
|
2018-07-31 22:47:21 |
|
|
|
|
|
|
... tehetjük. (az kicsorgó levét megihatjuk).
MÁRTÁS vagy TURMIX célra a darabokra vágott, kicsumázott almát citromlével és vízzel együtt turmixgépben pépesre törjük, majd zacskóba téve lefagyasztjuk.
KAJSZIBARACK
A kajszibarackot is lehet fagyasztani. A gyümölcsöt megmossuk, elfelezzük, magját kiszedjük, és jól megszárítjuk. Nejlonzacskóban, légmentesen lezárva ... |
|
2018-07-30 11:55:02 |
|
|
|
|
|
|
... trükk.
Figyelem! A kiolvasztott húst soha ne fagyasszuk újra! Ha túl soknak találjuk a kiolvasztott mennyiséget, készítsük el és megfőzve vagy sütve a hűtőben eláll néhány napig. Mert amikor lefagyasztjuk a hús, a baktériumok nem pusztulnak el, csak ,,vegetálnak", ezért nem romlik meg a hús. De a kiolvasztás során a baktériumok elszaporodhatnak a hús felületé... |
2018-07-16 10:14:54 |
|
|
|
|
|
|
... trükk.
Figyelem! A kiolvasztott húst soha ne fagyasszuk újra! Ha túl soknak találjuk a kiolvasztott mennyiséget, készítsük el és megfőzve vagy sütve a hűtőben eláll néhány napig. Mert amikor lefagyasztjuk a hús, a baktériumok nem pusztulnak el, csak ,,vegetálnak", ezért nem romlik meg a hús. De a kiolvasztás során a baktériumok elszaporodhatnak a hús felületé... |
2018-06-16 09:32:32 |
|
|
|
|
|
|
... készítünk, a legegészségesebb részét nem használjuk fel. Ez nem más, mint a héja. 10-szer több vitamint
tartalmaz, mint a húsa.
A citrom felhasználásának legjobb módja ha lefagyasztjuk. A citrom héja erősíti az
immunrendszert, és számos egészségügyi tulajdonsága van, mint, hogy szabályozza
a koleszterin szintet, megakadályozza a rákos megbetegedést, és... |
2018-05-22 08:12:05 |
|
|
|
|
|
|
... készítünk, a legegészségesebb részét nem használjuk fel. Ez nem más, mint a héja. 10-szer több vitamint tartalmaz, mint a húsa.
A citrom felhasználásának legjobb módja ha lefagyasztjuk. A citrom héja erősíti az immunrendszert, és számos egészségügyi tulajdonsága van, mint, hogy szabályozza a koleszterin szintet, megakadályozza a rákos megbetegedést, és a bakteriális fer... |
2018-04-29 00:33:04 |
|
|
|
|
|
|
... alakúra vágott diós tortalapot, a két ostyalapot ráhajtjuk és kész a házikó.
Az ostyalapok alá zsírpapírt teszünk és külön - külön szorosan becsomagolva a házikóka... |
2018-03-22 14:32:18 |
|
|
|
|