Belépés
Helyhatósági választások kezdődtek Lengyelországban
... küzdelmet várnak a KO jelöltje, Rafal Trzaskowski volt külügyminiszter-helyettes és a kormánykoalíció jelöltje, Patryk Jaki jelenlegi helyettes igazságügyi miniszter között.
Lengyelországban eddig négyévente rendeztek helyhatósági választásokat, új előírások nyomán viszont a ciklus ötéves lesz, és polgármesteri tisztségre egy személy legfeljebb egyszer választható újra.
...
2018-10-21 07:10:49
Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten
... üzemeltető startup, a Cyberg Corp. lépett tőzsdére. A vállalat egy éttermet működtet, a jövőben nemzetközi terjeszkedést tervez, 2030-ig Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban nyitna összesen 73 hasonló étteremet.

Kedden tartotta kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A várakozásoknak megfelelően ezúttal sem változtak a kamatkon...
2018-10-21 07:04:30
Londoni elemzők: a drága olaj egy időre 4 százalék fölé emelheti a magyarországi inflációt
... legnagyobb mértékű az olajárak inflációs átszűrődése, részben azért, mert e két gazdaság inflációs kosarában nagyobb az üzemanyagárak súlya - 7,7, illetve 5,9 százalék -, mint Lengyelországban (4,4 százalék) és Csehországban (3,5 százalék).
A Morgan Stanley számítási modellje szerint a közvetett és közvetlen árhatásokat figyelembe véve Magyarországon az olajár minden 10 száza...
2018-10-20 15:29:49
Lengyel-magyar konferencia kezdődött Krakkóban II. János Pál megválasztásának 40. évfordulója alkalmából
... amelyben az államfő felidézte: Karol Wojtyla krakkói érsek pápává választása a kommunizmus időszakában, 1979. október 16-án, majd első lengyelországi zarándoklata 1979 júniusában Lengyelországban az új remény és a társadalmi energia hatalmas kitörését váltották ki, amely rövidesen a sok millió embert vonzó Szolidaritás társadalmi mozgalom megalakulásában nyilvánult meg. A pápa hat...
2018-10-09 14:01:26
Átadták a Skanska legújabb fejlesztését a Mill Park irodaház komplexumot
... 2020-ban várható az átadása.
A Skanska az egyik vezető ingatlanfejlesztő és kivitelező vállalat a világon, amely Európában a skandináv régión túl az Egyesült Királyságban, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában kivitelező és infrastruktúrafejlesztő üzletágakkal is rendelkezik. Lengyelországban, Csehországban Romániában és Magyarországon pedig a fő profilja ezen felül...
2018-10-09 13:01:36
Külföldi sajtó Magyarországról - Lengyel lap: Orbán és Kaczynski alapvető partnerséget várnak el az EU-tól
... nem készek semmilyen pragmatizmust tanúsítani Varsó és Budapest iránt.
Ennek ellenére "az identitás-párti forradalom Európában nemcsak hogy nem gyengül, hanem terjed is", Lengyelországban, Magyarországon és Olaszországban a kormányok "egyelőre egészen jól vannak, és a választók szolíd támogatására alapoznak" - szögezi le Semka.
A főáramlatú publicisták az EU-ból való kil...
2018-10-08 14:32:13
Tízéves mélypontra csökkent a munkanélküliségi ráta augusztusban az euróövezetben
... ezres volt a csökkenés.
A legalacsonyabb munkanélküliségi rátát augusztusban a Cseh Köztársaságban regisztrálták, 2,5 százalékost, a sorrendben következő Németországban és Lengyelországban pedig egyaránt 3,4 százalék volt a munkanélküliségi ráta júliusban.
A legmagasabb munkanélküliségi rátát Görögországban regisztrálták, 19,1 százalékost (júniusi adat), illetve Spanyolo...
2018-10-01 11:51:58
A lengyel függetlenség centenáriuma alkalmából Pécsen koncertezik az Arthur Rubinstein Filharmonikusok
... Zongoraversenyen.
A koncert zárásaképp "az európai vonalat képviselő, de lengyel gyökerű" Szymanowski szimfóniáját adja elő az Arthur Rubinstein Filharmonikusok. Az együttest "a mind Lengyelországban, mind nemzetközi szinten méltán elismert" karmester, Pawel Przytocki dirigálja - áll az összegzésben.
"A V4-országok történelmének összefonódása és kulturális együttműködése...
2018-10-01 11:11:50
Rangos díjat kapott Lengyelországban a lengyel-magyar együttműködés patrónusa, Waclaw Felczak
... nyitógálán felolvasott köszöntőben.
A gálaestet részben magyar nyelven konferálták be, az egyik műsorvezető Angelika Korszynska-Górny, a kárpátaljai magyar családból származó, Lengyelországban élő neves énekes volt.
Waclaw Felczakot a gálán az Ajtó a szabadság felé elnevezésű, a szabadság eszméit terjesztő személyiségeknek szánt díjjal tüntették ki. Felidézték: a második...
2018-09-29 18:22:37
Átadták a Tama Hungary Kft. raktárcsarnokát Berettyóújfaluban
... dolgozót foglalkoztat. A mezőgazdasági csomagolótermékek - tekercs hálók, bálázó zsinegek - gyártásával foglalkozó cégcsoport négy gyárat Izraelben, kettőt Olaszországban, egyet-egyet Lengyelországban, Brazíliában, Vietnámban, az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon működtetnek. Összes árbevételük tavaly elérte az 510 millió dollárt - fűze hozzá.
Győrfi Sándor, a Ta...
2018-09-26 18:08:30
1 2 3 ..................220 221 .........330 331 .........440 441 442 
Címkék: Krakkóban II, János Pál, Mill Park, Arthur Rubinstein Filharmonikusok, Waclaw Felczak, Tama Hungary Kft, Rafal Trzaskowski, Patryk Jaki, Cyberg Corp, Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, Morgan Stanley, Karol Wojtyla, Egyesült Királyságban, Csehországban Romániában, Cseh Köztársaságban, Pawel Przytocki, Angelika Korszynska-Górny, Waclaw Felczakot, Amerikai Egyesült Államokban, Győrfi Sándor, drága olaj, magyarországi inflációt, munkanélküliségi ráta, lengyel függetlenség, lengyel-magyar együttműködés, kormánykoalíció jelöltje, ciklus ötéves, személy legfeljebb, éttermet működtet, jövőben nemzetközi, várakozásoknak megfelelően, olajárak inflációs, üzemanyagárak súlya, olajár minden, államfő felidézte, kommunizmus időszakában, társadalmi energia, egyik vezető, skandináv régión, identitás-párti forradalom, választók szolíd, főáramlatú publicisták, legalacsonyabb munkanélküliségi, sorrendben következő, legmagasabb munkanélküliségi, koncert zárásaképp, európai vonalat, mind Lengyelországban,
© 2013 TVN.HU Kft.