Belépés
Újbóli munkába állásra szólítja volt kollégáit a lengyel legfelsőbb bíróság menesztett elnöke
...
Az Európai Bíróság pénteken egy ideiglenes óvintézkedésről adott ki közleményt, miszerint fel kellene függeszteni a lengyel legfelsőbb bíróságról szóló törvénynek a bírák nyugdíjkorhatárára vonatkozó előírásait.
Gersdorf, aki máig nem ismerte el, hogy az új előírások alapján júliusban nyugállományba került volna, hétfőn hivatalos levelet intézett a többi nyugdíjazott bír...
2018-10-22 14:42:47
Jánossomorjai beszédek 2017
... árulás döbbenete, a megtorlás rettenete minden magyar családot érintett.
Mi történt 1956-ban Közép-Európában?
A masszív szovjet elnyomás, megalázó kommunista terror ellen először a lengyel munkások emelték fel szavukat. A poznani megmozdulást vérbe fojtották, de a kemény moszkovita pártirányítást a finomabban taktikázó Gomulka vette át. A lengyel példa nálunk is követésr...
2018-10-15 07:07:39
Történelemformáló személyiség
... elnöke.
.......
A rendezvény védnökei Marek Jędraszewski krakkói érsek, Kövér László országgyűlési elnök és Marek Kuchciński, a lengyel parlament marsallja (alsóházi elnöke) voltak.
A Pápa a vasfüggönyön túlról című, Krakkóban kezdődő emlékező rendezvénysorozat harmadik napját Budapestre...
2018-10-13 14:53:35
V4-államfők: jó projekt az EU, de még dolgozni kell tökéletesítésén
... Általános a vélemény, hogy a viták kiéleződése kedvezőtlen hatással lehetne a visegrádiak gazdaságára is - értesült az MTI diplomáciai forrásokból.
Áder János magyar, Andrzej Duda lengyel és Milos Zeman cseh köztársasági elnök Andrej Kiska szlovák államfő meghívására érkezett a megbeszélésre Szlovákiába, amely július elseje óta tölti be a V4 soros elnökségét.
A négy álla...
2018-10-11 15:55:39
Kétnapos tanácskozást tartanak a V4 államfői Szlovákiában
...

Áder János magyar, Andrzej Duda lengyel és Milos Zeman cseh köztársasági elnök Andrej Kiska szlovák államfő meghívására érkezett a megbeszélésre Szlovákiába, amely július elseje óta tölti be a V4 soros elnökségét.

A négy államfő csütörtökön és pénteken három megbeszélést folytat, a programot közös sajtótájékoztató zárja.

A visegrádi négyek államfői...
2018-10-11 13:32:02
Lengyel-magyar konferencia kezdődött Krakkóban II. János Pál megválasztásának 40. évfordulója alkalmából
... túlról című konferencián megvitatják Szent II. János Pál pápaságának hatását a szovjet blokk országaira és egyházaira. A rendezvény felett Kövér László országgyűlési elnök, Marek Kuchcinski lengyel alsóházi elnök, valamint Marek Jedraszewski krakkói érsek vállalt tiszteletbeli védnökséget.
Az ünnepi megnyitón felolvasták Andrzej Duda üdvözlő levelét, amelyben az államfő felid...
2018-10-09 14:01:26
Női röplabda Extraliga - Reális cél az éremszerzés a Vasasnak
... szerettük volna, de látva az új igazolásainkat, szerintem kellemes meglepetésekre számíthatnak a szurkolóink az előttünk álló idényben" - mondta az elnök.
Jakub Gluszak, a csapat kétszeres lengyel bajnok, mindössze 32 éves vezetőedzője a nyolchetes felkészülési időszakról megjegyezte: a lányok keményen dolgoztak, elvégezték azt a munkát, amit elvárt tőlük, így magabiztosan vá...
2018-10-02 11:02:31
Rangos díjat kapott Lengyelországban a lengyel-magyar együttműködés patrónusa, Waclaw Felczak
... szemtanúit, a témát kutató történészeket is felvonultató, Megtörhetetlenek-Rendíthetetlenek-Ki átkozottak elnevezésű filmfesztivált idén 10. alkalommal rendezik Gdyniában. Az Andrzej Duda lengyel elnök tiszteletbeli védnökségévél tartott idei szemle mottója "Közép-Európa - győzelem a két totalitarizmus felett".
A fesztivál résztvevőit Orbán Viktor miniszterelnök levélben üdvö...
2018-09-29 18:22:37
Soltész Miklós: boldog Jerzy Popieluszko ma is a hitben való kitartás példája
...
A varsói Kosztka Szent Szaniszló-templomban a Piotr Jarecki varsói segédpüspök által bemutatott lengyel-magyar szentmisét követő emléktábla-avatáson a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte: a Szolidaritás papja, boldog Jerzy Popieluszko a fenyegetések ellenére kiállt a rászorulókért, hazájáért, nemzetéért, majd vállalta a mártír...
2018-09-28 20:24:04
Lengyel kormány: az igazságügyi reform ügyében Varsó kész megvédeni álláspontját az uniós bíróság előtt
...
Az EB hétfőn közölte: a luxembourgi székhelyű uniós törvényszék elé utalják a legfelsőbb bíróságra vonatkozó lengyel törvényt.
Kopcinska emlékeztetett, hogy az ügyben Varsó és Brüsszel között sok hónapja alapvető nézeteltérés áll fenn. Mint mondta, a lengyel kormány az EB-nek az utóbbi hónapokban továbbított levelekben részletesen kifejtette álláspontját, amelyet kész m...
2018-09-24 17:03:45
1 2 3 ....................125 126 ...........188 189 ..........249 250 251 
Címkék: Krakkóban II, János Pál, Waclaw Felczak, Soltész Miklós, Jerzy Popieluszko, Európai Bíróság, Marek Jędraszewski, Kövér László, Marek Kuchciński, Áder János, Andrzej Duda, Milos Zeman, Andrej Kiska, Szent II, Marek Kuchcinski, Marek Jedraszewski, Jakub Gluszak, Orbán Viktor, Kosztka Szent Szaniszló-templomban, Piotr Jarecki, lengyel legfelsőbb, lengyel-magyar együttműködés, hitben való, igazságügyi reform, uniós bíróság, ideiglenes óvintézkedésről, többi nyugdíjazott, megtorlás rettenete, masszív szovjet, lengyel munkások, poznani megmozdulást, kemény moszkovita, finomabban taktikázó, lengyel példa, rendezvény védnökei, lengyel parlament, vasfüggönyön túlról, viták kiéleződése, visegrádiak gazdaságára, megbeszélésre Szlovákiába, négy álla, négy államfő, programot közös, visegrádi négyek, szovjet blokk, rendezvény felett, ünnepi megnyitón, államfő felid, előttünk álló, csapat kétszeres, nyolchetes felkészülési, lányok keményen, témát kutató, fesztivál résztvevőit, varsói Kosztka, fenyegetések ellenére,
© 2013 TVN.HU Kft.