|
|
|
... tejföl, 2 vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, só, bors, 2 tojás, 1evőkanál zsemlemorzsa, 1 alma, ecet, cukor,3 dkg vaj, olaj.
Elkészítés: A fehér és vörös-káposztát külön- külön legyaluljuk, sós vízzel leforrázzuk. A hagymát feldaraboljuk, egy kevés olajban üvegesre pároljuk az almával, egy csipet cukorral, egy kevés ecettel és sóval. Mély tűzálló tálat kivajazunk, megsz... |
2011-01-14 21:02:47 |
|
|
|
|
|
|
...
A káposztát legyaluljuk. 1 rosta gyalult káposztára 1 marék sót adunk. A hordó fenekére 3-4 vas szeget, 1 marék kukoricát teszünk. Most belejön a káposzta, só, kevés babér levél, magyar bors, apróra vágott torma, birs, nyers zöld és vörös paprika. Ezt jól sulkolva rétegenként bele rakjuk, gyengén leszorítjuk, amig a tetején a leve fel nem jön. A hordót főtt tökkel ki kell ... |
2010-12-16 05:38:04 |
|
|
|
|
|
|
...
A répát megmossuk, legyaluljuk, de nem vízbe. A hordó fenekére egy jó marék rántólisztet teszünk. 1 tele szita répára 1 evőkanál sót számítunk a répát sót, kevés babér levelet és magyar borsot rétegenként a hordóba rakjuk, nagyon erősen kézzel belenyomkodjuk, felül ismét 1 marék rántó lisztet teszünk rá, nehéz kővel lenyomtatjuk.
... |
|
2010-12-16 05:37:38 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom, 1 fej vöröshagyma, só, bors, cukor. Elkészítés: A paradicsomot alaposan megmossuk, héjától megfosztjuk, és apró darabokra vágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, a többit legyaluljuk. Beletesszük egy edénybe, és annyi vizet öntünk rá, hogy félig fedje a káposztát. 15 percig 500 W-on főzzük, majd a paradicsomot hozzákeverve még 5 percig 500 W-on főzzük. Félidőben m... |
|
2010-12-13 06:25:19 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya, 50 dkg fehér, édes fejes káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, olaj a sütéshez.
Elkészítés: A káposztát legyaluljuk, vagy nagyon vékony metéltre vágjuk. Megsózzuk, jól összeforgatjuk, és 15 percig hagyjuk állni. Közben egy lábosban 4 evőkanálnyi olajon megfonnyasztjuk a megtisztított és finomra ... |
2010-12-13 06:19:02 |
|
|
|
|
|
|
... bors
Előkészítés: 12 perc
Főzés: 30 perc
Elkészítés:
1. A káposztát megmossuk, megtisztítjuk és negyedeljük, majd finomra vágjuk vagy legyaluljuk, és kuktában kevés vízzel, sóval és köménnyel 10 percig főzzük. Kivesszük, és leszűrjük.
2. Közben a sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A kenyeret és a sajtot szeletekr... |
2010-12-13 06:11:45 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom, 1 fej vöröshagyma, só, bors, cukor. Elkészítés: A paradicsomot alaposan megmossuk, héjától megfosztjuk, és apró darabokra vágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, a többit legyaluljuk. Beletesszük egy edénybe, és annyi vizet öntünk rá, hogy félig fedje a káposztát. 15 percig 500 W-on főzzük, majd a paradicsomot hozzákeverve még 5 percig 500 W-on főzzük. Félidőben m... |
2010-12-13 06:11:01 |
|
|
|
|
|
|
...
¨ Almatöltelék
1 kg savanykás almát meghámozunk, legyaluljuk, és a morzsával meghintett réteslapra terítjük. A te-tejét fahéjas cukorral meghintjük. Mazsolát és ismét morzsát szórunk rá, és összegöngyölve megsütjük. Ha nagyon gazdagon akarjuk készíteni, a felső morzsaréteg helyett diót szórjunk rá.
¨ Dió- vagy máktöltelék
20 dkg darál... |
2010-12-08 05:14:23 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem-zöld, 2 evőkanál vaj, só, bors
Az egész csirkét szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk majd vízzel kiöblített tepsiben, vajon 4o percig sütjük. Közben a salátához legyaluljuk a káposztát, durvára reszeljük a sárgarépát és felkockázzuk a vöröshagymát. A tejfölt simára keverjük a majonézzel majd hozzáadjuk az ecetet, cukrot, sót és borsot. A zöldségeket össze... |
2010-11-27 20:47:28 |
|
|
|
|