Belépés
Kacsaleves csomboros húsgombóccal
... só
fehér bors
petrezselyemzöld
csigatészta


Elkészítés

A húst megmossuk, és hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk. A répát, a gyökeret kisebb hasábokra, a zellert és a karalábét négybe vágjuk majd a leveshez adjuk a többi zöldséggel együtt. Fűszerezzük és fedő alatt, kis lángon kb 2-2,5 óra alatt megfőz...
2018-07-28 02:34:46
Tárkonyos vadraguleves II.
... só
pirított zsemlekocka



Elkészítés: A hártyáitól megtisztított húst és a csontos részeket leforrázzuk, majd felteszük főni. Az első forrás után lehabozzuk.

Ha tiszta a húslé, hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket, a kockára vágott burgonyát, a tárkonyt. Ha puhára főtt minden, liszttel, tejföllel habarást készítün...
2018-07-17 23:44:43
Eper-dzsem tartósító nélkül
... felforraljuk (5 dl eperlevet üvegbe szörpnek kimertem, hogy kicsit sűrűbb legyen), és a forrástól számított 20 percig közepes hőfokon (jól rotyogjon) főzzük - keverjük, közben többször lehabozzuk.

Előre kimosott - legkönnyebb mosogatógépben magas hőfokon - és kiszárított üvegekbe majdnem színültig töltjük, a fémtetőt erősen rácsavarjuk, 5 percre fejtetőre állítjuk, maj...
2018-05-09 14:11:01
Kacsanyakleves
... Tettem bele pár darab zúzát és szívet is.

A zöldségeket megtisztítjuk.

A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát és szíveket hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt, lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, sót, borsot, a hagymákat /a vöröshagymát csak megmossuk, de héjasan hagyjuk/, ételízesítőt és kis lángon legalább 1 órát főzzük. Beletesszük a ...
2017-12-01 22:18:58
Csorbaleves
... liszt
2 dl tejföl
2 evőkanál lestyánecet
só.

Elkészítés:
A sonkát két darabra vágjuk, és körülbelül 3 liter hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a tetejét lehabozzuk. Amikor a sonka megpuhult, kivesszük a levéből, és kockákra vágjuk,félre tesszük.Ezután a kockára vágott sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller kerül a főző vízbe a tárkonnyal egy...
2017-07-13 16:35:31
Húsleves csontos lábszárból
... lábszárhúst feldaraboljuk (vagy eleve darabolva vesszük), és a csontnál besózzuk, hogy a velő benne maradjon főzés közben is.
A húst 4 liter vízben feltesszük főni, forrás után lehabozzuk, és beletesszük az összes zöldséget megtisztítva és felaprítva. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk sáfránnyal.
Takarék lángon (kerámialapon 1-es fokozaton) lefedve 3 ...
2017-07-08 23:24:42
Tárkonyos nyúlleves
... rozsliszt
1 ek olaj
1 tk vaj


Elkészítés

A húst megmossuk, feldaraboljuk, majd hideg vízben feltesszük főni, majd amikor felforrt, lehabozzuk. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az egész hagymát, az ételízesítőt, a paradicsomot és a gombát, majd kis lángon főzzük.
Egy serpenyőben az olajon és a vajon megdinszteljük a felkoc...
2017-05-05 23:12:45
Kacsaleves csomboros húsgombóccal
... só
fehér bors
petrezselyemzöld
csigatészta


Elkészítés

A húst megmossuk, és hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk. A répát, a gyökeret kisebb hasábokra, a zellert és a karalábét négybe vágjuk majd a leveshez adjuk a többi zöldséggel együtt. Fűszerezzük és fedő alatt, kis lángon kb 2-2,5 óra alatt megfőz...
2016-06-18 22:37:48
Eperdzsem tartósítószer nélkül
... felforraljuk (5 dl eperlevet üvegbe szörpnek kimertem, hogy kicsit sűrűbb legyen), és a forrástól számított 20 percig közepes hőfokon (jól rotyogjon) főzzük - keverjük, közben többször lehabozzuk.

Előre kimosott - legkönnyebb mosogatógépben magas hőfokon - és kiszárított üvegekbe majdnem színültig töltjük, a fémtetőt erősen rácsavarjuk, 5 percre fejtetőre állítjuk, ...
2016-05-21 21:41:41
Nyírségi gombócleves borjúhússal
... burgonyagombóchoz:
2-3 szem burgonya
1 tojás sárgája

Elkészítés

Elkészítés: A borjúhúst kis kockákra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, és ha felforrt, lehabozzuk. Ízesítjük sóval, fűszerzacskóban egy egész vöröshagymát és egész feketeborsot teszünk a levesbe.

Közben a burgonyagombóchoz 2-3 szem burgonyát meghámozunk, s...
2016-04-15 20:56:56
1 2 3 6 7 10 11 12 13 14 
Címkék: húst megmossuk, gyökeret kisebb, karalábét négybe, leveshez adjuk, többi zöldséggel, hártyáitól megtisztított, csontos részeket, első forrás, kockára vágott, forrástól számított, fémtetőt erősen, zöldségeket megtisztítjuk, pecsenyekacsa nyakakat, vöröshagymát csak, tetejét lehabozzuk, sonka megpuhult, főző vízbe, csontnál besózzuk, velő benne, összes zöldséget, egész hagymát, vajon megdinszteljük, egész vöröshagymát, petrezselyemzöld, fűszerzacskóban, mosogatógépben, kacsanyakleves, megdinszteljük, feldaraboljuk, tartósítószer, megtisztítjuk, megtisztított, pecsenyekacsa, vadraguleves, kerámialapon, felforraljuk, vöröshagymát, paradicsomot, ételízesítőt, húsgombóccal, feketeborsot, megtisztítva, megborsozzuk, leforrázzuk, lestyánecet, legkönnyebb, kiszárított, fűszerezzük, csorbaleves, zsemlekocka, zöldségeket, beletesszük, rácsavarjuk, serpenyőben, lábszárhúst, csigatészta, felaprított, borjúhússal, gombócleves, meghámozunk, feltesszük, kacsaleves, lehabozzuk, sáfránnyal, lábszárból, felaprítva, zöldséggel, megszórjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.