|
|
|
... káposztasaláta
Hozzávalók:
50 dkg fejeskáposzta
25 dkg sárgarépa
20 dkg narancs
ecet
só
fehérbors
pici édesítőszer
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és egy órát állni hagyjuk. Kinyomkodjuk, összekeverjük a karikára vágott naranccsal és a lereszelt sárgarépával. Ecetből, kevés vízből salátalevelet készítünk, ízesítjük b... |
2010-09-14 05:54:14 |
|
|
|
|
|
|
Vöröskáposzta-saláta
Hozzávalók:
50 dkg vöröskáposzta
20 dkg zeller
20 dkg alma
2 db tojás
bors
só
citromlé
metélőhagyma
Elkészítés:
A káposztát vékonyra legyaluljuk, besózzuk, majd 20 perces állás után jól kinyomkodjuk. Összekeverjük a főtt, metéltre vágott zellerrel, a felszelt almával és a kockára aprított főtt tojással. ... |
|
2010-09-14 05:51:24 |
|
|
|
|
|
|
... ecetes uborka
10 dkg cékla
5 dkg vöröshagyma
10 dkg savanyú káposzta
1 dl kefir
1 gerezd fokhagyma
só
kapor
bors
Elkészítés:
Az uborkát legyaluljuk, az ecetes uborkát és a főtt céklát apró kockákra vágjuk, a hagymát vékony karikára. Összekeverjük a savanyúkáposzta-lével, majd leöntjük a borssal, zúzott fokhagymával, kaporral ízesít... |
2010-09-14 05:45:01 |
|
|
|
|
|
|
... káposztasaláta
Hozzávalók:
40 dkg fejeskáposzta
20 dkg narancs
20 dkg sárgarépa
só
bors
ecet
pici édesítőszer
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és egy órát állni hagyjuk. Kinyomkodjuk, és összekeverjük a lereszelt sárgarépával, karikára vágott naranccsal. Ecetből, édesítőszerből, sóból, borsból kevés vízzel salátalevet... |
|
2010-09-14 05:43:43 |
|
|
|
|
|
|
... dkg pulykasonka
2 dl joghurt
2 dkg reszelt sajt
1 db tojás
2 dkg margarin
só ételízesítő
köménymag
petrezselyem
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk, és kevés sóval átgyúrjuk. A többi zöldséget felkarikázzuk. A sonkaszeleteket kockára vágjuk. Egy jénait kikenünk margarinnal, belerakjuk a káposzta felét, amit kicsavartunk, rátesszük a töb... |
|
2010-09-13 17:43:56 |
|
|
|
|
|
|
... cukkíni
10 dkg vöröshagyma
2 ek. étolaj
3 gerezd fokhagyma
2 dl kefir
1.5 dkg liszt
só
kapor
ecet
Elkészítés:
A cukkínit kettévágjuk, legyaluljuk, kicsit besózzuk és 20 percig állni hagyjuk. Ezután a szelekre vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk. A kinyomkodott cukkínit hozzáadjuk, és a zúzott fokhagymával saját levében fed... |
2010-09-13 17:41:37 |
|
|
|
|
|
|
... zárjuk. Lehetőleg hűvösben, sötétben tároljuk. Nem egész télre, de 3-4 hónapig elálló savanyúság.
Cukkini sóban
Elkészítése: A cukkinit meghámozzuk, belét kiszedjük, legyaluljuk, és jól besózva, 2 órán át, állni hagyjuk. Aztán kicsavarjuk, és széles szájú üvegbe jól belenyomkodjuk, úgy, hogy az üveg aljára sót, arra 2-3 újnyi tököt, ismét sót, és ismét cukkinit ra... |
2010-09-13 13:34:27 |
|
|
|
|
|
|
Párolt káposzta
Hozzávalók:
1 kg káposzta
2 ek. étolaj
5 dkg vöröshagyma
ecet
só
köménymag
édesítőszer
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és kicsit állni hagyjuk, amíg levet ereszt, ekkor kicsavarjuk. Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, káposztát, köménymagot, és végül az ecetet... |
2010-09-13 05:59:48 |
|
|
|
|
|
|
... mártásnak
A hullott almát is felhasználhatjuk hozzá.
Elkészítése: Az almát megmossuk, meghámozzuk, hibás és férges részeit kivágjuk, és vékony szeletekre vágjuk, vagy káposztagyalun legyaluljuk. 1 kg almához 10 dkg cukrot és fél kk. szalicilt keverünk, üvegekbe rakjuk, lekötjük, és kb. 20 percig gőzöljük. A vízben hagyjuk kihűlni. Egy üvegbe annyi almát tegyünk, amennyi... |
2010-09-10 17:33:39 |
|
|
|
|
|
|
... mártásnak
Elkészítése: A hullott almát is felhasználhatjuk hozzá. Az almát megmossuk, meghámozzuk, hibás és férges részeit kivágjuk, és vékony szeletekre vágjuk, vagy káposztagyalun legyaluljuk. Egy kg almához 10 dkg cukrot és egy fél mokkáskanálnyi szalicilt keverünk, üvegekbe rakjuk, lekötjük, és kb. 20 percig gőzöljük. A vízben hagyjuk kihűlni. Egy üvegbe annyi almát tegyü... |
2010-09-10 17:24:08 |
|
|
|
|