|
|
|
... cukor,mazsola,reszelt citrom hèj.
6-7 szem nagyobb alma le reszelve,levét kicsavarva,cukorral fahéjjal ízesítve.
Az összegyúrt tèsztát 4felé osztjuk.
Az első lapot megkenjük szilva lekvárral.erre kerül a mák töltelék.
Màsodik lapra ismét szilva lekvàr,erre jön a dió.
A harmadik lapra kerül az alma.
A negyedik lappal befedjük.
... |
2017-12-12 10:50:50 |
|
|
|
|
|
|
... kiszaggatjuk. Körülbelül 50 db süti alsó-felső jön ki ebből az adagból, ami egy fém sütisdoboznyi.
3. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
4. Miután kihűlt, házi vagy boli lekvárral megkenjük és összetapasztunk egy-egy linzert. Meghhinthetjük porcukorral a végén.
5. Másnapra már puha is lesz, de legalábbis kell körülbelül 6 óra, hogy meg puhuljon.
... |
|
2010-10-01 20:43:11 |
|
|
|
|
|
|
... sütőporos liszttel elmorzsoljuk, és hozzágyúrjuk a többi alapanyagot.
2. Kettőbe szedjük, és kinyújtjuk két ugyanakkora méretű darabbá.
3. A tepsibe tesszük az egyik tésztát, és megkenjük a diótöltelékkel.
4. Utána ízlés szerint lekvárral megkenjük, és rátesszük a másik tésztalapot.
5. A széleket összenyomkodjuk, és villával megszurkáljuk a tetejét,... |
2010-09-19 21:14:31 |
|
|
|
|
|
|
... sütőporos liszttel elmorzsoljuk, és hozzágyúrjuk a többi alapanyagot.
2. Kettőbe szedjük, és kinyújtjuk két ugyanakkora méretű darabbá.
3. A tepsibe tesszük az egyik tésztát, és megkenjük a diótöltelékkel.
4. Utána ízlés szerint lekvárral megkenjük, és rátesszük a másik tésztalapot.
5. A széleket összenyomkodjuk, és villával megszurkáljuk a tetejét,... |
|
2010-07-23 21:43:47 |
|
|
|
|