|
|
|
... fokhagyma
» 3 dl víz
» 1 csokor kapor
» 1 g őrölt bors
» 1 g fűszerpaprika
A kaprot felaprítjuk, a fokhagymát apróra vágjuk, az uborkát legyaluljuk, majd megsózzuk. A cukrot, sót és a borecetet a vízzel elkeverjük, majd az uborkát kinyomjuk, beletesszük a lébe, és hozzákeverjük a kaprot és fokhagymát. borssal és paprikával megszórv... |
2011-03-09 07:20:31 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöld felét. Sózzuk, borsozzuk, hűlni hagyjuk, majd a sajtkrémhez keverjük.
A felszeletelt bagettet megpirítjuk a maradék vajon. a salátákat falatnyi darabokra tépjük. Az uborkát legyaluljuk, a megmaradt paradicsomot cikkekre vágjuk. Az ecetet, a mustárt, az olajat, a maradék hagymát és petrezselyemzöldet összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk. A gombafejeket ecset... |
|
2011-03-04 11:52:06 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
2 dl tej
1-2 kanál 10 % ecet
15 dkg füstölt húsos szalonna (minél húsosabb, annál jobb)
1 evőkanál pirospaprika
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, legyaluljuk, majd kevés sóval, bő vízzel és 1 kanál ecettel feltesszük főni. (Az ecettől nem fog szétfőni, ezért kell már most tenni a főzőlébe.) Beletesszük az apróra vágott kaprot is. Kb. 10-15 p... |
2011-03-04 10:14:32 |
|
|
|
|
|
|
... dkg)
* 3 babérlevél
* só
* bors
* 1-2 tk cukor
* néhány csepp citromlé
elkészítés
1. A hagymát apróra vágjuk, a gombát pedig legyaluljuk vagy nagyon vékony szeletekre vágjuk.
2. Az olajban a hagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát.
3. Ekkor történik a fűszerezés is: sózzuk, borsozzuk, me... |
|
2011-02-27 16:46:11 |
|
|
|
|
|
|
A fekete retek gyógyító hatását ősidők óta ismerik. Már az ókori egyiptomiak is nagy becsben tartották. Egyes források szerint a piramist építő rabszolgákat retekkel etették, hogy erőre kapjanak tőle. A népi gyógyászatban a sózott retek nedvét szeplő... |
|
2011-02-23 20:17:56 |
|
|
|
|
|
|
... 50 dkg fejes káposzta
só
köménymag
törött bors
1 kávéskanál reszelt vöröshagyma
cukor
Elkészítés:
A fejes káposztát legyaluljuk vagy vékonyra szeleteljük, besózzuk. A zsírban meg fonnyasztjuk a reszelt vagy apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a kinyomott káposztát, törött borssal, kevés cukorral, köménymaggal í... |
2011-02-03 18:53:02 |
|
|
|
|
|
|
...
Kapros töksaláta
Hozzávalók:
* 2 kg tök
* (bor, alma)ecet
* ízlés szerinti kapor, só, 1 kk porcukor
Elkészítése:
A tököt legyaluljuk és besózzuk, majd fél óráig állni hagyjuk. Cukorral, ecettel és a finomra vágott kaporral ízesítjük. Hűtőben 1-2 óráig állni hagyjuk.
Jó étvágyat....
... |
2011-02-01 00:43:54 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl, 2 vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, só, bors, 2 tojás, 1evőkanál zsemlemorzsa, 1 alma, ecet, cukor,3 dkg vaj, olaj.
Elkészítés: A fehér és vörös káposztát külön- külön legyaluljuk, sós vízzel leforrázzuk. A hagymát feldaraboljuk, egy kevés olajban üvegesre pároljuk az almával, egy csipet cukorral, egy kevés ecettel és sóval. Mély tűzálló tálat kivajazunk, megsz... |
2011-01-31 17:41:36 |
|
|
|
|
|
|
... méz
fél teáskanál garam masala fűszerkeverék
4 evőkanál balzsamecet
5 evőkanál olaj
4 narancs
50 dkg kacsamell (2 db)
Elkészítés: 1. A káposztát legyaluljuk, sós, lobogó vízben 1 percig forrázzuk, leszűrjük, és jeges vízbe tesszük.
2. A kacsamell zsíros felét óvatosan bevagdossuk, megsózzuk. 3 evőkanál olajat serpenyőben felhevítünk, ... |
2011-01-27 14:53:22 |
|
|
|
|
|
|
... 1 evőkanál cukor.
Elkészítése: A tojásokat megfőzzük, majd tojásszeletelőn egyforma
karikákra vágjuk. Félretesszük és hagyjuk kihűlni. A kígyóuborkát
héjastól legyaluljuk, a piros paradicsompaprikát keskeny csíkokra
vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Az ecetet elkeverjük a cukorral és
sóval, megvárjuk, amíg a kristályszemek eltűnnek. A tojás-, hagyma-... |
2011-01-24 10:40:53 |
|
|
|
|