Regisztráció  Belépés
Téli mesék
... velük sem törődött.
Karácsony táján aztán fiatal fenyőket is kivágtak az erdőn, még olyanokat is, amelyek zsengébbek voltak a nyughatatlan fenyőfánál. Ezekről a zsenge fákról - a legszebbeket válogatták ki - nem csapkodták le a gallyakat, úgy rakták szekérre, s a lovak ezeket is elvitték az erdőből.
- Ugyan hová viszik őket? - töprengett a mi fenyőfánk. - Nem nagyobbak n...
2018-01-15 20:30:31
A rendszer berendezkedett, lehet menni választani
... legtermészetesebb dolgaként prezentálják, hogy a jegybankelnök fiának tulajdonában van az ország egyik legolvasottabb portálja, a miniszterelnök vejének tulajdonában pedig az ország egyik legszebb kastélya.

Ilyesmi akkor történik egy rendszerben, ha működtetői tudják, hogy megszilárdult a pozíciójuk.

Ha nemcsak egyszerűen nem számítanak arra, hogy jöhet ...
2018-01-08 21:18:43
A legjobb, legszebb dolgokat...
...
2017-12-24 08:53:33
Dragomán György novellája
... könnyen feladja, bezzeg amikor puskaport kellett csinálni neki, mert fajdkakasra akart orvvadászni a régi mordállyal, akkor nem adta fel, és akkor, amikor pufajkát akart csinálni a nagymama legszebb dunyhájából, és a fürdőkádban festette zöldre és impregnálta hozzá a damasztabroszt, akkor se, és erre nagyapa azt mondta, hogy jó, őtőle megpróbálhatjuk, de aztán nagymama ne őt szidj...
2017-12-18 10:09:15
Szép napot mindenkinek!
... Havasi gyopár és ki tudja felsorolni még, hogy hány meg hányféle virág? És a gazdag ember mindeniket nagyon szerette. Egy nap azonban szomorú dolog történt. Az ember észrevette, hogy egyik legszebb virága, amit nemrég hozatott egy távoli, mesés országból, hervadozni kezdett. Attól a perctől kezdve még több gondot fordított rá, ápolgatta, öntözgette, de a virágon mindez nem segítet...
2017-12-14 09:54:38
Adventi versek
... el a gondot, légy vele boldog,
zengje a szíved a hálát!

Gősi Vali: "FEL NAGY ÖRÖMRE"!

Karácsonyi fohász


A legszebb örömről volna jó üzenni,
de csak álomként jön el ma már,
hiába fordítom ég felé az arcom,
egyre távolibb az a fénysugár.

Mégis megérint, s én szívrepesve áldom,...
2017-12-06 17:00:46
Advent
... és majdnem mindenki a faluban fölvágatta azt a két-háromölnyi, méteresbe vágott, száraz bikkfáját. Eső nem veri, hó oda nem üti, mert már az első hó előtt berakták a fásszínbe.
A legszebb látvány, a legnagyobb gazdagság az mégis a pincében van. Amikor ide belép az ember, azt sem tudja, melyik illatra figyeljen oda. Az biztos, hogy nagyon éhes lesz.
A pincetorkából belép...
2017-12-03 06:39:57
Ha minden ember megállna egy percre és felidézné a legszebb
"Ha minden ember megállna egy percre és felidézné a legszebb dolgokat az életéből, akkor minden ember boldog lenne."

(Julia Roberts)...
2017-12-01 21:53:39
A törődés maga A törődés maga egy érzelem által motivált
... a legborzasztóbb érzések egyike, ha felesleges érezzük a törődésünk, mert az, akivel törődnénk, erre vagy nem tart igényt, vagy nem tud vele mit kezdeni.
Pedig a törődés az egyik legszebb bók a világon, az aggódásunk csak azoké, akik számunkra olyan fontosak, hogy akár magunk elé is helyezzük őket.
Ennek a mai világban egyre kevesebb értéke van. Az a helyzet, hogy egyre ...
2017-11-30 17:05:05
Nincsen semmi különös
... Földanya voltam náluk a megfestett bizonyíték szerint, együtt Heródes világ gazdag zsidóival, kék csillagos népével a sátánnak, genyó háromágú homlokjelével Ilikének, aki többszáz éve a legszebb a világon, így vártak engem.
A vasfüggönyös vas Rákóczi tér rendszerváltást hirdetett, kivitette saját orosz hadseregét, majd az Unióval folytatta a jövő építést, mely szintén sajátja...
2017-11-28 20:28:14
1 2 3 .........................81 82 .............122 123 .............162 163 164 
Címkék: Dragomán György, Gősi Vali, NAGY ÖRÖMRE, Julia Roberts, rendszer berendezkedett, törődés maga, érzelem által, nyughatatlan fenyőfánál, zsenge fákról, legszebbeket válogatták, lovak ezeket, jegybankelnök fiának, ország egyik, miniszterelnök vejének, régi mordállyal, nagymama legszebb, fürdőkádban festette, gazdag ember, ember észrevette, perctől kezdve, virágon mindez, legszebb örömről, faluban fölvágatta, legszebb látvány, legnagyobb gazdagság, pincetorkából belép, legszebb dolgokat, legborzasztóbb érzések, egyik legszebb, aggódásunk csak, megfestett bizonyíték, jövő építést, megpróbálhatjuk, rendszerváltást, legolvasottabb, miniszterelnök, damasztabroszt, berendezkedett, legborzasztóbb, jegybankelnök, homlokjelével, megszilárdult, pincetorkából, tulajdonában, prezentálják, vasfüggönyös, legszebbeket, nyughatatlan, szívrepesve, impregnálta, rendszerben, orvvadászni, fürdőkádban, fajdkakasra, mindenkinek, dunyhájából, töprengett, megfestett, felesleges, válogatták, karácsonyi, észrevette, választani, törődésünk,
© 2013 TVN.HU Kft.