|
|
|
... simára keverjük sóval, porcukorral és őrölt fehérborssal fűszerezzük. Végül belekeverjük az igen finomra vágott vöröshagymát. A spárgatököt meghámozzuk, magjait kivájjuk, húsát durván legyaluljuk, és az elkészített öntetbe alaposan belekeverjük. Finomra vágott kaporral és metélőhagymával gazdagon megszórjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor fejessaláta-levéllel bélelt üvegt... |
2008-05-04 19:16:56 |
|
|
|
|
|
|
... nátrium-benzoikum. Az uborkát megmossuk, le is dörzsöljük, majd langyos vízben fél óráig áztatjuk. Egyetlen homokszemnek sem szabad rajta maradnia. Ismételt mosás után lecsöpögtetjük. Héjastól legyaluljuk, vagy nagyon vékony karikára vágjuk. Hozzákeverjük a megtisztított, lemosott és ugyancsak vékonyra karikázott vöröshagymát és besózzuk. Lefedjük, és másnapig állni hagyjuk. A vis... |
|
2008-04-07 14:05:24 |
|
|
|
|
|
|
... díszítjük.
Káposztás rétes
Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta, 10 dkg zsír, vagy olaj, 3 dkg cukor, só, őrölt bors.
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, besózzuk, egy órán át állni hagyjuk. A zsírban megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a kinyomott káposztát és őrölt feketeborssal fűszerezzük. 20-25 percig pároljuk, utána hűln... |
|
2007-09-14 00:29:59 |
|
|
|
|
|
|
... húsleveskocka,
4 evőkanál liszt,
2 dl tej,
4 dl tejföl
Elkészítés:
1. A tököt megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét. Hozzá... |
|
2007-08-12 19:30:04 |
|
|
|
|
|
|
...
Káposztás rétes
Hozzávalók: 1 kg fejeskáposzta, 10 dkg zsír vagy olaj, 3 dkg cukor, só, őrölt bors, réteslapok.
Elkészítése: A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és egy órán át állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A zsírban megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a káposztát, és őrölt feketeborssal fûszerezzük. 20-25 percig pároljuk, majd ... |
2007-08-03 11:06:23 |
|
|
|
|
|
|
... felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Felöntjük 8 dl vízzel, a kakukkfűvel, sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük, és fedő alatt puhára főzzük.
2. Eközben a többi zöldséget uborkagyalun legyaluljuk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. Az olajból kiemelt zöldségszirmokat papírszalvétán vagy konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.
3. Amikor a zöldségek megpuhultak a leves... |
2007-05-13 01:08:18 |
|
|
|
|
|
|
... pudingpor, 50 dkg szögletes formájú háztartási keksz, 3-4 evőkanál kakaópor, 4 evőkanál porcukor, 5 dkg vaj
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és nagy lyukú reszelőn legyaluljuk. Lábasba töltjük, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ... |
2007-04-08 09:34:10 |
|
|
|
|
|
|
... konyharuhával felitatjuk a vizet. Néhány szép levéllel kibélelünk egy mély üvegtálat, a többit ujjnyi vastag csíkokra metéljük, és a tál aljára szórjuk. A kígyóuborkát és a retket vékonyan legyaluljuk, a hagymát (egy keveset a zöld szárából is!) felkarikázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. Kisebb kupacokban a vágott salátalevelek tetejére rendezzük úgy, hogy a színek szépen il... |
2007-03-11 00:34:23 |
|
|
|
|
|
|
... bazsalikomlevél
2 evőkanál olaj
2 evőkanál citromlé
1 dl víz
Előkészítés: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát felkockázzuk, az uborkát legyaluljuk, a gombát felszeleteljük, a salátát metéltre, a petrezselymet és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk.
Elkészítés: A zöldféléket egy nagy tálban összekeverjük, megsózva 3... |
2007-02-19 10:49:55 |
|
|
|
|