Regisztráció  Belépés
Testtélétel
..."Némely teológiai irányzatban népszerű az a gondolkodásmód, hogy a keresztyénség legfontosabb igazsága a testtélétel, vagyis Isten azonosul az emberrel, az Engesztelés pedig már csak egy mellékes történés. A biblikus tanítás szerint viszont a testtélétel oka az, hogy megváltásunkhoz egy Isten-ember halála volt szükséges."

- James M. Boice -...
2017-10-19 16:00:35
Nemzetközi csúcskonferenciát nyert el Budapest az egyik legfontosabb kutatási területen
...
Mint írják, korábban ilyet soha nem rendeztek Magyarországon. "Ez azért is nagyon izgalmas, mert a fúziós kutatások világszerte nagy erőkkel zajlanak, és ezek sikerei oldhatják meg hosszú távon az emberiség energiaproblémáit, tiszta és korlátlan energiatermeléssel" - áll a közleményben.
A több mint 40 magyar kutatót, mérnököt és technikust foglalkoztató Wigner fusion a k...
2017-10-19 15:33:58
Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából kiállítás nyílt az MNG-ben
... életművére ez a függetlenségi, Habsburg-ellenes szemlélet nyomta rá bélyegét.

Mint mondta, Madarász Viktor a bécsi akadémián tanult, de igazán Párizsban teljesedett ki, ahol a legfontosabb nemzeti tematikájú műveit megalkotta. Ismertetése szerint a Magyar Nemzeti Galéria közel 40 festményt és mintegy félszáz grafikai munkát őriz a festőművésztől.
Olivia Voisin, a M...
2017-10-19 14:43:27
Katalán válság - Tajani: Európában senki nem fogja támogatni Katalónia függetlenségét
... idén az Európai Uniónak ítélt a zsűri.
A díjra utalva az EP-elnöke a csütörtök reggel készült interjúban azt is mondta: Brüsszelből üzenik a katalánoknak, hogy az együttműködés a legfontosabb, és van még idejük korábbi véleményük megváltoztatására delelőtt 10 óráig.
Carles Puigdemont katalán elnök nem sokkal 10 óra után nyilvánosságra került levelében viszont azt írta Ma...
2017-10-19 13:42:52
Krónika 2. rész (Czeglédy-ügy, zárszámadás)
... a jogszabályi előírásoknak és az uniós feltételeknek megfelelt; a zárszámadási törvényjavaslat megalapozott, az abban szerepeltetett adatok megbízhatóak.
Az ÁSZ-elemzés egyik legfontosabb következtetéseként hivatkozott arra, hogy a gazdasági válság megszűnését követően a magyar gazdaság növekedési pályára állt és növekedés jellemezte tavaly is. "2016-ban a magyar gazdaság az ...
2017-10-19 12:42:45
Az e-közigazgatás és a paksi atomerőmű bővítése is téma volt a balatonfüredi Infotér konferencián
... szintet közelítő bérekkel csábítsanak Magyarországra egyre több befektetőt.
Felidézte: a Paksi Atomerőmű bővítéséhez szükséges engedélyek közül egyebek mellet megvan már az egyik legfontosabb, a környezetvédelmi engedély és folyamatosan tájékoztatják az érintett 41 települést. Bécsben, ahol a legaktívabbak voltak a bővítés ellenzői, közmeghallgatást tartottak.
Hangsúlyo...
2017-10-19 12:33:09
Magyar labdarúgó-válogatott - László Csaba: előbb új sportigazgató kell
... kikapott a magyar válogatott.
"A következő Eb-re az elvárás a kijutás - hangoztatta -, csakhogy legyen bárki a következő kapitány, nem lesz egyszerű feladata" - vélekedett.
A legfontosabb kérdés szerinte az, hogy ki lesz a sportigazgató.
"Sok dolog maradt hátra, amit tovább kell vinni, be kell fejezni" - mondta, hozzátéve: előbb látni kell, hogy mi az elképzelése a...
2017-10-19 12:32:41
Washington Izrael elismeréséhez és erőszakmentességhez köti a Hamász-Fatah egységkormány elfogadását
... palesztin kormánynak egyértelműen el kell köteleznie magát a közel-keleti kvartett - az Egyesült Államok, Oroszország, az ENSZ és az EU - által támasztott feltételek teljesítése mellett. A legfontosabb kikötések a korábbi izraeli-palesztin megállapodások tiszteletben tartása, az erőszak elutasítása és a terroristák lefegyverzése, Izrael elismerése, valamint a szándék kinyilvánítás...
2017-10-19 11:52:36
ÁSZ: növekedés jellemezte tavaly a magyar gazdaságot
...
Domokos László - a költségvetés végrehajtásának összefüggéseiről szóló - ÁSZ-elemzés egyik legfontosabb következtetéseként hivatkozott arra, hogy a gazdasági válság megszűnését követően a magyar gazdaság növekedési pályára állt és növekedés jellemezte tavaly is. "2016-ban a magyar gazdaság az európai uniós források jelentős visszaesése mellett is képes volt az Európai Unió át...
2017-10-19 11:52:22
Czibere: 2020-ra megszüntetik az utolsó nagy létszámú gyermekvédelmi otthonokat
...
A gyermekvédelmi szakellátás legfontosabb feladata, hogy a 23,5 ezer állami gondozásban élő gyermek valóban életre szóló esélyt kapjon - mondta Czibere Károly egy regionális gyermekvédelmi konferenciát megelőző sajtótájékoztatón. Hozzátette: ennek legfontosabb eszköze a közösségbe ágyazás.
Az elmúlt négy évben sikerült elérni, hogy 12 évnél fiatalabb gyermek ne kerüljön ...
2017-10-19 11:31:45
1 2 3 ............2497 2498 ......3745 3746 ......4993 4994 4995 
Címkék: Madarász Viktor, László Csaba, Washington Izrael, James, Magyar Nemzeti Galéria, Olivia Voisin, Európai Uniónak, Carles Puigdemont, Paksi Atomerőmű, Egyesült Államok, Domokos László, Európai Unió, Czibere Károly, egyik legfontosabb, paksi atomerőmű, balatonfüredi Infotér, magyar gazdaságot, utolsó nagy, keresztyénség legfontosabb, mellékes történés, biblikus tanítás, fúziós kutatások, emberiség energiaproblémáit, több mint, bécsi akadémián, legfontosabb nemzeti, díjra utalva, csütörtök reggel, jogszabályi előírásoknak, uniós feltételeknek, zárszámadási törvényjavaslat, abban szerepeltetett, gazdasági válság, magyar gazdaság, környezetvédelmi engedély, legaktívabbak voltak, bővítés ellenzői, magyar válogatott, következő Eb-re, következő kapitány, legfontosabb kérdés, közel-keleti kvartett, legfontosabb kikötések, korábbi izraeli-palesztin, erőszak elutasítása, terroristák lefegyverzése, szándék kinyilvánítás, költségvetés végrehajtásának, európai uniós, gyermekvédelmi szakellátás, regionális gyermekvédelmi,
© 2013 TVN.HU Kft.