|
|
|
... só
fehér bors
petrezselyemzöld
csigatészta
Elkészítés
A húst megmossuk, és hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk. A répát, a gyökeret kisebb hasábokra, a zellert és a karalábét négybe vágjuk majd a leveshez adjuk a többi zöldséggel együtt. Fűszerezzük és fedő alatt, kis lángon kb 2-2,5 óra alatt megfőz... |
2018-07-28 02:34:46 |
|
|
|
|
|
|
... só
pirított zsemlekocka
Elkészítés: A hártyáitól megtisztított húst és a csontos részeket leforrázzuk, majd felteszük főni. Az első forrás után lehabozzuk.
Ha tiszta a húslé, hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket, a kockára vágott burgonyát, a tárkonyt. Ha puhára főtt minden, liszttel, tejföllel habarást készítün... |
|
2018-07-17 23:44:43 |
|
|
|
|
|
|
... felforraljuk (5 dl eperlevet üvegbe szörpnek kimertem, hogy kicsit sűrűbb legyen), és a forrástól számított 20 percig közepes hőfokon (jól rotyogjon) főzzük - keverjük, közben többször lehabozzuk.
Előre kimosott - legkönnyebb mosogatógépben magas hőfokon - és kiszárított üvegekbe majdnem színültig töltjük, a fémtetőt erősen rácsavarjuk, 5 percre fejtetőre állítjuk, maj... |
2018-05-09 14:11:01 |
|
|
|
|
|
|
... Tettem bele pár darab zúzát és szívet is.
A zöldségeket megtisztítjuk.
A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát és szíveket hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt, lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, sót, borsot, a hagymákat /a vöröshagymát csak megmossuk, de héjasan hagyjuk/, ételízesítőt és kis lángon legalább 1 órát főzzük. Beletesszük a ... |
|
2017-12-01 22:18:58 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
2 dl tejföl
2 evőkanál lestyánecet
só.
Elkészítés:
A sonkát két darabra vágjuk, és körülbelül 3 liter hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a tetejét lehabozzuk. Amikor a sonka megpuhult, kivesszük a levéből, és kockákra vágjuk,félre tesszük.Ezután a kockára vágott sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller kerül a főző vízbe a tárkonnyal egy... |
|
2017-07-13 16:35:31 |
|
|
|
|
|
|
... lábszárhúst feldaraboljuk (vagy eleve darabolva vesszük), és a csontnál besózzuk, hogy a velő benne maradjon főzés közben is.
A húst 4 liter vízben feltesszük főni, forrás után lehabozzuk, és beletesszük az összes zöldséget megtisztítva és felaprítva. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk sáfránnyal.
Takarék lángon (kerámialapon 1-es fokozaton) lefedve 3 ... |
2017-07-08 23:24:42 |
|
|
|
|
|
|
... rozsliszt
1 ek olaj
1 tk vaj
Elkészítés
A húst megmossuk, feldaraboljuk, majd hideg vízben feltesszük főni, majd amikor felforrt, lehabozzuk. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az egész hagymát, az ételízesítőt, a paradicsomot és a gombát, majd kis lángon főzzük.
Egy serpenyőben az olajon és a vajon megdinszteljük a felkoc... |
2017-05-05 23:12:45 |
|
|
|
|
|
|
... só
fehér bors
petrezselyemzöld
csigatészta
Elkészítés
A húst megmossuk, és hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk. A répát, a gyökeret kisebb hasábokra, a zellert és a karalábét négybe vágjuk majd a leveshez adjuk a többi zöldséggel együtt. Fűszerezzük és fedő alatt, kis lángon kb 2-2,5 óra alatt megfőz... |
2016-06-18 22:37:48 |
|
|
|
|
|
|
... felforraljuk (5 dl eperlevet üvegbe szörpnek kimertem, hogy kicsit sűrűbb legyen), és a forrástól számított 20 percig közepes hőfokon (jól rotyogjon) főzzük - keverjük, közben többször lehabozzuk.
Előre kimosott - legkönnyebb mosogatógépben magas hőfokon - és kiszárított üvegekbe majdnem színültig töltjük, a fémtetőt erősen rácsavarjuk, 5 percre fejtetőre állítjuk, ... |
2016-05-21 21:41:41 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyagombóchoz:
2-3 szem burgonya
1 tojás sárgája
Elkészítés
Elkészítés: A borjúhúst kis kockákra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, és ha felforrt, lehabozzuk. Ízesítjük sóval, fűszerzacskóban egy egész vöröshagymát és egész feketeborsot teszünk a levesbe.
Közben a burgonyagombóchoz 2-3 szem burgonyát meghámozunk, s... |
2016-04-15 20:56:56 |
|
|
|
|