Belépés
Spárgatök túróval joghurt-fürd
... simára keverjük sóval, porcukorral és őrölt fehérborssal fűszerezzük. Végül belekeverjük az igen finomra vágott vöröshagymát. A spárgatököt meghámozzuk, magjait kivájjuk, húsát durván legyaluljuk, és az elkészített öntetbe alaposan belekeverjük. Finomra vágott kaporral és metélőhagymával gazdagon megszórjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor fejessaláta-levéllel bélelt üvegt...
2008-05-04 19:16:56
Praktikák
... nátrium-benzoikum. Az uborkát megmossuk, le is dörzsöljük, majd langyos vízben fél óráig áztatjuk. Egyetlen homokszemnek sem szabad rajta maradnia. Ismételt mosás után lecsöpögtetjük. Héjastól legyaluljuk, vagy nagyon vékony karikára vágjuk. Hozzákeverjük a megtisztított, lemosott és ugyancsak vékonyra karikázott vöröshagymát és besózzuk. Lefedjük, és másnapig állni hagyjuk. A vis...
2008-04-07 14:05:24
Reform lencsesaláta
... megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük. A hagymát meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, meghintjük sóval. A retket és a sárgarépát megtisztítjuk, mindkettőt uborkagyalun legyaluljuk, meglocsoljuk 1 evőkanál citromlével, 15 percig pihentetjük.
Elkészítés: Simára keverünk 2 evőkanál citromlét a mustárral, kevés sóval, ízlés szerint frissen őrölt borssal, szinte...
2007-12-30 14:37:42
Káposzta sokféleképpen
... díszítjük.

Káposztás rétes

Hozzávalók:

1 kg fejes káposzta, 10 dkg zsír, vagy olaj, 3 dkg cukor, só, őrölt bors.

Elkészítése:

A káposztát legyaluljuk, besózzuk, egy órán át állni hagyjuk. A zsírban megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a kinyomott káposztát és őrölt feketeborssal fűszerezzük. 20-25 percig pároljuk, utána hűln...
2007-09-14 00:29:59
Tökfőzelék
... húsleveskocka,
4 evőkanál liszt,
2 dl tej,
4 dl tejföl

Elkészítés:

1. A tököt megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk.

2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét. Hozzá...
2007-08-12 19:30:04
Sütik Anna figyelj!!!!!!!!!!!!
...



Káposztás rétes
Hozzávalók: 1 kg fejeskáposzta, 10 dkg zsír vagy olaj, 3 dkg cukor, só, őrölt bors, réteslapok.

Elkészítése: A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és egy órán át állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A zsírban megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a káposztát, és őrölt feketeborssal fûszerezzük. 20-25 percig pároljuk, majd ...
2007-08-03 11:06:23
Krémleves zöldségszirmokkal
... felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Felöntjük 8 dl vízzel, a kakukkfűvel, sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük, és fedő alatt puhára főzzük.
2. Eközben a többi zöldséget uborkagyalun legyaluljuk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. Az olajból kiemelt zöldségszirmokat papírszalvétán vagy konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.
3. Amikor a zöldségek megpuhultak a leves...
2007-05-13 01:08:18
Recept
... pudingpor, 50 dkg szögletes formájú háztartási keksz, 3-4 evőkanál kakaópor, 4 evőkanál porcukor, 5 dkg vaj
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és nagy lyukú reszelőn legyaluljuk. Lábasba töltjük, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ...
2007-04-08 09:34:10
Tavaszi vitaminbomba
... konyharuhával felitatjuk a vizet. Néhány szép levéllel kibélelünk egy mély üvegtálat, a többit ujjnyi vastag csíkokra metéljük, és a tál aljára szórjuk. A kígyóuborkát és a retket vékonyan legyaluljuk, a hagymát (egy keveset a zöld szárából is!) felkarikázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. Kisebb kupacokban a vágott salátalevelek tetejére rendezzük úgy, hogy a színek szépen il...
2007-03-11 00:34:23
Cukorbetegség
... bazsalikomlevél
2 evőkanál olaj
2 evőkanál citromlé
1 dl víz
Előkészítés: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot és a zöldpaprikát felkockázzuk, az uborkát legyaluljuk, a gombát felszeleteljük, a salátát metéltre, a petrezselymet és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk.
Elkészítés: A zöldféléket egy nagy tálban összekeverjük, megsózva 3...
2007-02-19 10:49:55
1 2 3 .....17 18 ...26 27 ..34 35 36 
Címkék: Sütik Anna, igen finomra, spárgatököt meghámozzuk, elkészített öntetbe, uborkát megmossuk, hagymát meghámozzuk, sárgarépát megtisztítjuk, káposztát legyaluljuk, zsírban megpirítjuk, kinyomott káposztát, tököt megmossuk, hagymát megtisztítjuk, kaprot leöblítjük, olajat felforrósítjuk, kapor felét, többi zöldséget, olajból kiemelt, zöldségek megpuhultak, almát meghámozzuk, cukorral ízesítjük, almához öntjük, mély üvegtálat, többit ujjnyi, retket vékonyan, zöld szárából, paradicsomot gerezdekre, vágott salátalevelek, színek szépen, zöldségeket megmossuk, zöldpaprikát felkockázzuk, uborkát legyaluljuk, gombát felszeleteljük, salátát metéltre, nagy tálban, zöldségszirmokat, megfonnyasztjuk, metélőhagymával, bazsalikomlevél, lecsöpögtetjük, felforrósított, papírszalvétán, felszeleteljük, összevagdaljuk, felforrósítjuk, hűtőszekrénybe, lecsepegtetjük, hozzákeverjük, megtisztított, salátalevelek, cukorbetegség, megtisztítjuk, feketeborssal, petrezselymet, felkarikázzuk, sokféleképpen, összekeverjük, húsleveskocka,
© 2013 TVN.HU Kft.